Actori si prieteni isi iau ramas bun de la regizor la Cercul Militar National
https://www.ziarulmetropolis.ro/actori-si-prieteni-isi-iau-ramas-bun-de-la-regizor-la-cercul-militar-national/

Trupul neînsufleţit al lui Sergiu Nicolaescu a fost depus, la ora 9.45, la Cercul Militar Naţional din Bucureşti, unde prietenii, colaboratorii şi toţi cei interesaţi pot să îşi ia rămas bun de la cunoscutul regizor începând cu ora 12.00.   Cătălina Grama (Jojo), Ioan Cărmăzan, Mihai Mălaimare, Sebastian Papaiani, Geo Saizescu şi Petre Roman s-au […]

Un articol de Andrada Văsii|4 ianuarie 2013

Trupul neînsufleţit al lui Sergiu Nicolaescu a fost depus, la ora 9.45, la Cercul Militar Naţional din Bucureşti, unde prietenii, colaboratorii şi toţi cei interesaţi pot să îşi ia rămas bun de la cunoscutul regizor începând cu ora 12.00.

 

Cătălina Grama (Jojo), Ioan Cărmăzan, Mihai Mălaimare, Sebastian Papaiani, Geo Saizescu şi Petre Roman s-au numărat printre cei care i-au adus un ultim omagiu regizorului Sergiu Nicolaescu.

Jojo a ajuns la Cercul Militar Naţional, unde este depus sicriul cu trupul neînsufleţit al regizorului Sergiu Nicolaescu, vineri, la ora 12.00. Actriţa a adus cu ea o coroană cu trandafiri.

Foarte îndurerată, Jojo a spus că Sergiu Nicolaescu a reprezentat „totul” pentru ea. Joi, în ziua în care Sergiu Nicolaescu a decedat, Jojo a declarat că inimile noastre plâng pentru că Sergiu Nicolaescu, „un om unic, sufletul cinematografiei româneşti şi unul dintre cei mai mari creatori şi iubitori de artă”, nu ne mai poate fi alături fizic.

Pe de altă parte, şi regizorul Ioan Cărmăzan i-a adus un ultim omagiu, vineri, înainte de ora 12.00, lui Sergiu Nicolaescu, la Cercul Militar Naţional.

„Am pierdut un om, un prieten. Nu-mi vine să cred. Mi se pare un vis. În acelaşi timp îmi dau seama că e realitate”, a spus Ioan Cărmăzan. El a precizat că, în memoria lui Sergiu Nicolaescu, vor rămâne filmele sale, care constituie un „bun material de studiu şi pentru studenţii la cinematografie”.

Totodată, Ioan Cărmăzan a mai dezvăluit că a avut o înţelegere cu Sergiu Nicolaescu. „Subliminal am avut întotdeauna cu el o înţelegere ca, dacă se întâmplă ceva şi nu-şi poate termina filmele, să le continui eu. Nu s-a întâmplat aşa ceva”, a spus Ioan Cărmăzan, referindu-se la faptul că Sergiu Nicolaescu şi-a finalizat toate filmele începute.

Potrivit lui Cărmăzan, Sergiu Nicolaescu avea în plan un nou film, la al cărui scenariu lucra. În ceea ce priveşte un alt proiect al lui Sergiu Nicolaescu – documentarul despre Maria Tănase -, Ioan Cărmăzan a spus că nu ştie ce se va întâmpla cu filmul. „Există un producător şi un scenariu, însă proiectul nu a fost demarat”, a explicat Cărmăzan.

Pe de altă parte, şi actorul şi regizorul Mihai Mălaimare şi-a luat rămas bun de la Sergiu Nicolaescu, vineri, la Cercul Militar Naţional. „A fost un om extraordinar”, a spus Mihai Mălaimare. „Sunt teribil de năcăjit că există încă oameni care îl contestă într-un mod abject. În România dacă eşti artist n-ai voie să mori”, a mai spus Mălaimare.

Şi Constantin Pivniceru, preşedintele Uniunii Cineaştilor din România, şi-a luat rămas bun de la prietenul lui, Sergiu Nicolaescu.

„Îl cunosc pe Sergiu Nicolaescu de mulţi ani. Pentru mine Sergiu Nicolaescu a însemnat însăşi existenţa mea, pentru că de 50 de ani suntem amândoi profesionişti în cinematografie. După mintea mea ar trebui să ni-l amintim pe Sergiu Nicolaescu ca pe un mare patriot, pentru că a folosit avantajele unei arte pentru a exprima sentimente profunde de dragoste de ţară. Este un om dincolo de spectacol, dincolo de distracţie. El s-a dăruit pentru asta. Este un semn al umanităţii nostre şi s-a dăruit pentru asta. Am vorbit cu el în prima zi de Crăciun, la spital, şi l-am întrebat dacă îl doare. Mi-a spus: «Mă doare îngrozitor», după care am alunecat către cinematografie şi Legea cinematografiei”, a spus Constantin Pivniceru.

