Actorul român Conrad Mericoffer a fost desemnat cel mai bun actor la festivalurile de la Torino și Gijón
https://www.ziarulmetropolis.ro/actorul-roman-conrad-mericoffer-a-fost-desemnat-cel-mai-bun-actor-la-festivalurile-de-la-torino-si-gijon/

Conrad Mericoffer, actorul român care interpretează personajul principal din filmul CÂMP DE MACI/POPPY FIELD (r. Eugen Jebeleanu) a câştigat Premiul pentru cel mai bun actor în secţiunea oficială Retueyos la Festivalul Internaţional de Film Gijón din Spania. De asemenea, şi juriul Festivalului de Film de la Torino a decis să-l premieze pe Conrad Mericoffer cu Best Actor în cadrul ediţiei cu numărul 38 a evenimentului din Italia.

Un articol de Petre Ivan|1 decembrie 2020

“Aceste distincții înseamnă enorm pentru mine fiindcă atunci când am primit acest rol eram pe punctul de a renunța la actorie. Cred că timpul este o resursă foarte prețioasă și nu vreau să știu că îl pierd pur și simplu. Dar iată, aceste două premii mi-au confirmat că trebuie să merg mai departe, oricât de dificil, frustrant, confuz și sinuos poate fi uneori acest drum. Cred foarte tare că mesajul filmului este despre neputința unui om de a putea fi sincer cu el însuși, de a iubi fără să-i fie teamă că acest sentiment îi poate distruge viața, și este despre conștientizarea faptului că libertatea înseamnă a iubi fără bariere, fără frustrări, fără frici. Pentru că a iubi înseamnă viață”, spune actorul Conrad Mericoffer.

Drama CÂMP DE MACI/POPPY FIELD, debutul în cinematografie al regizorului Eugen Jebeleanu, a fost prezentată în premieră mondială la cea de-a 24-a ediție a Festivalului Internațional Tallinn Black Nights (PÖFF). După premiera mondială din capitala Estoniei, au urmat și premierele în Spania și Italia, la Festivalul Internațional de Film Gijón și Festivalul Internațional de Film de la Torino, unde a fost selectat în competiția principală.

Realizat după un scenariu de Ioana Moraru, filmul prezintă o zi din viața lui Cristi (Conrad Mericoffer), un tânăr jandarm din București. În timpul unei vizite scurte a lui Hadi (Radouan Leflahi), bărbatul cu care are o relație la distanță, Cristi și colegii lui participă la o intervenție într-un cinematograf din centru, unde o serie de protestatari sabotează proiecția unui film LGBTQ+. În mijlocul scandalului din cinema, o relație pasageră din trecut cu un alt bărbat revine în prezent, amenințându-i stabilitatea profesională și personală.

Din distribuție mai fac parte Alexandru Potocean, Cendana Trifan, Ionuț Niculae, Alex Călin, Rolando Matsangos și George Piștereanu. Filmul este produs de Velvet Moraru, imaginea este semnată de Marius Panduru, montajul de Cătălin Cristuțiu, sunetul de Alex Dragomir, iar scenografia și costumele de Velica Panduru.

CÂMP DE MACI/POPPY FIELD este o producţie Icon Production, în coproducţie cu Motion Picture Management și Cutare Film, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Publicis Groupe, Zenith Media, The Groupe și Cinema City. Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană prin programul Creative Europe – Media 2017 și a fost selectat în programul Connecting Cottbus – work in progress, 2019. Agent de vânzări: Patra Spanou Film.

Despre Conrad Mericoffer:

Aflat la primul său rol principal într-un film de lungmetraj, Conrad Mericoffer, actorul care îl interpretează pe Cristi, protagonistul filmului „C MP DE MACI/POPPY FIELD”, este o voce particulară în actoria autohtonă. De-a lungul carierei sale în teatru, a lucrat cu regizori ca Radu Afrim, Andrei Șerban, Erwin Șimșensohn sau Catinca Drăgănescu, iar prima colaborare cu Eugen Jebeleanu în formula de regizor-actor a avut loc în 2012, pentru spectacolele „Ficțiuni mici de România” și „Dontcrybaby”. Începând cu 2019, joacă în serialul TV „Sacrificiul”. Pe lângă experiența de actor, Conrad a regizat trei scurtmetraje: „Casting Call” (2014), „O poveste aproape reală” (2015) și „Când afară ninge” (2017).

