Când va avea loc ceremonia Premiilor Oscar 2017
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-89-a-gala-a-premiilor-oscar-va-avea-loc-in-26-februarie-2017/

A 89-a ediţie a galei premiilor Oscar se va desfăşura în 26 februarie 2017 la Los Angeles, a anunţat joi Academia care organizează marea sărbătoare a filmului. Lista completă a nominalizărilor va fi dezvăluită în 24 ianuarie, după un vot deschis între 5 şi 13 ianuarie celor circa 6.200 de membri ai Academiei de arte şi ştiinţe cinematografice.

Un articol de Petre Ivan|1 iulie 2016

Candidații aflați în competiția pentru obținerea celebrei statuete aurite se vor aduna la tradiționalul dejun din 6 februarie, iar votul final pentru desemnarea laureaților va avea loc între 13 și 21 februarie.

Criticată regulat pentru lipsa sa de diversitate, Academia a anunțat miercuri că a invitat 683 de persoane din circa 60 de țări să i se alăture, dintre care 46% femei și 41% de membri ai unor minorități etnice. Regizorul român Cristian Mungiu figurează pe lista celor 683, la categoriile regizori și scenariști.

Ceremonia va fi organizată la Dolby Theatre din Los Angeles, urmând să fie transmisă în peste 225 de țări și teritorii.

Foto: Oscar – facebook

17
/05
/21

Așteptarea ia sfârșit! Filmele revin pe marile ecrane de la Cineplexx începând de vineri, 28 mai, în toate cele cinci cinematografe: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș. Locațiile vor fi pregătite să găzduiască din nou spectatorii și fascinantul univers cinematografic, cu cele mai avansate tehnologii de imagine și sunet.

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.