70 de ani de la naşterea lui Freddie Mercury
https://www.ziarulmetropolis.ro/70-de-ani-de-la-nasterea-lui-freddie-mercury/

„Nu voi fi un rock star, voi fi o legendă.” – Freddie Mercury. Artistul născut în Zanzibar, considerat unul dintre cei mai mari cântăreţi de muzică rock din istorie, ar fi împlinit astăzi 70 de ani. O vârstă la care Freddie Mercury, liderul formaţiei britanice Queen, nu şi-ar fi dorit să ajungă: „Nu mă aştept să ajung la bătrâneţe. Mi-e totuna ce va fi. Ar fi plicticos să trăiesc până la şaptezeci de ani”.

Un articol de Petre Ivan|5 septembrie 2016

În urmă cu 70 de ani, într-o zi de 5 septembrie (1946) se năştea, în Zanzibar, Farrokh Bulsara, cel care a rămas cunoscut în istoria muzicii drept Freddie Mercury, liderul şi sufletul legendarei formaţii Queen.

Când a împlinit şapte ani, Freddie a fost trimis în India pentru a merge la Şcoala de băieţi „Sf. Petru”, unde a excelat la sport şi a învăţat să cânte la pian. După ce şi-a completat studiile, s-a alăturat mai multor formaţii şi ulterior a făcut parte din trupa Queen, unde s-a remarcat datorită vocii sale deosebite şi prestaţiilor live.

Freddie Mercury a scris numeroase hit-uri, printre acestea: „Bohemian Rhapsody”, „We Are The Champions”, „Killer Queen” sau „Little Thing Called Love”. În decursul carierei, a lansat şi două albume solo, „Mr. Bad Guy” (1985) şi „Barcelona” (1988).

Un concert nu este o interpretare live a albumului nostru. Este un eveniment teatral. – Freddie Mercury

Queen a lansat 15 albume până în 1991, a vândut peste o sută de milioane de discuri, mai mult  decât oricare altă formaţie şi a scos, în medie, un LP pe an, în vreme ce alte trupe renumite au nevoie chiar şi de patru ani pentru aceasta… O prolificitate formidabilă, dacă ne gândim că geniul lui Freddie era dublat de talentul şi inspiraşia celorlalţi trei membri ai grupului: Brian May  – „We will Rock You“,  Roger Taylor – „Radio Gaga“, John Deacon – „I Want To Break Free“.

Freddie Mercury s-a stins din viaţă la vârsta de 45 de ani, în noiembrie 1991, la o zi după ce a  anunţat public că este seropozitiv, cenuşa sa a ffiind împrăştiată pe lacul Geneva, lângă Montreux, Elveţia.

Foto: Freddie Mercury  – facebook

24
/06
/14

În cadrul serialului „Iubiri care au făcut istorie”, Ziarul Metropolis vă prezintă poveștile de dragoste ale Reginei Maria (1875-1938), despre care se spunea că e una dintre cele mai frumoase și mai senzuale femei din Europa.

22
/06
/14

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE. Debut în regie al directorului de imagine Nicolae Mărgineanu, „Un om în loden” (1979) este un mai mult decât onorabil film polițist, vizionabil și astăzi, în pofida a două mari ghiulele propagandistice care îl trag în jos.

08
/06
/14

A fost idolul masculin al oricărei femei. Era un amestec de straniu, de gesturi elegante. Avea magnetism, dar şi un dram de mister. Pe scenă, a fost un neuitat Romeo marcat de maladia marilor orgolii, un Hamlet romantic, apoi un Oedipe salvat de intensitatea liniştii tragice. Actorul Adrian Pintea ar fi împlinit anul acesta 60 de ani.

03
/06
/14

În perioada în care a jucat, Nineta Gusti (4/27 noiembrie 1913, Iași - d. 4 iunie 2002, Crevedia) a prins momentul de întâlnire a trei generaţii de actori glorioşi care au scris istoria teatrului românesc prin personajele lor. Succesul n-a vrăjit-o, actoria n-a fost o obsesie, iar retragerea n-a devenit o dramă. A bucurat multă lume cu hazul ei unic.

26
/05
/14

Jean Constantin n-a urmat o şcoală de actorie. Dar, exploatând comicul de situaţie cultivat în şcoala cupletului revuistic, apelând la umorul verbal și la efectele unei dicţii particulare, artistul a avut succes. La 83 de ani, când a murit, avea o popularitate uriaşă, ce-l menţinea pe „creasta valului”.

24
/05
/14

Ultima dorință a lui Constantin I. Nottara a fost ca lumea să nu-l uite. Marele actor a jucat timp de 60 de ani, 800 de roluri, și a trăit într-o casă construită din banii strânși de colegii de la Teatrul Național. Locuința, devenită apoi muzeu memorial, riscă să fie vândută.

09
/05
/14

Ar fi putut concura cu marile actriţe de la Hollywood, dar a ales să uimească Parisul. A devenit o stea în cinematografia franceză a anilor ’30. „Cea mai aristocratică dintre actriţe“, „regina teatrului din Paris“, „unica“, „extraordinara“, „inimitabila Elvira“, aşa cum o alinta presa, Elvira Popescu a cucerit publicul francez, îmblânzindu-i pe cei mai exigenţi critici. Cei mai renumiţi dramaturgi ai vremii au scris pentru ea.