Despre Icon Production:

Înființată în 1994 de către producătoarea Velvet Moraru, Icon Production este una dintre primele companii independente de producție de film din România. Încă de la început, compania a susținut producții care și-au propus să confrunte spectatorii cu complicata moștenire socială, politică și economică a secolului al XX-lea. Printre cele mai importante se numără „Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu”, în regia lui Andrei Ujică, „Quod Erat Demonstrandum”, de Andrei Gruzsniczki și „Charleston”, de Andrei Crețulescu. Toate producțiile companiei, lungmetraje și scurtmetraje de ficțiune sau documentare, au fost selectate și premiate în cadrul unora dintre cele mai importante festivaluri internaționale de film la Cannes, Roma sau Locarno.

27
/08
/14

CRONICĂ DE FILM. „Camera groazei”, un film danez cu succes la publicul din țara sa, este un thriller care bifează corect, dar fără vervă și originalitate, mărcile genului. Filmul lui Mikkel Norgaard se păstrează într-o zonă mainstream și afișează o sfioșenie surprinzătoare, atât narativ, cât și vizual.

27
/08
/14

Formaţiile Fără Zahăr, Ţapinarii şi Timpuri Noi vor concerta, între 26 şi 28 septembrie, la Bucharest Comedy Week, urmând ca serile din Piaţa Enescu să se încheie cu o proiecţie de film, precum "Pantera roz", din 1963, şi "Unora le place jazz-ul", din 1959.

27
/08
/14

Programul MECEFF „7+1” va oferi publicului spectator o serie de producții din spațiul geografic central-european, în cadrul unor secţiuni necompetiţionale. Este vorba de filme realizate înainte de 1989, cu un puternic mesaj anti statul comunist și regizate de câțiva dintre cei mai mari regizori europeni ai secolului XX.

26
/08
/14

Comedia "#Selfie", de Cristina Iacob, a atins cifra de 90.703 spectatori şi încasări de 1.136.889 de lei, devenind astfel unul dintre cele mai de succes filme româneşti din ultimii ani.

26
/08
/14

Astăzi începe cea de-a cincea ediție a Divanului Degustătorilor de Film și Artă Culinară, ediție care este dedicată temei “Eroi și antieroi din Balcani”. Timp de șase zile, în perioada 26 – 31 august, în Port Cultural Cetate (jud. Dolj), în cadrul Divanului vor fi proiectate 63 de filme: 12 lungmetraje și 51 de scurtmetraje.

25
/08
/14

Comedia “America, venim!”, debutul în lungmetraj al regizorului Răzvan Săvescu, a cărei premieră va avea loc pe 19 septembrie, pune accentul pe întâmplările amuzante şi neprevăzute prin care trece trupa unui teatru de provincie ajuns la New York.

25
/08
/14

Actorul şi regizorul britanic Richard Attenborough, născut pe 29 august 1923, în Cambridge, Marea Britanie. s-a stins din viaţă duminică, la vârsta de 90 de ani. Attenborough a primit titlul de cavaler al Ordinului Marii Britanii în 1976 şi pe cel de baron în iunie 1993.

22
/08
/14

Jackie Chan, care va veni pentru prima dată în România pe 11 septembrie, pentru a deschide evenimentul Zilele Filmului Chinezesc, va fi numit de Casa Româno-Chineză ambasador cultural al relaţiilor româno-chineze, pentru a promova produsele culturale româneşti în ţara sa.

21
/08
/14

Occupation in 26 Pictures - povestea a trei prieteni (un croat, un sârb şi un evreu) cărora războiul le va oferi destine diferite – un film celebru pentru unele dintre cele mai violente şi pline de sex scene din cinematograful ex-iugoslav, va fi proiectat sâmbătă, 30 august, în închiderea Divanului Degustătorilor de Film şi Artă Culinară.

20
/08
/14

Nici un actor român n-a cunoscut după al Doilea Război Mondial o asemenea popularitate uriaşă. N-a lansat un personaj, ca apoi, popularitatea să-i crească în rândul publicului, așa cum a fost Grigore Vasiliu care a devenit peste noapte şi “Birlic”; sau Amza Pellea care l-a zămislit pe “Nea Mărin”, cu mare succes la public.

20
/08
/14

A zecea ediţie a Romania International Film Festival (Ro-IFF), evenimentul cinematografic anual dedicat iubitorilor de filme care nu sunt distribuite în circuitul multiplexurilor, se va desfăşura în acest an în două etape - între 21-31 august, în Vama Veche, iar în Bucureşti, între 21-28 noiembrie.