Actorii Vlad Ivanov, Maria Drăguş şi Mălina Manovici,, în juriul Festivalului Ceau, Cinema
https://www.ziarulmetropolis.ro/actorii-vlad-ivanov-maria-dragus-si-malina-manovici-in-juriul-festivalului-ceau-cinema/

Actorii Vlad Ivanov, Maria Drăguş şi Mălina Manovici vor face parte din juriul competiţiei internaţionale la cea de-a şasea ediţie a Festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc între 18 şi 21 iulie la Timişoara şi Gottlob.

Un articol de Petre Ivan|29 mai 2019

Vlad Ivanov este unul dintre cei mai distribuiţi actori români, cu o carieră impresionantă atât în cinematografia română, cât şi în cea internaţională. Devenit celebru cu terifiantul rol din „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” (2007), care i-a adus regizorului Cristian Mungiu trofeul Palme d`Or la Cannes, Vlad Ivanov a jucat în zeci de filme şi a fost recompensat cu numeroase premii.

A interpretat o serie de personaje memorabile în filme ca „Poliţist, adjectiv” (2009, r. Corneliu Porumboiu), „Poziţia copilului” (2013, r. Călin Peter Netzer), „Expresul zăpezii” (2013, r. Bong Joon-ho), unde a jucat alături de staruri precum Chris Evans, Tilda Swinton, Ed Harris sau John Hurt, „Bacalaureat” (2016, r. Cristian Mungiu), „Câini” (2016, r. Bogdan Mirică), „Un pas în urma serafimilor” (2017, r. Daniel Sandu) sau „Apusul” (2018, r. László Nemes).

Cel mai recent rol principal al său este în „La Gomera” (2019), filmul cu care regizorul Corneliu Porumboiu a participat în premieră în Competiţia Festivalului de la Cannes. Ceau Cinema

Născută în România, Maria Drăguş este una dintre cele mai promiţătoare tinere actriţe din Germania, unde a studiat baletul la Şcoala Palucca din Dresda. A devenit cunoscută pentru rolul din „Panglica albă” (2009), film pentru care marele cineast Michael Haneke a obţinut Palme d`Or. Interpretarea i-a adus în 2010 trofeul pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar la Premiile Filmului German.

După mai multe apariţii în seriale şi filme din Germania, a fost distribuită în 2016 de Cristian Mungiu într-un rol principal, alături de Adrian Titieni, în „Bacalaureat”, premiat pentru regie la Cannes. Pentru impresionantul rol principal din filmul de epocă „Domnişoara Paradis” (2017, r. Barbara Albert), Maria Drăguş a fost nominalizată la Premiile Filmului Austriac.

În acest an a putut fi văzută în cinematografele din toată lumea, inclusiv în România, în superproducţia „Maria, regina Scoţiei” (2018, r. Josie Rourke), unde joacă alături de Saoirse Ronan şi Margot Robbie. Participarea Mariei Drăguş la Ceau, Cinema! este posibilă cu sprijinul Consulatului Germaniei la Timişoara.

Actriţă colaboratoare a Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara, unde joacă în mai multe spectacole îndrăgite, Mălina Manovici a fost descoperită şi lansată în lumea cinematografiei de Cristian Mungiu, care i-a oferit un rol foarte apreciat în „Bacalaureat” (2016).

În 2018, a făcut un rol principal extrem de puternic şi de lăudat în „Lemonade”, debutul regizoarei Ioana Uricaru. „Lemonade” a avut premiera mondială în secţiunea Panorama a Festivalului de la Berlin anul trecut, iar apoi a câştigat premiul de regie la Sarajevo şi a fost nominalizat la Film Independent Spirit Awards din SUA.

Cei trei membri ai juriului competiţiei vor decerna Trofeul Ceau, Cinema! „Răzvan Georgescu”, în valoare de 1.000 de euro, oferiţi de Vitas România.

