A IV-a ediție a evenimentului ,,Suflet în culori”, concert caritabil în beneficial copiilor cu autism
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-iv-a-editie-a-evenimentului-suflet-in-culori-concert-caritabil-in-beneficial-copiilor-cu-autism/

Autismul e tratat de statul român la fel ca orice altă problemă reală – cu superficialitate. Nu sunt bani pentru multe, dar mai ales pentru aşa ceva. Și nu sunt nici oameni, profesori, pedagogi, terapeuţi, specialişti pregătiţi să ajute copiii care se nasc cu autism sau care dezvoltă acest sindrom mai târziu să se integreze în societate şi chiar să le fie mai bine.

Un articol de Diana Trăncuţă|1 aprilie 2017

În România, tot cei care primesc lovituri de la viață decid să rămână pe baricade și lupte pentru ei și pentru alții ca ei. Eforturile pentru schimbare pornesc dintr-un instinct de supraviețuire, dar, treptat, acesta se transformă într-unul de apărare. Și e nevoie de curaj ca să te aperi. Iar, uneori, curajul vine și de la cei care nu se confruntă neapărat cu problemele tale, dar care sunt dispuși să pună umărul la rezolvarea lor.

Din astfel de forțe comune s-a născut proiectul ,,Suflet în culori”  al Asociației pentru Muzică, Artă și Cultură în parteneriat cu Asociația Help Autism și beneficiind de susținerea Kaufland România. Aflat, anul acesta, la a patra ediție, proiectul își propune informarea și conștientizarea autismului în România, și constă într-un concert de muzică clasică, organizat în scop caritabil.

Vineri, 31 martie 2017, la Centrul Infoeuropa din București, a avut loc conferința de presă dedicată ediției din acest an a evenimentului, în prezența celor trei muzicieni care vor urca sâmbătă, 1 aprilie, pe scena Sălii Radio – Clara Cernat, Thierry Huillet, Gary Cayuelas-Krasznai –,  a lui Doris Theodora Mircea, coordonator al Centrului Infoeuropa, a Danielei Bololoi, președinte al Asociației Help Autism și a lui Mihai Stan, președinte al Asociației pentru Muzică, Artă și Cultură.Suflet în culori

Anul acesta, evenimentul se află sub patronajul Ambasadei Republicii Franceze și, în premieră, duminică, 2 aprilie, de Ziua Internațională a Conștientizării Autismului, va avea loc Noaptea Albastră a Autismului, o inițiativă desfășurată în parteneriat cu mai multe instituții din București, care vor fi iluminate în albastru, în semn de solidaritate cu familiile care se luptă cu autismul și, în același timp, pentru promovarea ideii de acceptare și integrare a persoanelor cu acest diagnostic. Instituțiile care iau parte la acest demers sunt Muzeul Național al Satului ,,Dimitrie Gusti”, Muzeul Național ,,George Enescu”, Sala Radio, Sediul Kaufland din Barbu Văcărescu, creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiie al Municipiului București, precum și Palatul Cotroceni.

Mihai Stan: S-au alăturat familiei noastre colorate artiști importanți, cum sunt Clara, Thierry și Gary, le mulțumesc din suflet că au acceptat invitația noastră și și-au rupt din timpul lor – vin de la Madrid, unde au susținut un concert, cântă pentru copiii cu autism în România, și pleacă, din nou, luni la Coruña, tot în Spania. Anul acesta ne-am reîntors pe scena Sălii Radio, de data aceasta pe 1 aprilie. Am simțit că acest proiect a crescut și crește în continuare, pentru că s-au alăturat prieteni noi.

Daniela Bololoi: Chiar dacă reușim, la un moment dat, să găsim fondurile pentru a ajuta un anumit număr de copii, ne este foarte greu să găsim specialiști sau să formăm specialiști sau să indentificăm spațiile în care putem activa. Este un soi de luptă continuă, dar este una cu rezultate, și rezultate frumoase, pentru că orice copil care intră în programe de recuperare obține progrese, unii mai mari, alții mai mici, dar cu toții sunt mai bine sau mult mai bine. Am realizat că ne străduim foarte tare să recuperăm și să integrăm acești copii într-o societate care este mult mai bolnavă decât ei și decât familiile lor.

Concertul caritabil ,,Suflet în culori” are loc sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 19.00, la Sala Radio. Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos.

