Adaptarea 12 Monkeys este „o idee foarte proastă“
https://www.ziarulmetropolis.ro/adaptarea-12-monkeys-este-o-idee-foarte-proasta/

Adaptarea 12 Monkeys ,,Armata celor 12 maimuţe” într-un serial de televiziune reprezintă ,,o idee foarte proastă”, declară regizorul filmului, Terry Gilliam.

Un articol de Andrada Văsii|3 septembrie 2013

Adaptarea 12 Monkeys ,,Armata celor 12 maimuţe” într-un serial de televiziune reprezintă ,,o idee foarte proastă”, declară regizorul filmului, Terry Gilliam.

Postul american de televiziune prin cablu Syfy a anunţat săptămâna trecută că a comandat deja un episod-pilot din adaptarea 12 Monkeys, inspirat din lungmetrajul SF ,,Armata celor 12 maimuţe”, informează screendaily.com.

Realizat în 1995 de studiourile Universal, acest film spune povestea unui deţinut, interpretat de Bruce Willis, trimis înapoi în timp pentru a strânge informaţii despre persoana care a produs un virus ce a decimat aproape întreaga populaţie de pe Terra.

Charles Roven (producătorul filmului original) şi Richard Suckle vor fi producătorii executivi ai acestui episod-pilot care va avea o durată de o oră. Scenariul pentru adaptarea 12 Monkeys este scris de Terry Matalas şi Travis Fickett, care au scris şi scenariile pentru serialele de succes ,,Nikita” şi ,,Terra Nova”.

Producţia pentru noul serial TV va debuta în luna noiembrie.

Adaptarea 12 Monkeys-subiect de controversă

Terry Gilliam, care nu este implicat în acest proiect, a declarat: ,,Nu ştiu nimic despre acest serial. E complet ridicol. Serialul nu are nicio legătură cu mine şi nimeni nu m-a contactat”.

Întrebat despre ideea realizării unei continuări televizate a filmului său, cineastul a adăugat: ,,Este o idee foarte proastă. Asta cred eu. Pentru a fi bun, scenariul serialului ar fi trebuit să fie scris de David şi Janet Peoples, care au scris scenariul filmului. Altfel, va fi doar o altă versiune a filmului «Time Bandits»”.

Adaptarea 12 Monkeys

,,Time Bandits” este un film regizat de Terry Gilliam în 1981 despre un băiat care se alătură unei bande de pitici care călătoresc prin timp în căutarea unei comori pe care intenţionează să o fure.

Adaptarea 12 Monkeys are la bază un film de impact

Rememorând momentele plăcute din timpul filmărilor de la ,,Armata celor 12 maimuţe”, Terry Gilliam a spus: ,,Scenariul a fost pur şi simplu minunat, iar distribuţia s-a dovedit a fi strălucită – iar eu am reuşit să nu stric prea tare această combinaţie reuşită”.

Filmul ,,Armata celor 12 maimuţe” pe care se bazează adaptarea 12 Monkeys, lansat în 1995, i-a avut în rolurile principale pe Bruce Willis (foto sus) şi Brad Pitt şi a obţinut încasări de 168 milioane de dolari pe plan mondial.

Acest lungmetraj a obţinut, totodată, două nominalizări la premiile Oscar, la categoriile ,,cel mai bun actor în rol secundar” (Brad Pitt) şi ,,cele mai bune costume” (Julie Weiss).

Cel mai recent film regizat de Terry Gilliam, intitulat ,,The Zero Theorem”, turnat în România, are premiera, luni, la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia.

Foto credit: Cinemagia

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook!

01
/04
/15

SPECIAL ZIARUL METROPOLIS. Că sunt intimidant de frumoase și copleșitor de talentate este o banalitate. Ele sunt, de fapt, zeițe coborâte printre noi, muritorii. Datorită lor e imposibil să nu iubești filmul francez de ieri sau de azi, cu toate aerele lui de superioritate.

