5 concerte Twin Arts în toamnă
https://www.ziarulmetropolis.ro/5-concerte-twin-arts-in-toamna/

Seria concertelor Twin Arts continuă în această toamnă cu 5 concerte ce se anunţă spectaculoase. Primul invitat este maestrul tunisian al oud-ului, Dhafer Youssef, care se întoarce în România într-o formulă nouă, alături de care îşi va prezenta proaspătul disc Diwan of beauty and odd, scos pe piaţă în data de 16 septembrie.

Un articol de Petre Ivan|26 septembrie 2016

Quartetul este completat de muzicienii Aaron Parks (pian), Ben Williams (bass) și Justin Faulkner  (tobe). Concertul Dhafer Youssef face parte din seria Jazz Night Out și va avea loc pe 27 octombrie 2016, ora 20.00 la Sala Radio din București.

O altă prezență mult așteptată  este Hindi Zahra. După show-ul sold out de anul trecut, artista marocană revine în București pentru un concert la Arenele Romane în care Hindi Zahra  va cânta în engleză, franceză, dar și berberă, cele mai cunoscute piese ale sale, hipnotizându-și fanii cu show-ul său electrizant și direct pentru care a devenit celebră și atât de iubită. Concertul Hindi Zahra face parte din seria Jazz Night Out și va avea loc pe 1 noiembrie 2016, ora 20.00, la Arenele Romane (cort încălzit) din București.

Jazz Night Out continuă cu The Victor Wooten Band feat. Dennis Chambers & Bob Franceschini.

Cariera impresionantă, colaborările cu  Prince, Chick Corea, The Dave Matthews Band,  Branford Marsalis sau Marcus Miller, dar și cele cinci premii Grammy, vorbesc de la sine pentru Victor Wooten, care revine și el la Jazz Night Out după concertul memorabil din  2014. Basistul american  își va răsfăța de data aceasta publicul din România cu un Power Trio imprevizibil,inovator și  energic, completat de doi giganți ai instrumentelor- toboșarul Dennis Chambers, cunoscut pentru concertele susținute împreună cu Carlos Santana, și saxofonistul Bob Franceschini, un instrumentist desăvârșit de a cărui virtuozitate s-au bucurat celebrități precum Celine Dion, Mike Stern sau Paul Simon.

Concertul Victor Wooten Band feat. Dennis Chambers & Bob Franceschini va avea loc pe 10 noiembrie, ora 20.00, la Sala Radio din București.

Robert Glasper Experiment  deținător a  două  premii Grammy (pentru cel mai bun album R&B și cea mai bună interpretare), concertează în  premieră în România, cu un original proiect în care hip-hop-ul și R&B-ul își găsesc natural locul  lângă jazz. Un vizionar al generației sale, Glasper a cântat alături de  Erykah Badu, Snoop Dogg,  Kendrick Lamar, Norah Jones, Stevie Wonder sau John Scofield.  În București va fi însoțit de Derrick Hodge (bass),  Mark Colenburg (tobe) și Casey Benjamin (vocoder și saxofon). Concertul Robert Glasper Experiment face parte din seria Jazz Night Out și  va avea loc pe  28  noiembrie 2016, ora 20.00, la Sala Radio din București.

Tot un concert marca Twin Arts, de data aceasta în alt registru muzical, o are ca invitată  pe Eivor, artista feroeză care va susține primul său concert în România în luna  noiembrie. Ludică, introspectivă sau vulnerabilă, Eivor are rara calitate de a convinge și seduce publicul prin dezarmanta sa sinceritate și căldură.  Rezonanțele stranii ale vocii sale au fost apreciate de către critici, artista fiind distinsă cu premii pentru  ”Cea mai bună voce” și ”Cea mai bună interpretare”.

De la debutul său, din 2000, și până  în prezent, discografia cântăreței feroeze numără nu mai puțin de 9 albume, reputația sa depășind cu mult granițele meleagurilor sale  nordice. Concertul Eivor va avea loc pe 13 noiembrie 2016, ora 20.00, la Sala Radio din București.

Biletele pentru aceste concerte se găsesc în reţeaua Eventim (magazinele Germanos, magazinele Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librăriile Cărturești şi Humanitas, benzinăriile OMV) şi online pe www.eventim.ro.

Detalii pe www.twinarts.ro şi paginile de Facebook Twin Arts și Jazz Night Out.

Foto: Twin Arts – www.twinarts.ro

08
/03
/22

Dirijorul britanic LEO HUSSAIN – care debuta în 2016 pe prestigioasa scenă a Operei Regale (Covent Garden) din Londra cu Oedipe de George Enescu, bucurându-se de un mare succes de public - revine vineri, 11 martie 2022 (19.00), la Sala Radio.

