A murit Marina Scupra. Artista avea 49 de ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-murit-marina-scupra-artista-avea-49-de-ani/

Astăzi a încetat din viaţă artista Marina Scupra, potrivit unui anunţ publicat de Mirabela Dauer pe pagina sa oficială de Facebook. ”Marina Scupra s-a stins …, cuvintele sunt de prisos … Dumnezeu să te primească de-a dreapta lui… Condoleanţe familiei…”, a scris şi Ovidiu Komornyik pe aceeaşi reţea de socializare.

Un articol de Petre Ivan|30 iulie 2017

„Draga mea, Marina … Te-ai stins prea devreme. Să-ți găsești liniștea acolo unde ai plecat, să-i bucuri pe îngeri cu vocea ta minunată. Mi-ai împietrit sufletul de durere dar probabil că Dumnezeu are nevoie de cei buni lângă el… Odihnește-te în pace, OM FRUMOS! Rămas bun, prieten drag!”, a scris Mirabela Dauer, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Solista vocală Marina Scupra s-a născut la 24 decembrie 1967, la București.

Între 1980-1983, a urmat cursurile Școlii Populare de Artă din București, la clasa profesoarei Gloria Bordea Mihalache, potrivit muzicausoara.webgarden.ro. A debutat în anul 1973, în emisiunea „Prietenii lui Așchiuță”. A colaborat cu teatrul „Constantin Tănase” din București în revista „Constelația Boema”, precum și la spectacolele artistice ale U.T.C.

După 1989, a efectuat turnee în Germania, alături de Mirabela Dauer și Horia Moculescu. În 1993, s-a angajat la Casă de Cultură a Ministerului de Interne.

În anul 1994, a jucat în comedia „Concurs de seducție”, alături de Horia Brenciu și Tino Furtună, de la trupa Holograf. În anul 2001, a absolvit Facultatea de Drept a Universității „Titu Maiorescu”, notează www.orchestraangel.com.

Ulterior, a lucrat ca profesoară de canto — muzică ușoară la Școala Populară de Artă din Constanța, elevii îndrumați de ea obținând numeroase premii la festivalurile pentru copii din țară și străinătate.

Printre premiile și performanțele obținute de Marina Scupra, de-a lungul prestigioasei sale cariere muzicale, se numără: mențiune în etapa republicană a Festivalului Național „Cântarea României”, în anul 1981, performanță repetată în 1983; Premiul Tinereții la Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia cu piesa „Joc de Copii”, compusă de Laurențiu Profeta; Premiul Juriului la Festivalul „Toamna băcăoană”; Premiul I la Festivalul „Lotca de Aur” de la Brăila.

În anul 1984, a participat la Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia, la secțiunea interpretare, unde a obținut Trofeul Mamaia cu melodiile „Balada”, compozitor Laurențiu Profeta, și „Tinerețea mea”, compozitor Dan Dimitriu.

Din discografia Marinei Scupra fac parte albumele „Va exista” (1987) și „Bat în geamul iubirii” (1989), ambele apărute la Electrecord.

Foto: Marina Scupra – facebook

21
/04
/23

Despre Corina Sîrghi, cea care și-ar fi dorit să se nască în Sicilia, cea care crede că zambilele miros a un nou început, cea care are o slăbiciune pentru cuvântul „șarlatan“, Corina care bea prosecco și care ar întinde mese de dimineața până seara. Despre ea și despre alfabetul vieții ei, în rândurile următoare.

21
/04
/23

Festivalul Internațional „Vara Magică" invită pentru a 12-a vară consecutiv iubitorii de muzică clasică aflați în București în sezonul cald să vină la seria de opt concerte camerale și simfonice ce se va desfășura între 5 iulie și 23 august, în serile de miercuri, de la ora 19.30, la Ateneul Român.

20
/04
/23

Doar o zi ne mai desparte până la cel mai așteptat spectacol de muzică și dans, susținut de Georgian Legend. Cei mai apreciați 40 de artiști georgieni de muzică și dans, revin mâine 21 aprilie pe scena Sălii Palatului din București cu show de excepție. Prințese și prinți ai dansului vor încânta publicul cu dansuri pe melodii georgiene din vremuri de poveste, demult apuse.

20
/04
/23

Miercuri, 26 aprilie 2023 (19:00), concertul ORCHESTREI DE CAMERĂ RADIO va fi dedicat în exclusivitate genialului Wolfgang Amadeus Mozart, care în doar 35 de ani de viață a „respirat" muzică, lăsând în urma sa peste 800 de lucrări (simfonii, concerte, opere etc.), compuse începând de la vârsta de 5 ani!

19
/04
/23

Evenimentul sub umbrela „Punți Muzicale Prin Antreprenoriat Cultural / Musical Bridges Through Cultural Entrepreneurship”, proiect derulat de ARTmania Festival alături de Inferno Metal Festival & Music Conference și Midgardsblot Festival și la inițiativa ARTmania Events a avut loc în perioada 6-9 aprilie în Oslo, Norvegia.

19
/04
/23

Proiectul AdMusicam Concert Series, o componentă a programului de instruire #AdMusicam, adresat muzicienilor cu vârste între 16 și 25 de ani, revine, după o perioadă de absență cauzată de restricțiile din timpul pandemiei, cu un nou concert, care va avea loc marți, 25 aprilie 2023, ora 19.00, la Muzeul Municipiului București - Palatul Suţu.

10
/04
/23

Marți, 11 aprilie 2023, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” aniversează 60 de ani de la prima sa repetiție. Celebrul ansamblu a fost fondat în anul 1963, la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din București, de către profesorul, dirijorul și muzicianul Marin Constantin.

05
/04
/23

În weekendul 21-23 aprilie, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” participă în premieră la a șaptea ediție a Festivalului Spotlight, eveniment de artă vizuală în aer liber, organizat în București.