5 întrebări pentru actorii de la Teatrul Metropolis – Emilia Dobrin
https://www.ziarulmetropolis.ro/5-intrebari-pentru-actorii-de-la-teatrul-metropolis-emilia-dobrin/

Actorii de la Metropolis răspund la cinci întrebări despre soarta teatrului autohton, într-o perioadă atipică şi delicată pentru scena românească.

Un articol de Ziarul Metropolis|7 iunie 2020

1. De ce v-a fost cel mai dor în timpul celor două luni de stare de urgență?

Emilia Dobrin: Mi-a fost dor de familie, de cei dragi.

2. Credeți că lumea se va schimba în urma acestei pandemii? În ce fel?

Habar n-am… poate va fi un altfel de bine? „Noi timpului să-i ținem calea, așa cum el ne caută pe noi“ – Shakespeare, Cymbeline.

3. Ce fel de spectacole credeți că vor căuta spectatorii la teatru după această experiență?

Se vor căuta fel de fel de spectacole. După gustul și nevoia estetică a fiecăruia.

4. Felul dumneavoastră de a vă raporta la teatru s-a schimbat în vreun fel? Credeți că teatrul va arăta altfel după revenirea la normal?

Am mai spus-o și mă repet: oricât de nou va fi timpul care va veni, vom trăi la fel emoția spectacolului de teatru. Pentru că nu se poate altfel!

5. Dacă ați fi avut o baghetă magică în timpul acestei pandemii, care ar fi cele trei lucruri pe care le-ați fi schimbat sau le-ați schimba de acum încolo?

Să nu mai asistăm neputincioși la copiii bolnavi și săraci neluați în seamă… Și pentru că nu m-aș mai opri, mă gândesc să vă răspund cu trei versuri din Sonetul 66 – Shakespeare.
„Să nu mai văd netrebnici îmbuibați!“

„Credința marfă, legea sub blestem“

„Și Binele slujind neomenia!“
(diferite traduceri)

09
/02
/24

Pe 11 și 20 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Național Iași, va avea loc premiera pe țară O tragedie veninoasă după Women beware women de Thomas Middleton, regia, traducerea și adaptarea scenică aparținându-i lui Silviu Purcărete. Scenografia spectacolului este creată de Dragoș Buhagiar, noul proiect marcând împlinirea a 14 ani de excepțională colaborare cu regizorul Silviu Purcărete, începută la Teatrul Național Iași, cu spectacolul Uriașii munților de Luigi Pirandello.

09
/02
/24

Studenții bucureșteni sunt invitați să participe la un program de mentorat și internship dedicat spațiilor culturale din București. Pe lângă experiența practică, participanții vor putea accesa sponsorizări în valoare de 27.000 lei și vor avea posibilitatea unor stagii de practică în cele mai active agenții de comunicare din România

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.