A 5-a ediție de București Docuart Fest așteaptă să își cunoască participanții
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-5-a-editie-de-bucuresti-docuart-fest-asteapta-sa-isi-cunoasca-participantii/

Festivalul documentarului românesc, Bucureşti Docuart Fest  a dat startul înscrierilor de producţii de film documentar românesc pentru cea de-a 5-a ediţie a festivalului, care se va desfăşura în perioada 27 septembrie – 2 octombrie.

Un articol de Liliana Matei|28 aprilie 2016

Regizorii, producătorii își pot înscrie creațiile cinematografice până la data de 30 iunie, în cadrul uneia dintre cele 3 secțiuni competiționale: studențească, principală sau cea dedicată documentarului de televiziune, segment introdus în ediția precedentă a festivalului.

Producțiile înscrise intră în etapa de preselecție și urmează să fie analizate de o comisie cu ochi critic pentru film. Și în acest an festivalul dorește să prezinte cea mai recentă radiografie a documentarului românesc și să întregească lista celor  peste 100 de documentare proiectate și a celor peste 75 de sesiuni de întrebări și răspunsuri (Q&A-uri) adunate în edițiile precedente.

Docuart susține debutul artistic și suflul tânăr, astfel că încurajează participarea în număr cât mai mare a studenților, a celor aflați la începutul carierei cinematografice, dar și a regizorilor profesioniști și îi invită să pășească într-un spațiu creativ, cultural și autentic dedicat în totalitate genului cinematografic în care ne regăsim cu toții. Experiența Docuart se recomandă a fi la fel de autentică, precum un documentar, și vrea să aducă laolaltă regizori pasionați.

INFO

 

Regulamentul este disponibil aici, iar orice întrebare nelămurită poate fi adresată cu încredere la [email protected].
Docuart Fest este singurul festival de film cu selecție compusă doar din producții românești.

În toamna acestui an se va desfășura cea de-a 5-a ediție a proiectului, în perioada 27 sept. – 2 oct.

Docuart este organizația dedicată documentarului românesc. Valorifică potențialul cultural al cinematografiei autohtone. Familiarizează oamenii cu fenomenul. Încurajează consumul. Lărgește familia documentarului național.

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.

09
/10
/23

Les Films de Cannes à Bucarest (20 - 29 octombrie) le-a pregătit bucureștenilor un maraton de cinema de 10 zile cu 43 de lungmetraje, 15 scurtmetraje și mai mult de 65 de proiecții ale unor autoare și autori care au un cuvânt greu de spus în cinematografia momentului.

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.