Accesul catre galeriile permanente ale muzeului MNAR este restrictionat
https://www.ziarulmetropolis.ro/accesul-catre-galeriile-permanente-ale-muzeului-mnar-este-restrictionat/

Accesul către galeriile permanente ale Muzeului Naţional de Artă al României (MNAR) este restricţionat, în prezent, ca urmare a lucrărilor de restaurare a Curţii de Onoare a fostului Palat Regal, informează Biroul de presă al muzeului.  „MNAR regretă dificultăţile temporar create şi mulţumeşte pentru înţelegere, asigurând totodată publicul că până la finalizarea lucrărilor accesul către […]

Un articol de |29 noiembrie 2012

Accesul către galeriile permanente ale Muzeului Naţional de Artă al României (MNAR) este restricţionat, în prezent, ca urmare a lucrărilor de restaurare a Curţii de Onoare a fostului Palat Regal, informează Biroul de presă al muzeului.

 „MNAR regretă dificultăţile temporar create şi mulţumeşte pentru înţelegere, asigurând totodată publicul că până la finalizarea lucrărilor accesul către galeriile de artă se va desfăşura în perfectă siguranţă”, precizează sursa citată.

Lucrările se execută în conformitate cu Proiectul nr.4142/2011, aprobat de către Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional (MCPN) prin avizul nr. 40/2012 al Consiliului tehnico-economic şi avizul nr. 115/M/8.06.2012 al Direcţiei Patrimoniului Cultural.

Proiectul prevede restaurarea Curţii de Onoare (cu suprafaţa de 5200 mp), cu păstrarea aspectului iniţial şi refolosirea materialelor originale (piatră de pavaj), remontarea însemnelor heraldice la intrările principale, refacerea trotuarelor şi a treptelor celor patru uşi de acces în clădire, repararea gardului şi a porţilor. Lucrările includ şi refacerea reţelei de hidranţi, a instalaţiei electrice exterioare şi a părţii carosabile.

Şi aceste lucrări se execută în baza Autorizaţiei de Construire eliberate de Primăria Municipiului Bucureşti nr.715/1102803/8.10.2012 şi a Contractului de execuţie nr.254/24.10.2012 atribuit constructorului Aedificia Carpaţi în urma procedurii de achiziţie cu licitaţie publică.

Sursa: Agerpres

09
/02
/24

Studenții bucureșteni sunt invitați să participe la un program de mentorat și internship dedicat spațiilor culturale din București. Pe lângă experiența practică, participanții vor putea accesa sponsorizări în valoare de 27.000 lei și vor avea posibilitatea unor stagii de practică în cele mai active agenții de comunicare din România

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.