Aceasta este cea mai scumpă fotografie vândută vreodată
https://www.ziarulmetropolis.ro/aceasta-este-cea-mai-scumpa-fotografie-vanduta-vreodata/

Fotograful australian de peisaje Peter Lik a stabilit un record mondial după ce un colecţionar privat a plătit 6,5 milioane de dolari pentru o poză a artistului, reprezentând o imagine a canionului Antelope din Arizona, în Statele Unite ale Americii.

Un articol de Petre Ivan|12 decembrie 2014

Fotografia alb negru, intitulată „Phantom” („Fantomă”, n.r.), prezintă o rază de lumină care pătrunde prin plafonul unei formaţiuni carstice din canionul Antelope din statul american Arizona, informează time.com, citat de Mediafax.

Recordul anterior a fost deţinut de fotografia „Rhein II”, realizată de Andreas Gursky, care s-a vândut în 2011 pentru 4,3 milioane de dolari.

Născut în 1959 în Melbourne, Australia, Peter Lik este cunoscut pentru fotografiile care au ca subiect peisajele şi natura, mai ales în format panoramic. Cele mai multe dintre imagini sunt tipărite în format foarte mare, de foarte bună calitate.

Fotografiile sunt realizate cu ajutorul unei camere cu film, Linhof 617 Technorama, folosind filme fotografice produse de Fuji.

De asemenea, acesta realizează şi fotografii cu camere foto digitale, folosind aparate Phase One şi Nikon. Cele mai multe fotografii sunt imprimate pe hârtie FujiFlex cu argint, pentru a augmenta sensibilitatea la lumină şi strălucire, accentuând în acelaşi timp culorile vibrante.

Foto: fotografie, Peter Lik – facebook

20
/12
/21

În an centenar, Opera Națională București găzduiește în cea de-a doua jumătate a lunii decembrie expoziția de desen și pictură „PO în forme și culori “ a lui David Mihai. Expoziția este deschisă publicului larg în perioada 23 decembrie – 29 decembrie 2021, la Opera Naţională București. Accesul la expoziție se realizează la spectacolele din repertoriu sau în cadrul tururilor ghidate. Pentru programare tur ghidat este necasar să trimiteți un mail la [email protected]

19
/12
/21

TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer [?], în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) are plăcerea să anunțe deschiderea a trei noi expoziții și intervenții din seria SIMȚI ~ ALUNECI ~ CÂNȚI la Suprainfinit Gallery, THE INSTITUTE și Switch Lab, sâmbătă, 18 decembrie. De asemenea, în prima expoziție SIMȚI ~ ALUNECI ~ CÂNȚI (1-245), la Combinatul Fondului Plastic, vor avea loc o serie de tururi ghidate.

13
/12
/21

Muzeul Național de Artă al României vă invită la o nouă „Întâlnire la muzeu” marți, 14 decembrie, ora 18.00, cât și la un ghidaj cu tema „Reprezentări ale Nașterii Domnului în Galeria de Artă Europeană”. 

08
/12
/21

MNAC deschide, începând cu 9 decembrie 2021, al doilea sezon expozițional al anului care marchează două decenii de la apariția primului muzeu național de artă contemporană din România.

08
/12
/21

Episodul pilot al Sinestezia, proiectul cultural al Asociației Industrii Creative, s-a încheiat. Pe scurt, acesta a însemnat 5 zile în care 14 artiști au adus arta în fața publicului pe 5 scene, sub forme de manifestare variate și contemporane.

25
/11
/21

Expoziția-eveniment „Idolul modern. Henry Moore în Blocul Răsăritean” este deschisă vizitatorilor în perioada 14 octombrie 2021 – 6 februarie 2022, la Muzeul Național de Artă al României. Publicul este invitat astfel să redescopere un moment esențial pentru istoria recentă a artei românești și est-europene.

24
/11
/21

În perioada 26-30 noiembrie 2021, la Iași are loc prima ediție a evenimentului Sinestezia. Timp de 5 zile, publicul se va întâlni cu artiști ieșeni și din țară și va explora arta în diverse forme neconvenționale, atât fizic, cât și online prin transmisiuni live gratuite.