9G: un Teatru nou pentru un Public nou
https://www.ziarulmetropolis.ro/9g-un-teatru-nou-pentru-un-public-nou/

Pentru a veni în întâmpinarea tinerilor creatori de teatru, Teatrul Naţional « I.L.Caragiale » a lansat recent programul 9G (TNB pentru Noua Generaţie de Creatori de Teatru).

Un articol de Petre Ivan|23 ianuarie 2014

Pentru a veni în întâmpinarea tinerilor creatori de teatru, Teatrul Naţional « I.L.Caragiale » a lansat recent programul 9G (TNB pentru Noua Generaţie de Creatori de Teatru).

Programul se va derula sub auspiciile Centrului de Cercetare şi Creaţie Teatrală «Ion Sava» care funcţionează în cadrul TNB şi care este definit, conform statutului său, drept « o şcoală informală de perfecţionare a artiştilor şi tehnicienilor, platformă deschisă experimentului şi investigaţiei teatrale şi interdisciplinare”.

9G se adresează exclusiv tinerilor creatori de teatru, absolvenţi ai facultăţilor de profil, cu vârsta până în 35 de ani, neangajaţi în instituţii de spectacol.

Programul se va desfăşura la Sala Mică care va deveni, în momentul încheierii şantierului de reconstrucţie a teatrului, un spaţiu destinat exclusiv tinerilor artişti. Producţiile care vor intra în repertoriul Naţionalului vor face parte din Stagiunea Noii Generaţii la TNB.

9G

Regulamentul pe baza căruia se va desfăşura programul 9G poate fi consultat pe site-ul TNB (www.tnb.ro).

În contextul lucrărilor de refuncţionalizare ale Teatrului Naţional „I.L.Caragiale”, care se apropie de sfârşit şi care vor transforma actuala instituţie într-un complex cultural unic în felul lui, are loc şi o reformulare a strategiilor viitoare ale acestei prestigioase instituţii naţionale de cultură din România.

MICA SALA from TNB (Teatrul National Bucuresti) on Vimeo.

Motto-ul  « un Teatru nou pentru un Public nou »  stă la baza acestei redefiniri de profil, care  pare să fie  mai aproape de vocaţia contemporană a unui Teatru Naţional, aceea de a fi un posibil avanpost al artei spectacolului românesc, adresându-se tuturor categoriilor de public şi fiind deschis tuturor generaţiilor de creatori, inclusiv celor care bat la porţile consacrării.

Foto cu 9G – TNB

21
/09
/23

Luni, 25 septembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Regina Elisabeta 38), George C. Dumitru va intra în dialog cu Bogdan Răileanu și Victor Cobuz, pornind de la romanul „Rupturi”, publicat de curând în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

20
/09
/23

Cezar Antal este absolvent al Universității de Arte "George Enescu" din Iași, Facultatea de Teatru, Secția Arta Actorului Mânuitor de Păpuși și Marionete. A fost actor al Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, în prezent fiind angajat al Teatrului Odeon din București. A colaborat cu regizori importanți de teatru și film. La Teatrul Metropolis joacă în piesa "Disco Regret", scrisă de Doru Vatavului și regizată de Irisz Kovacs.

20
/09
/23

Galeria neconvențională Celula de Artă găzduiește în perioada următoare două vernisaje – Happiness is simple, al artistei Antonia Ionescu, pe 20 septembrie, la Palatul Bragadiru și instalația colectivă și imersivă Share, Tag or Dye Again, pe 23 septembrie, în Celula de Artă din B-dul Carol nr. 53 și Casa Carol 53 și propune vizitatorilor un concept nou de eveniment gândit în parteneriat cu galeria Săfițicuminți – LEAF (Limited Edition Art Fair), care se va desfășura între 22 – 24 septembrie la Kraft Market (str. Matei Millo nr. 8 – 10).

20
/09
/23

În luna octombrie începe ,,Străzile de film”, proiectul care te îndeamnă să redescoperi magia Bucureștiului prin cinematografie. O incursiune într-o lume a filmului și a arhitecturii orașului pe care îl numim acasă.  

20
/09
/23

Bucharest International Film Festival (BIFF) 2023, aflat în plină desfășurare, se bucură de un real succes, majoritatea filmelor sunt sold out iar personalitățile internaționale invitate sunt asaltate cu întrebări de publicul bucureștean.