ACASĂ, o campanie Radio România Cultural
https://www.ziarulmetropolis.ro/acas%c4%83-o-campanie-radio-rom%c3%a2nia-cultural/

”Zilele acestea cuvântul cheie ar trebui să fie solidaritate”, susţine filosoful Mihai Șora, în timp ce actriţa Maia Morgenstern mărturiseşte: ”Oamenii trebuie să nu îşi piardă încrederea, să fie convinşi că arta, teatrul, cultura reprezintă un factor esenţial al existenţei noastre.”

Un articol de Petre Ivan|17 martie 2020

Artiștii României se alătură campaniei ACASĂ pe care Radio România Cultural o lansează pentru a veni în sprijinul tuturor oamenilor care, în această perioadă, își petrec majoritatea timpului la domiciliu.

Actrița Maia Morgenstern, filosoful Mihai Șora, mezzosoprana Ruxandra Donose, artistul vizual Dan Perjovschi se numără printre primii oameni de cultură care vor face mărturisiri emoționante și recomandări pentru românii alături de care traversează această perioadă.

La rândul ei, mezzosoprana Ruxandra Donose se adresează românilor spunând: ”Mi-aș dori ca în loc de frică, să avem mai multă compasiune, responsabilitate civică și să rămânem calmi, și să găsim partea pozitivă a acestei situații.”

Radio România Cultural transmite, în fiecare zi, de luni până duminică, până la încheierea stării de urgență, mesaje ale artiștilor, care vorbesc publicului lor într-un alt mod diferit decât cel cunoscut.

Toate mesajele vor fi postate și pe site-ul www.radioromaniacultural.ro, într-o secțiune dedicată.

Radio România Cultural le mulțumește personalităților care au intrat deja în campanie: scriitorul Florin Iaru, producătoarea Ada Solomon, actorii Pavel Bartoș, Alexandru Papadopol, Marius Manole, Mihai Călin, Medeea Marinescu, regizorul Radu Afrim, criticul de artă Pavel Șușară, pianista Dana Ciocârlie, muzicienii A.G. Weinberger, Berti Barbera, Nick Făgădar de la Luna Amară, Rocca de la  Firma.

17
/02
/15

Revista americană The New Yorker marchează 90 de ani de la lansare prin publicarea unei nuvele a scriitorului japonez Haruki Murakami, intitulată "Kino", ediţia aniversară a revistei având nouă variante de coperte.

17
/02
/15

Ceainăria ARCUB găzduieşte joi, 26 februarie, de la ora 19.00, întâlnirea dintre autorul Radu Paraschivescu si omul de televiziune si de radio Luca Niculescu, în cadrul căreia vor dezbate tema "... în lume nu-s mai multe Românii". Discutia va fi completată de recitalurile solo, în aceeasi notă, ale naistei Cornelia Tihon.

16
/02
/15

Federaţia Editorilor din România (FER) contestă proiectul de lege privind timbrul cultural, care presupune creşterea preţului cărţilor, luni urmând să aibă loc o serie de consultări cu reprezentanţii celor vizaţi de noile prevederi legislative, la Comisia de Cultură din Camera Deputaţilor.

12
/02
/15

Andrei Pleşu, fondatorul Colegiului Noua Europă, a fost desemnat câştigător al Premiului Cetăţeanului European, ediţia 2014, distincţie acordată anual de Parlamentul European pentru realizări excepţionale în dezvoltarea colaborării culturale transnaţionale în Uniunea Europeană (UE).

10
/02
/15

Matei Vişniec s-a întâlnit cu cititorii, luni, la librăria Humanitas de la Cişmigiu, unde a declarat că, dacă ar fi preşedinte pentru o zi, ar da o lege "pentru apărarea limbii române", care este "maltratată, în primul rând, de oamenii politici", ce pot avea o influenţă mare asupra tinerilor români.

09
/02
/15

După 1989, lumea copiilor, din punctul de vedere al condeiului scriitoricesc, a fost ascunsă după cortina tăcerii şi a indiferenţei. Din fericire, există şi excepţii în peisajul editorial românesc.

06
/02
/15

Luni, 9 februarie, la ora 19.00, la Librăria Humanitas Cişmigiu (Bulevardul Elisabeta nr. 38, Bucureşti), Matei Vişniec va răspunde întrebărilor cititorilor, bloggerilor şi presei pornind de la volumul „Negustorul de începuturi de roman”, apărut la Editura Cartea Românească şi cîştigător al Premiului literar „Augustin Frăţilă” – romanul anului 2013, acordat de compania Philip Morris Trading.

30
/01
/15

Realizatorul TV Cătălin Ştefănescu se alătură personalităţilor care au acceptat să-şi arate calităţile de librar şi va lua parte, miercuri, de la ora 19.00, la campania "Librar pentru o zi", iniţiată de librăria Bizantină din Bucureşti.

28
/01
/15

Dacă nu ar fi existat, cu siguranţă, ar fi trebuit inventat. Nu ştim cum. Habar nu avem. Nu avem informaţii cu privire la o astfel de invenţie! Omenirea e departe de asemenea performanţe. Până la urmă, tot natura face ce vrea.

28
/01
/15

Istoricii aflaţi în căutarea mormântului unuia dintre cei mai mai renumiţi scriitori spanioli, Miguel de Cervantes, au anunţat, luni, că au descoperit sub capela unei biserici din Madrid fragmente dintr-un sicriu pe care sunt gravate iniţialele romancierului.