Conferinţa „Arhitectul, formator de opinie în societate”, luni, 12 iunie, la ARCUB
https://www.ziarulmetropolis.ro/conferinta-arhitectul-formator-de-opinie-in-societate-luni-12-iunie-la-arcub/

Conferinţele Eruditio vă invită luni, 12 iunie, la conferinţa „Arhitectul, formator de opinie în societate”, organizată în parteneriat cu Uniunea Arhitecţilor din România, Ordinul Arhitecţilor din România şi ARCUB. Evenimentul va avea loc începând cu ora 1500, la ARCUB – Hanul Gabroveni, str. Lipscani, nr. 84 – 90.

Un articol de Petre Ivan|10 iunie 2017

Va fi un dialog insolit despre arhitectura viitorului şi viitorul arhitecturii, între specialişti şi comunitate, la care sunt invitaţi să participe arhitecţi, urbanişti, peisagişti, geografi, sociologi, psihologi, antropologi, specialişti de mediu, reprezentanţi mass-media şi ai organizaţiilor neguvernamentale, autorităţi şi cetăţeni preocupaţi de creşterea calităţii vieţii, îmbunătăţirea condiţiilor de locuit ori de conservarea patrimoniului arhitectural.

Printre invitaţi se numără Gabriela Firea, Primarul General al Municipiului Bucureşti, arh. Tomniţa Florescu, Viceprimarul Municipiului Bucureşti, arh. Ileana Tureanu, Preşedinte Uniunii Arhitecţilor din România, arh. Şerban Ţigănaş, Preşedinte Ordinului Arhitecţilor din România, arh. Dorin Ştefan, arh. Romeo Belea, Vlad Oprea, Primarul Oraşului Sinaia, Adrian Majuru, Directorul Muzeului Municipiului Bucureşti, Varujan Pambuccian, Teodor Frolu, General Manager DC Communication, arh. Georgeta Gabrea, prof. dr. ing. Florin Munteanu, arh. Dan Manea. Vor fi aduse în discuţie subiecte precum impactul pe care îl are arhitectura în dezvoltarea durabilă a unui oraş şi în calitatea vieţii locuitorilor săi, legătura dintre viziunea existentă în arhitectură şi felul în care este de aşteptat să se schimbe nevoile comunităţii căreia i se adresează, cele mai bune şi cele mai puţin fericite practici în comunicarea sectorială etc. Totodată, vor fi prezentate câteva studii de caz prin prisma efectelor înregistrate de proiectele unor arhitecţi sau ale unor organizaţii – „Sinaia, Oraşul Elitelor”, arh. Dan Manea, o carte ambasador, ARCEN, Nod Makerspace etc.

Prima ediţie a conferinţei „Arhitectul, formator de opinie în societate” este totodată prilejul cu care se va lansa platforma online conferinteleeruditio.ro, dedicată celor mai bune practici în arhitectură şi design, platformă în care vă invităm să înscrieţi proiecte de arhitectură care, începând cu cea de-a doua ediţie, vor fi jurizate şi premiate pe criterii şi de către un juriu care vor fi anunţate în cadrul evenimentului.

Cei interesaţi sunt invitaţi să îşi achiziţioneze biletul de intrare pe site-ul www.conferinteleeruditio.ro sau direct la eveniment. Costul unui bilet este de 45 de lei şi de 15 lei pentru studenţi şi pensionari. Pentru reprezentanţii mass-media participarea este gratuită.

Mai multe informaţii despre agenda evenimentului, temele de discuţie şi invitaţii speciali găsiţi pe site-ul www.conferinteleeruditio.ro.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.