Actrița Mirela Oprișor, despre lipsa de bun simț a unor spectatori în sala de teatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/actrita-mirela-oprisor-despre-lipsa-de-bun-simt-a-unor-spectatori-in-sala-de-teatru/

Actriţa Mirela Oprişor, cunoscută publicului în rolul Aspirina din serialul „Las Fierbinţi” şi din numeroase spectacole de teatru, a publicat pe Facebook o înregistrare video în care s-a arătat deranjată de faptul că unii spectatori folosesc telefoanele mobile, mănâncă şi vorbesc tare în timpul unor spectacole.

Un articol de Cristina Enescu Aky|9 aprilie 2019

Nu suntem tot timpul cei mai buni actori. Unele roluri ies, altele nu. Avem seri mai bune, avem seri mai proaste. Muncești mult pentru un rol. Ziua spectacolului nu e o zi obișnuită. Nu mănânci, te aduni, te concentrezi, ai emoții, vii la teatru și încerci să dăruiești omului din sală tot ce ai tu mai bun, ce ai învățat, o emoție, o stare, un gând, să plece mulțumit acasă. Dar atunci când ai în primul rând un domn care stă o oră și jumătate pe Facebook sau o duduie care mănâncă chips-uri, sau alții care au impresia că sunt în sufragerie la ei și comentează, nu prea mai ai cum să transmiți aceste lucruri. Știu că sunt probleme mai mari în țara asta, dar dacă nu încercăm să devenim mai buni, să devenim politicoși, să ne educăm cât de cât, nu știu ce se va întâmpla. Dacă nu vă place să veniți la teatru, nu veniți. Dacă vă forțează soția să veniți, și nu vreți, vă rog din suflet, nu mai veniți. Vă mulțumesc” a spus Mirela Oprișor într-o postare video de pe contul personal de Facebook de sâmbătă, 6 aprilie.

Mesajul Mirelei Oprișor:

Postarea actriței a fost preluată și de Marius Manole, care a share-uit mesajul Mirelei Oprișor cu comentariul „Am pățit și da, dacă nu aveți chef, nu veniți la teatru; Dacă nu vă place, ieșiți și cereți banii înapoi!” Postarea a adunat peste 400 de Like-uri și numeroase comentarii aprobatoare.

Majoritatea reacțiilor pe Facebook au dat dreptate Mirelei Oprișor și lui Marius Manole. Nu au lipsit nici comentariile amuzante, precum cel de mai jos:

Pe Mirela Oprișor o puteți urmări (în liniștea pe care și-o doresc toți actorii și majoritatea spectatorilor de teatru) în „All Inclusive” (alături de Medeea Marinescu, Marius Manole, Diana Roman și Vlad Zamfirescu – care este și regizorul producției) pe 25 mai la Teatrul George Ciprian din Buzău și pe 20 mai la Teatrul Național din București, și la Teatrul Metropolis în „Și negru și alb și gri”  (în regia și pe textul lui Mimi Brănescu), „Dumnezeul de a doua zi”  (de Mimi Brănescu, în regia lui Claudiu Goga) și „Stella – Un tramvai numit dorință” (în regia lui Claudiu Goga). Consultați programarea acestor spectacole la Teatrul Metropolis, aici.

19
/06
/14

Festivalul Național de Teatru “Toma Caragiu” a propus într-o marți, la Ploiești, evitând cu eleganță cele trei ceasuri rele prevestite de mai de mult, premiera spectacolului “Chip de foc” (“Fireface”), după un text absolut nebun al dramaturgului german Marius von Mayenburg (42 de ani).

19
/06
/14

În zilele noastre în care rețele sociale dezvăluie pas cu pas fiecare amănunt din viața unui om, ne-a mai rămas un singur loc în care putem fi surprinși sau uimiți de oameni – sala de teatru. 

19
/06
/14

„A face (cuiva) capul calendar” este o expresie folosită adesea când ne întâlnim cu cineva care vorbește prea mult. De asemenea, este utilizată atunci când vrem să transmitem mesajul că suntem copleșiți de prea multe informații. Dar de ce „calendar”, și nu „almanah” sau „revistă”?

18
/06
/14

Se joacă pe scena Naționalului din București “Anonimul venețian”, spectacol-studiu coordonat de însuși Ion Caramitru. Doar doi actori – Ilinca Goia și Ioan Andrei Ionescu, o splendidă ilustrație muzicală (de Vasile Manta) și, mai ales, indimenticabilul text al lui Giuseppe Berto (vă este cunoscut, poate, pentru “Il male oscuro”).

18
/06
/14

Într-o după-amiază de iunie am participat la repetițiile spectacolului „Distopie. Shakespeare. Remix“, care deschide proiectul numit Noua Generație de creatori – 9G, care se va desfășura la Sala Mică a Teatrului Național București, în datele de 20, 21 și 22 iunie, la ora 20.00.

18
/06
/14

Filmul My Name is Salt (Elveția / India 2013), povestea a mii de familii din India care trăiesc din sarea pe care o colectează în deșert, este câștigătorul Marelui Premiu al ediției a treia de Pelicam – Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni.

17
/06
/14

Marele regizor polonez Krzysztof Zanussi afirmă, într-un interviu pentru Ziarul Metropolis realizat la TIFF, că nu există decât un pas între succes și eșec, că premiile sunt folositoare, că a făcut compromisuri în timpul comunismului, că tinerii își vând astăzi prea ușor libertatea și că ceea ce contează este să te comporți decent în viață.

17
/06
/14

Festivalul Naţional de Teatru (25 octombrie – 2 noiembrie 2014) organizează în zilele de 18 şi 19 iulie a.c., la Teatrul Naţional Bucureşti, Sala mică, o audiţie în vederea selecţiei pentru un workshop condus de Răzvan Mazilu - unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi dansatori şi coregrafi.

17
/06
/14

În perioada 16-22 iunie are loc a doua ediție a Festivalului de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova, eveniment cultural ce reunește 44 de producții teatrale radiofonice din 21 de țări participante. Audițiile spectacolelor au accesul gratuit și se desfășoară la Grand Hotel Continental, Calea Victoriei nr 56. Despre conceptul festivalului ne vorbeşte Attila Vizauer (regizor), directorul Departamentului de teatru și divertisment al Societății Române de Radiodifuziune.