Spectatorii vor decide, tot dintre filmele din competiţie, Premiul Publicului, în valoare de 500 euro, oferiţi de Conceptual Lab by Theo Nissim.

Cea de-a şasea ediţie a Ceau, Cinema! va avea loc în perioada 18-21 iulie, la Timişoara şi Gottlob, prima localitate rurală din România cu un cinematograf renovat.

Ceau, Cinema! este un festival dedicat filmului european, organizat de Asociaţia Marele Ecran şi Asociaţia Pelicula Culturală.

Proiectul este organizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).

Evenimentul este realizat de voluntari şi susţinut de: postul de televiziune TNT România, Vitas România, Groupama Asigurări, Conceptual Lab by Theo Nissim, Consulatul Germaniei la Timişoara, Institutul Francez din Timişoara, Centrul Cultural German din Timişoara, Institutul Goethe, Fundaţia Art Encounters, Porsche Timișoara, Restaurantul Vinto, Hotel Timișoara, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara, Direcţia Judeţeană de Cultură Timiş, Teatrul Auăleu, Anim`est, Institutul Polonez din Bucureşti, Primăria Gottlob.

Foto: Ceau Cinema – Iulia Weiss, facebook

21
/07
/22

E perioada vacanţelor şi afară e foarte cald, dar asta nu înseamnă că programul cinematografelor nu merge înainte. Ziarul Metropolis vă recomandă cinci filme de autor, numai bune de văzut într-o sală răcoroasă de cinema.

21
/07
/22

Grădina de vară din Eforie Sud continuă să găzduiască festivalul Cinemascop, care se desfășoară deja de cinci ani în prima săptămână din august. Un eveniment așteptat cu entuziasm de vizitatorii fideli, festivalul revine cu proiecții de film, ateliere pentru copii și alte surprize, între 1-7 august 2022.

21
/07
/22

Krypto și Super-Câinele și Superman sunt prieteni inseparabili nu doar în viața de zi cu zi, ci și atunci când vine vorba de puterile speciale pe care le posedă și pe care le folosesc pentru a eradica infracțiunile din Metropolis. Puteți lua parte la aventurile animăluțelor cu super-puteri din 26 iulie la Cineplexx Băneasa.

20
/07
/22

Cinematograful itinerant Caravana Metropolis - cinema în aer liber aduce și anul acesta la Sibiu 6 dintre cele mai bune filme din ultimul an, cu distincții importante la festivaluri de film internaționale prestigioase și 4 ateliere de creație. Acestea vor putea fi urmărite între 9 și 14 august, de la ora 21:30, în spațiul de proiecție amenajat în Piața Huet. Intrarea la proiecții este liberă în limita locurilor disponibile iar toate detaliile se găsesc pe Facebook.

19
/07
/22

Crime+Investigation® dezvăluie lumea complexă a crimelor, purtând telespectatorii într-o călătorie în căutarea adevărului, dreptății și a unei mai bune înțelegeri a comportamentului unui ucigaș.

19
/07
/22

Trei filme de acțiune care expun situații dramatice, dar și comice fac parte din programul lunii iulie al postului Warner TV.

18
/07
/22

Ediția a XIV-a a Festivalului de Film și Istorii Râșnov aduce în fața publicului din România 12 documentare internaționale și două proiecții speciale din 11 țări. Reamintim că tema festivalului se concentrează anul acesta în jurul ideii de granițe - borders, un concept care își propune să aducă răspunsuri la întrebări și provocări multiple ce țin de libertățile individuale și creative cu care societatea actuală se confruntă.

12
/07
/22

Cinematograful călător Caravana Metropolis se întoarce pentru cel de-al XI-lea sezon, pentru a aduce pe marele ecran, în fața publicului larg, cele mai bune filme de autor noi, apreciate la marile festivaluri internaționale și în cinematografele din întreaga lume. Între 14 și 17 iulie, caravana va ajunge în localitățile Buriaș și Periș din județul Ilfov, […]