La rândul său, deputatul Petre Roman a spus că Sergiu Nicolaescu a fost „un om extraordinar”. „Am vorbit cu el în urmă cu câteva luni, când am pus la cale un proiect important. Acum câteva luni i-am propus să facă un film documentar artistic, un fel de cinéma vérité, cum numai el ştia să facă, despre Revoluţia Română, în aşa fel încât să redăm şi adevărul Revoluţiei Române. Îşi dorea foarte mult să facă acest proiect. Îmi plac toate filmele lui şi mi-l voi aminti ca pe un om extraordinar de serios şi în patru cuvinte a spus toată filosofia vieţii lui: «Am vrut şi am muncit»”, a spus Petre Roman.

Printre cei care i-au adus un ultim omagiu lui Sergiu Nicolaescu s-au numărat şi actorul Sebastian Papaiani, regizorul Geo Saizescu, dar şi un grup de revoluţionari.

Pe de altă parte, numeroase coroane cu flori au fost trimise la Cercul Militar Naţional de instituţii precum Administraţia Prezidenţială, Camera Deputaţilor, Primarul Capitalei şi Ministerul Culturii, dar şi de prieteni şi apropiaţi ai regizorului.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al regizorului a fost ridicat vineri, în jurul orei 9.30, de la Spitalul Elias, şi transportat cu o maşină la Cercul Militar Naţional.

La Cercul Militar Naţional a venit şi soţia regizorului, Dana Nicolaescu.

Prietenii şi colaboratorii lui Sergiu Nicolaescu, precum şi toţi cei care doresc să îşi ia rămas bun de la unul dintre cei mai mari regizori şi actori ai României sunt aşteptaţi la Cercul Militar Naţional pentru un ultim omagiu, vineri, 4 ianuarire, între orele 12.00 – 00.00, şi sâmbătă, 5 ianuarie, între 08.00 – 10.00.

Totodată, familia lui Sergiu Nicolaescu „solicită decenţă şi discreţie tuturor celor care doresc să se încline pentru ultima dată în faţa Maestrului”.

 

 

Sursa: Mediafax

16
/01
/15

De ce eu?, în regia lui Tudor Giurgiu, va avea premiera mondială în selecția oficială a celei de-a 65-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin (5 – 15 februarie 2015), unul dintre cele mai importante evenimente de gen din industria filmului.

16
/01
/15

Adrien Mondot şi Claire Bardainne, doi artişti francezi, s-au gândit să îmbine mixajul video cu dansul, iar rezultatul creat a fost un show unic, cu un puternic impact vizual.

16
/01
/15

Orchestra de cameră Kamerata Kronstadt va deschide Festivalul Mozart organizat de Opera Braşov, miercuri, 4 februarie, de la ora 19.00. Concertul extraordinar de la Sala Patria îl va avea la pupitrul dirijoral pe maestrul Cristian Oroşanu, iar solist va fi Răzvan Stoica, care va cânta pe o celebră vioară Stradivarius.

16
/01
/15

Începând de astăzi, 16 ianuarie, Bucureştiul va avea o nouă instituţie teatrală. “Teatru la Cinema” este primul proiect cultural integrat care aduce teatrul în spaţiul neconvenţional al sălilor de cinema. talentAgency.ro în parteneriat cu Movieplex propun publicului larg, copii şi adulţi, spectacole de teatru şi umor de calitate.

15
/01
/15

Nominalizările la premiile Oscar 2015 au fost anunţate joi, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Samuel Goldwyn Theatre din Beverly Hills, cinematograful administrat de Academia de film americană, instituţia care decernează prestigioasele statuete.

15
/01
/15

Abonamentele pentru ediția 2015 a Festivalului Enescu (30 august – 20 septembrie, București), care au fost puse în vânzare joi dimineața, la ora 10.00, prin rețeaua Eventim s-au epuizat în 10 secunde – pentru concertele de la Ateneul Român, respectiv 10 minute – pentru concertele de la Sala Palatului.

15
/01
/15

Grupul american Fleetwood Mac ocupă primul loc în topul artiştilor cu cele mai scumpe bilete la concertele pe care le-a susţinut în 2014, potrivit unui clasament realizat de revista Forbes.

15
/01
/15

CRONICĂ DE FILM După siroposul „Babel” (2006) și după melodrama destul de ieftină intitulată „Biutiful” (2010), „Birdman” este o neașteptată schimbare de ton și de stil pentru Alejandro Gonzalez Inarritu.

15
/01
/15

Bine vă regăsesc! În primul rând, vreau să vă urez un Nou An Fericit, pe parcursul căruia să aveți parte de cât mai multe motive să vă bucurați și să vă simțiți împliniți. Desigur, sper să fie un an în care să explorăm împreună limba română.