Galeria Anca Poterașu prezintă la Miami prima expoziție internațională a artistei Megan Dominescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/galeria-anca-poterasu-prezinta-la-miami-prima-expozitie-internationala-a-artistei-megan-dominescu/

Galeria Anca Poteraşu anunţă prima expoziţie internaţională a artistei Megan Dominescu, la NADA Miami 2021. Cea de-a 19a ediţie a NADA (New Art Dealers Alliance) Miami va avea loc între 1 şi 4 decembrie, la Ice Palace Studios, iar pagina de vizionare online va fi lansată astăzi, în acelaşi timp cu vernisajul târgului de artă.

Un articol de Petre Ivan|1 decembrie 2021

Evenimentul este susținut de Conceptual Lab by Theo Nissim care are ca misiune principală susținerea industriilor creative și promovarea proiectelor culturale relevante pentru public.

Mitologia a-pop însușită de Megan Dominescu în lucrările sale textile împrumută din universul hipermediat motive din viața de zi-cu-zi. Materialele folosite provin din pulovere deșirate și reciclate și fire selectate cu grijă pentru culoarea și textura lor, în compoziții și complementarități aparte, ce reies din studiile de desen și de pictură ale artistei.

Descoperim în lucrările lui Megan un umor nonșalant, dezarmant, pe măsură ce banalitatea și clișeele erei tik-tok apar materializate în țesături de lână. Lucrări precum „This man is famous”  sau „Miss United States” aduc în prim-plan absurdul realității artificiale, branduită și instagramabilă, în care cel mai bun scenariu este cel în care animalele de companie preiau controlul, în timp ce noi continuăm să derulăm înainte și înapoi, imagini pe telefon.

Megan Dominescu (n. 1997) trăiește și lucrează în București unde a absolvit cursurile Departamentului de pictură de la Universitatea Națională de Arte în 2018. Născută în Olanda, Megan a locuit apoi o perioadă la Washington, D.C. înainte de a se muta în România. Megan Dominescu se inspiră din arealurile culturale diferite în care a crescut pentru practica ei artistică. Folosind umorul ca armă, opera ei are ca punct de pornire observarea și documentarea absurdului, evidențiind discrepanțele culturale și celebrarea bizarului. Megan este membră a spațiului de artă MOXA20 din București și face parte din duo-ul Miss Clitoral.

Lucrările artistei fac parte din colecții publice și private precum cea a Muzeului de Artă Contemporană din București, ING Tech sau Santozeum Museum.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.