01
/04
/15

Miercuri, 15 aprilie, începând cu ora 19.00, iubitorii de film sunt așteptați la Sala ARCUB cu ocazia celei de-a treia ediții a CineȘoc. În luna aprilie accentul se mută pe cinematografia orientală – filmul lunii este aclamatul Harmony Lessons (2013) regizat de Emir Baigazin, o dramă cu accente poetice care s-a remarcat prin tematica abordată: marginalizarea și efectele acesteia.

31
/03
/15

"Verigheta", de Gabriel Achim, "Cristian", de Doina Ruşti, şi "Dumneavoastră, tu", de Bogdan Theodor Olteanu, se numără printre cele 16 scurtmetraje incluse în secţiunea necompetitivă Short Film Corner, un eveniment dedicat profesioniştilor din cinema la Festivalul de Film de la Cannes.

31
/03
/15

Icon production va lansa joi 2 aprilie, în trei cinematografe din capitală, proiectul inedit “Trei scurtmetraje cu CAI PUTERE în regia lui Daniel Sandu”. În cadrul programului vor fi proiectate producțiile realizate de tânărul regizor Daniel Sandu: “Numărătoarea manuală”, “Vocea a doua”, “Cai Putere”.

31
/03
/15

Filmul "Closer to the Moon", de Nae Caranfil, a fost marele câştigător al galei, după ce a obţinut nouă premii Gopo din 12 nominalizări. Filmul lui Caranfil a mai obţinut, printre altele, trofeele pentru cel mai bun scenariu şi pentru cel mai bun regizor. Prezentăm mai jos lista completă a câştigătorilor.

31
/03
/15

Câștigătorii îi știți: Nae Caranfil și „Closer to the Moon” au obținut cele mai importante premii, inclusiv pentru cel mai bun film, la Gala Gopo 2015. Însă vă propunem câteva frivolități subiective „la cald” din sala Studio a Teatrului Național din București.

30
/03
/15

81 de filme româneşti lansate în cinematografe sau în festivaluri în 2014 au fost luate în considerare pentru nominalizările celei de-a noua ediții a Galei Premiilor Gopo. Evenimentul va avea loc astăzi, începând cu ora 19.00, la Sala Studio a Teatrului Național București. Prezentatorii Galei din acest an sunt actorii Paul Ipate și Diana Cavallioti.

30
/03
/15

Compania Sony a lansat primul trailer al noului film din seria James Bond, intitulat ”Spectre”, rolul celebrului agent 007 fiind jucat de actorul Daniel Craig. În momentul de faţă nu se cunosc multe detalii despre acţiunea filmului. Conform sumarului oficial al intrigii, ”un mesaj criptic” din trecutul lui James Bond îl trimite să descopere o organizaţie sinistră, informează Huffington Post.

29
/03
/15

Regina Maria, într-un reportaj de un minut, realizat în 1934, la castelul Bran. Filmată în timp ce se plimbă prin grădină, îmbrăcată în costum naţional. Sau alături de Stan şi Bran, cei doi cai ai ei. Sau în timp ce îşi face cumpărăturile în piaţa din sat.

29
/03
/15

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE În „Meandre” (1967), unul dintre cele mai îndrăznețe și inovatoare filme ale cinematografiei române, Mircea Săucan reinventează după propria sensibilitate timpul şi spaţiul.

28
/03
/15

Marți, 31 martie 2015, de la ora 18.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru nr.38), va avea loc primul eveniment din seria „ArtIntro”. Invitatul primei întâlniri va fi criticul Andrei Rus, care propune vizionarea filmului Toată lumea din familia noastră, regia Radu Jude. Proiecția va fi urmată de discuții cu publicul despre cum poate fi înțeles filmul și despre modul în care a fost realizat.

27
/03
/15

Ziarul Metropolis, cotidian cultural editat de Teatrul Metropolis din București, împlinește doi ani de existență astăzi, de Ziua Mondială a Teatrului. Zi de zi, publicația a încercat să-și ridice standardul și să ocolească valul de tabloidizare care a afectat chiar și cele mai prestigioase site-uri quality din România.