Festivalul DIPLOMA Show lansează seria de podcasturi Friends of the Arts
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-diploma-show-lanseaza-seria-de-podcasturi-friends-of-the-arts/

Festivalul DIPLOMA Show, un proiect The Institute, lansează seria de podcasturi Friends of the Arts, produsă de Black Rhino Radio şi moderată de Artemisa Pascu. Friends of the Arts – A DIPLOMA Show Podcast continuă misiunea proiectului de a promova şi susţine tinerii artişti, designeri şi arhitecţi.

Un articol de Petre Ivan|25 ianuarie 2024

Seria de podcasturi Friends of the Arts continuă astfel misiunea festivalului DIPLOMA Show de a susține și promova tinerii artiști, designeri si arhitecti și de a încuraja dialogul între profesioniști consacrați în industriile creative și tineri creativi.

În primul episod din serie, Artemisa Pascu îi are ca invitați pe Noemi Meilman (co-owner The PR Station & autor al proiectului @bookcovertee) și Ionuț Răzvan (tânăr designer – lucrarea sa de licenta, “nobody finds me attractive” a fost selectată și expusă în proiectul DIPLOMA Show, ediția 2023 și a câștigat premiul Departamentului de Modă pentru cea mai bunã colecție a anului 2023). Cel de-al doilea episod îi prezintă pe Ioana Groza (scenografă- proiectul său „O casă construită greșit” a fost selectat și prezentat în proiectul DIPLOMA Show, ediția 2022) și Adrian Damian (scenograf, creator de spații scenice și instalații multimedia, cu o predilecție pentru folosirea tehnologiei ca mijloc de expresie artistică).

Friends of the Arts presupune o serie de discuții libere despre domeniile în care activează invitații, experiența lor în cadrul DIPLOMA Show, în calitate de membri ai boardului curatorial sau ca expozanți, proiectele pe care le desfășoară, începuturi de drum, provocări sau sfaturi pentru tinerii creativi.

„Friends of the Arts, proiect dezvoltat sub umbrela DIPLOMA, se concretizează într-o serie de podcasturi prin care tineri creativi stau față în față cu profesioniști, într-un dialog despre începuturi de drum, provocări, oportunități și insight-uri din industrie, discuții care sperăm să îi inspire atât pe cei care acum își aleg facultatea, cât și pe cei care de abia au părăsit băncile facultății și își încep cariera.” – spune Teodora Dinu, directorul de proiect al festivalului DIPLOMA Show.

Festivalul DIPLOMA Show își propune să continue inițiativa de sprijinire și promovare a tinerilor artiști pe parcursul întregului an prin diverse acțiuni menite să aducă în fața publicului cele mai recente proiecte ale acestora, să pună într-o perspectivă nouă lucrările acestora prin diverse expoziții și în același timp să inspire studenții din domeniile promovate de festivalul Diploma. Festivalul creează astfel contexte care facilitează și încurajează dialogul între artiști emergenți și profesioniști – artiști consacrați, galeriști, colecționari, autorități publice, dar și public.

În acest sens, Friends of the Arts vine ca o continuare firească a misiunii festivalului DIPLOMA Show de a crea contexte de expunere și promovare pentru tinerii creativi, încurajând interacțiunea și schimbul de experiență cu profesioniști și alți creativi din aceeași generație, pentru a pune bazele unor viitoare colaborări și oportunități de angajare, dar și facilitarea expunerii către un public larg, care include și posibili clienți.

Seria de podcasturi Friends of the Arts este un proiect DIPLOMA Show, un festival care în cele zece ediții de până acum s-a dovedit o platformă esențială pentru absolvenții facultăților vocaționale din România, reușind să marcheze debutul a peste 900 de tineri artiști, designeri, arhitecți, actori sau regizori și să atragă un public de peste 40.000 de oameni pasionați și implicați în industriile creative din România, care au devenit astfel martori ai primului contact al absolvenților cu universul creativ pe care aceștia îl vor defini în viitorul apropiat.

Podcastul Friends Of The Arts, un proiect DIPLOMA Show, poate fi ascultat pe Spotify aici.

Mai multe informații despre proiect sunt disponibile pe diplomafestival.ro sau pe paginile de social media de aici și aici.

16
/02
/24

Fundația Culturală „Camil Petrescu” lansează un nou podcast: TEATRUL (DE) AZI. Actori, regizori, scenografi, artiști din România și din lume vor fi în dialog cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici în aventura căutării adevărurilor personale despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/01
/24

Pe 13 februarie, de la orele 18:30, SCENA  GÂNDIRII - Conferințele Operei Naționale București îl va avea ca invitat pe istoricul Adrian Cioroianu, care va susține prelegerea „MAREA TEMERE. Cât de probabil este un nou război global?”, prilej pentru o incursiune în miezul posibilităților și incertitudinilor actuale.

07
/12
/23

TEATRUL SE (ŞI) CITEŞTE, primul sezon al podcastului realizat de Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” continuă cu un nou invitat. De această dată, Zomir Dimovici se întoarce în lumea cuvintelor trădate şi îl are ca partener de conversaţie pe Sorin Gherguţ, traducător, poet şi redactor de carte.

04
/12
/23

Bogdan Mihai Simion, artist, culegător de muzică tradițională și lăutar, unul dintre ultimii cântăreți la cobză din România și realizatoarea Radio România Cultural, Maria Balabaș, cunoscută în special pentru conceptul original al emisiunii Dimineața Crossover, vă invită, din 18 decembrie, de la ora 14.00,  la Radio România Cultural, într-o lume cu personajele arhetipale din societatea secolelor trecute, căutând conexiuni cu lumea contemporană.

03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.

07
/09
/23

Bunăstarea personală și durabilitatea, alegeri eco-responsabile în bucătărie, parteneriate pentru un oraș sustenabil, practici de sustenabilitate în industriile de beauty și cosmetică, dar și informarea și educarea pentru sănătatea femeilor sunt principalele teme abordate în cadrul sezonului al șaselea al Sustainable Living Podcast (SLP), în parteneriat cu Promenada Mall.

20
/01
/23

Ziarul Metropolis vă recomandă „Hacking Work“, primul podcast din România care vorbește clar, curajos și cinstit despre piața muncii, angajați și organizații, competență și performanță, climat și mentalități, creativitate și eficiență, colaborare și recompensă, oameni și nu resurse, leadership și nu leadershit.

17
/01
/22

Ziarul Metropolis vă recomandă „Pauza de bine“, un podcast despre life design, despre cum să îți creezi o viață care îți vine ca turnată. "Îmi place să spun că Pauza de Bine e locul în care te invit să te întâlnești cu tine, dacă ești pregătit să trăiești o viață mai conștientă, aliniată cu valorile tale" - Cristina Oțel.

23
/07
/21

Ziarul Metropolis vă recomandă „Talk for Youth“, un podcast despre toate aspectele care influențează viața adolescenților și relațiile lor cu ceilalți, printre temele abordate numărându-se stima de sine, imaginea corporală, stresul, depresia, presiunea colegilor, bullying-ul, consumul de alcool, tutun și alte substanțe și tulburările alimentare.