07
/03
/22

În 8, 9 și 10 iulie, aeroportul din Arad va găzdui din nou artiști îndrăgiți și fanii lor, iubitorii de muzică bună, distracție și dans până la răsărit. Arad Open Air Festival se află deja la cea de-a șasea ediție, oferind publicului întâlniri cu nume celebre, activități de neuitat, scene pentru toate gusturile. Festivalul promite și anul acesta trei zile magice.

03
/03
/22

Corul de cameră Preludiu dirijat de Andrei Stănculescu invită publicul la un concert special pe data de 9 martie, ora 19.00, la Sala „George Enescu” a Universităţii Naționale de Muzică din București (UNMB), concert realizat în colaborare de Centrul Național de Artă Tinerimea Română (CNATR), Radio România Muzical și Universitatea Națională de Muzică din București.

03
/03
/22

Opera Națională București continuă seria de evenimente care marchează Stagiunea Centenară „Opera 100” și organizează, în perioada 2-6 aprilie, Masterclass-ul Nelly Miricioiu, care se va încheia cu „Belcanto Gala”, în data de 6 aprilie, în cadrul căreia cursanții vor fi acompaniați de Orchestra Operei Naționale București.

01
/03
/22

Concertele 𝑬𝒀𝑬𝑫𝑹𝑶𝑷𝑺 au fost descrise ca fiind, în mod paradoxal, energizante și generatoare ale unei stări de puternică melancolie. Trupa și-a început povestea în 2012, cu piese în limba engleză. Odată cu anul 2015 și cu îmbrățișarea limbii române ca mediu de exprimare, și-au consolidat propria poziție pe piața românească de muzică alternativă, lansând piese ca „Spre Soare”, „Prezent”, „Bicicleta” sau „Mai Stai".

24
/02
/22

Între 13 și 19 februarie 2022, la Iași a avut loc cea de-a treia ediție a Classix Festival, un demers organizat de Asociația Industrii Creative și Showberry. Peste 60 de artiști din 13 țări au fost prezenți în cadrul celor 8 concerte care au alcătuit programul festivalului, alături de 7 proiecții de film, un vernisaj, o expoziție, o dezbatere, o prelegere și 10 masterclass-uri.

16
/02
/22

Orchestra Română de Tineret (ORT) dirijată de Cristian Măcelaru – care poate fi ascultat pentru prima oară în România după momentul în care a fost numit director artistic al Festivalului Internaţional “George Enescu” – va concerta sâmbătă, 26 februarie 2022, ora 19, la Ateneul Român, într-o seară care are în program două superbe capodopere ale muzicii ruse : Concertul pentru vioară și orchestră în Re major, op. 35 de Ceaikovski, solistă violonista franceză de origine română Sarah Nemţanu şi Simfonia nr. 10 în mi minor op. 93 de Șostakovici.

15
/02
/22

„Aller guten Dinge sind drei/Lucrurile bune vin câte trei”, spune o expresie din limba germană. Pentru a marca cel de-al treilea an al colaborării lor, Forumul Cultural Austriac și Classix Festival din Iași își duc parteneriatul la un nivel superior propunând, între 13 si 18 februarie, nu mai puțin de trei evenimente cu clasă – două concerte ale instrumentiștilor Auner Quartett și o serie de proiecții, în premieră ieșeană, ale documentarului #newTogether, regizat de Carmen Lidia Vidu.

15
/02
/22

„Jack of all Trades“ este o formație de rock alternativ, care susține că oferă publicului un produs muzical „autobiografic și complet sincer de la cap la coadă”. În noiembrie 2014, aceștia au lansat primul videoclip, „Cum vrei să fiu”, marcând totodată și începutul activității de concerte live.

15
/02
/22

Joi, 17 și vineri, 18 februarie 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul britanic Alexander Walker, prezintă publicului Nocturna în si major pentru orchestră de coarde , op.40 de Antonín Dvořák, Rapsodiile pentru vioară şi orchestră nr. 1 și 2 de Béla Bartók, cu violonistul Mircea Călin în ipostaza solistică, și Simfonia nr. 7, în la major, op. 92 de Ludwig van Beethoven.

14
/02
/22

Câștigător al ultimei ediții a Concursului Internațional „George Enescu” (2021), violonistul VALENTIN ȘERBAN este un artist care atrage atenția în peisajul cultural românesc. Membru al cunoscutei orchestre Les Dissonances din Paris și concertmaestru invitat al Orchestrei Române de Tineret, Valentin Șerban a fost protagonistul proiectului inovator „Eyes Wide Shut”: 60 de minute de recital solo, cu piese semnate de mari compozitori ca Bach, Paganini sau Enescu, interpretate în întuneric complet.