„7 feluri”, noua carte a lui Jamie Oliver, ajunge și în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/7-feluri-noua-carte-a-lui-jamie-oliver-ajunge-si-in-romania/

Căutaţi inspiraţie? Jamie vă oferă soluţia! Sărbătorind cele mai iubite 18 ingrediente în peste 120 de reţete captivante, noua sa carte, „7 feluri”, apărută recent la Curtea Veche Publishing, cuprinde feluri cu aromă maximă şi efort minim, accesibile oricui indiferent de experienţa din bucătărie.

Un articol de Liliana Matei|18 octombrie 2021

O continuare firească a bestsellerului „5 ingrediente”, noua colecție de rețete reinventează cele mai populare ingrediente din coșul de cumpărături, din care rezultă șapte feluri creative, câte unul pentru fiecare zi a săptămânii. Jamie aduce idei noi pentru ingredientele pe care deja le cunoaștem și le iubim, precum piept de pui, filé de somon, carne tocată, vinete, ouă, cartofi, ciuperci sau ardei. Un broccoli se poate găti și altfel decât fiert, un avocado e delicios și nu doar întins pe pâine, iar pentru puiul la cuptor de la final de săptămână există și alte variante.

Dintre toate cărțile lui Jamie de până acum, #7feluri e considerată cartea care se concentrează cel mai bine pe nevoile și obiceiurile cititorilor săi: „Haideți să recunoaștem, avem vieți foarte încărcate, iar în ultima vreme parcă se așteaptă din ce în ce mai mult de la noi și de la timpul nostru. […] M‑am uitat cu atenție la datele concrete privind alimentele pe care ni le punem tot timpul în coșul de cumpărături și am construit această carte în jurul celor 18 ingrediente‑cheie care apar constant în statistici”, spune Jamie.

Jamie Oliver este un fenomen global în domeniul culinar şi al campaniilor pe această temă. În cele două decenii de carieră ca vedetă de televiziune şi autor de cărţi de bucate, a convins milioane de oameni să îndrăgească gătitul, alegând mâncăruri delicioase, proaspete, preparate integral acasă. Prin intermediul organizaţiei lui, Jamie conduce o adevărată revoluţie gastronomică pe mapamond, cu scopul de a reduce obezitatea la copii şi de a menţine sănătatea şi bunăstarea tuturor prin intermediul unei alimentaţii corecte.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.