Actorul Florin Blanarescu a murit la vârsta de 93 de ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/actorul-florin-blanarescu-a-murit-la-varsta-de-93-de-ani/

Veteranul actorilor băcăuani, Florin Blănărescu, care a bucurat cu arta sa interpretativă generaţii de spectatori ai Teatrului Municipal „Bacovia” din Bacău, a decedat miercuri dimineaţă, la vârsta de 93 de ani.

Un articol de Petre Ivan|22 august 2014

Timp de 60 de ani, actorul Florin Blanarescu, supranumit „Cavalerul scenei”, şi-a desfăşurat activitatea în domeniul teatrului şi al filmului, în plan naţional şi internaţional. A jucat alături de mari actori ai scenei româneşti şi a făcut parte din distribuţia unor filme precum „Dacii” (1967) şi „Mihai Viteazul” (1971).

În anul 2011, Teatrul Municipal „Bacovia” l-a sărbătorit pe scenă la împlinirea vârstei de 90 de ani. La eveniment, actorul Florin Blănărescu a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Bacău.

„Florin e un om extraordinar. Îi port o mare iubire, de la 23 de ani. Am debutat aici, la Teatrul «Bacovia», în această sală, îmi vine să şi plâng când mă gândesc. Cu mare tristeţe i-am părăsit pe toţi când am plecat. Am cultul prieteniei şi Florin Blănărescu a rămas unul dintre cei mai buni prieteni ai vieţii mele. El este un om fără pauze. N-am nevoie de nimic, decât de prietenie” – Florin Piersic

Ultimul rol pe care actorul Florin Blănărescu l-a interpretat pe scena Teatrului Municipal „Bacovia” a fost Cadîr, în spectacolul „Take, Ianke şi Cadir”, de Victor Ion Popa, în care a jucat, în 1998, alături de actorii Nicolae Roşioru, Despina Prisecaru, Constantin Coşa, Gheorghe Doroftei, Florina Găzdaru şi Adrian Găzdaru.

Foto cu Florin Blanarescu – facebook

29
/10
/15

Cum mergi spre Teatrul Naţional “I.L.Caragiale”, Sala Media, în foaier, aripa Intercontinental, în partea stângă, pe doi pereţi faţă în faţă, nişte poze vechi, alb negru, se privesc faţă în faţă. Privirea îţi pică pe peretele din faţă, unde apare figura marelui actor Amza Pellea din filmul “Mihai Viteazu”, în regia lui Sergiu Nicolaescu. Urmează poze de pe platoul de filmare la “Dacii”, din alte filme din studenţie, din teatru şi din nelipsitul „Nea Mărin”.

29
/10
/15

Astăzi, scriitorul bucureștean Radu Cosașu împlinește optzeci și cinci de ani. Am ales – fără știrea autorului - optzeci și cinci de fragmente din cărțile sale. Am colindat prin miile de pagini cosașiene pentru aceste cuvinte. Bucurați-vă de ele. Astăzi, scriitorul bucureștean Radu Cosașu împlinește optzeci și cinci de ani.

28
/10
/15

Într-o zi de 29 octombrie (1930) se năştea, la Bacău, intr-o familie din mica burghezie evreiască, scriitorul Radu Cosasu (Oscar Rohrlich), unul dintre cei mai apreciati scriitori români contemporani. Tot pe 29 octombrie avea loc premiera operei "Don Giovanni" , de Mozart, la Teatru Național din Praga, zi în care, în Olmsted County, Minnesota, venea pe lume actriţa americană Winona Ryder.

28
/10
/15

În stagiunea 2015-2016, Teatrul Nottara continuă seria spectacolelor-lectură din cadrul programului ,,Spectacolul începe cu o lectură,” program cultural asumat prin proiectul de management al directorului teatrului. Ediţiile anterioare au impus două texte care s-au concretizat în producţii teatrale: Fazanul de Georges Feydeau, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, şi Poker Face de Petr Kolečko, regia: Adela Biţică.

28
/10
/15

Orchestrele și Corurile Radio își reafirmă “promisiunea” adresată publicului la începutul acestei stagiuni, aceea de a invita la Sala Radio tineri muzicieni români care și-au desăvârșit pregătirea artistică în afara țării și sunt deja aplaudaţi pe scene din străinătate. De această dată, în concertul derulat miercuri, 4 noiembrie  (19.00), Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului său, CRISTIAN BRÂNCUȘI, vă oferă şansa de a asculta la Bucureşti pe unul dintre apreciaţii pianişti români ai noii generaţii, într-un concert 100% MOZART.

28
/10
/15

Intitulat „Magia muzicii de film“, concertul extraordinar cu Ruxandra Maria Urdăreanu (soprană) şi Dan Stoenescu (pian) va avea loc joi, 29 octombrie 2015, de la ora 19:00, în Aula Bibliotecii Centrale (intrarea prin Calea Victoriei nr.88).

27
/10
/15

De ce trebuie să-i mulțumim... prostiei? Aflăm de la Erasmus din Rotterdam, care a scris, acum mai bine de 500 de ani, „Elogiul nebuniei sau discurs spre lauda prostiei". Faimosul cărturar umanist s-a născut pe 28 octombrie 1466.