Foto: Suflet în culori – facebook

13
/09
/18

Sâmbătă, 15 septembrie 2018, de la ora 18.30, în Sala Operei, melomanii sunt invitați la deschiderea oficială a stagiunii 2018 – 2019 a Operei Brașov, care se va desfășura, în mod tradițional, cu capodopera verdiană „Traviata”. Această stagiune stă sub semnul festiv al Centenarului Marii Uniri, dar și al aniversării a 65 de ani de la înființarea instituției care și-a adus o contribuție importantă în dezvoltarea vieții cultural-artistice românești.

12
/09
/18

Estonianul Marcel Johannes Kits a câștigat Concursul Enescu 2018, Secțiunea Violoncel, după o Finală în care a interpretat Concertul pentru violoncel și orchestră în mi bemol major Op.107 de Dmitri Șostakovici. Finala de Violoncel a Concursul Enescu a avut loc marți, 11 septembrie, la Ateneul Român. Pe locul al doilea s-a situat Yibai Chen (China), iar pe locul al treilea și al patrulea s-au situate Stanislas Kim (Franța), respectiv Shizuka Mitsui (Japonia).  

11
/09
/18

 A treia ediție DokStation Music Documentary Film Festival începe joi, 13 septembrie, în mai multe locuri din București. Filme cu și despre George Michael, Whitney Houston, Joy Division, The Clash, The Fall, Radiohead și mulți alți artiși de renume vor fi proiectate în cele 4 zile de festival (13-16 septembrie) la Control Club, Spațiul M60, Apollo 111, precum și în aer liber, în parcarea Plaza România.

11
/09
/18

Câte doi tineri din Coreea de Sud, Germania, Italia, Japonia și China și câte unul din România, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Ucraina, Croația, Turcia și Republica Moldova s-au calificat în Etapa a II-a a Secțiunii de Vioară a Concursului Internațional „George Enescu” 2018, ale cărei rezultate au fost anunțate luni seară.

07
/09
/18

Turneul Vioara lui George Enescu revine în această toamnă pe scenele din România, în perioada 12 septembrie – 8 octombrie 2018. Gabriel Croitoru, violonistul care are privilegiul de a cânta pe vioara Guarneri del Gesu supranumită „Catedrala”, pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflându-se în patrimoniul Muzeului Naţional „George Enescu”) şi pianistul Horia Mihail vor cânta în anul Centenarului la Alba Iulia, Deva, Tecuci, Bistriţa, Timişoara, Slatina, Caracal și în mai multe recitaluri la București.

05
/09
/18

Începând de astăzi, aplicația pentru mobil JuratEnescu este la îndemâna celor care doresc să își testeze abilitatea de a aprecia o interpretare artistică. Prin intermediul aplicației fie din sală, fie urmărind online, iubitorii de muzică au ocazia să noteze participanții la Concursul Internațional George Enescu și pot vedea în ce măsură opțiunile lor se potrivesc cu cele ale juriului.

03
/09
/18

U2 a fost nevoită să îşi întrerupă, şi apoi să anuleze, concertul susţinut sâmbătă, la Berlin, în faţa a zeci de mii de spectatori, după ce solistul trupei irlandeze, Bono, şi-a pierdut vocea în timpul show-ului.

01
/09
/18

Între 1 și 23 septembrie, 270 dintre cei mai talentați tineri muzicieni ai lumii, din 39 de țări, urcă pe scena Ateneului Român din București ca să câștige trofeul Concursului Internațional „George Enescu” 2018 și să se lanseze în lumea muzicii clasice internaționale.

22
/08
/18

Joi, 23 august, și vineri, 24 august, tinerii muzicieni, beneficiari ai bursei SoNoRo-Intereferențe, vor susține două concerte în Germania, la Grassau și la Traunstein, la finalul unei săptămânii de pregătire, în care vor lucra alături de muzicieni și profesori de la renumite școli de muzică din Europa.

21
/08
/18

Dirijorul Cristian Lupeș reface celebrul turneu enescian, într-un remarcabil concept de promovare a muzicii contemporane românești.

20
/08
/18

În acest weekend, la Făget, în Timiș, a avut loc prima manifestare artistică din cadrul proiectului Cămine în Mișcare / Moving Fireplaces, evenimentul făcând parte dintr-o suită de astfel de activități pregătite de Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană și Asociația Prin Banat.

20
/08
/18

Chiar în ziua în care s-au împlinit 137 de ani de la nașterea compozitorului român, 19 august, iar pregătirile sunt în toi pentru începerea ediției 2018 a Concursului Internațional „George Enescu“, se împlinesc, în mod simbolic, și 105 ani de când George Enescu însuși lansa prima inițiativă de susținere și dezvoltare a muzicii clasice românești, înființând Premiul Național de Compoziție George Enescu.