Adrian Sitaru, un film despre o iubire „dincolo de limita acceptată”
https://www.ziarulmetropolis.ro/adrian-sitaru-un-film-despre-o-iubire-dincolo-de-limita-acceptata/

Adrian Sitaru regizează lungmetrajul „La timp”, o poveste despre nişte fraţi gemeni care se iubesc dincolo de limitele acceptate de societate, proiectul cinematografic fiind selectat în secţiunea Work-in-progres a Festival de Cinéma Européen des Arcs.

Un articol de Petre Ivan|27 noiembrie 2014

Lungmetrajul „La timp”, regizat de Adrian Sitaru, a fost selectat la Festival de Cinéma Européen des Arcs (13 – 20 decembrie), în secţiunea Work-in-Progress.

„Este povestea gemenilor Saşa şi Romeo, ce se iubesc dincolo de limitele acceptate. Într-o famile cu încă doi fraţi mai mari, dintre care o soră cu impulsuri sinucigaşe, o mamă lipsă şi un tată acuzat de copii că a turnat, pe vremea lui Ceauşescu, femeile ce voiau să facă avort, Saşa rămâne însărcinată cu Romeo. Principiile şi valorile fiecăruia sunt date peste cap, fiecare încercând să-şi găsească motivaţii pentru gesturile şi dorinţele proprii”, a declarat Adrian Sitaru pentru Mediafax.

Adrian Sitaru a mai precizat că bugetul filmului este de aproximativ 200.000 de euro.

Distribuţia filmului aleasă de Sitaru este formată din Alina Grigore, Bogdan Albulescu, Adrian Titieni, Robi Urs, Cristina Olteanu şi Liviu Vizitiu.

Întrebat de ce a ales acest titlu pentru filmul său, acesta a precizat: „Timpul este singurul vinovat de distorsionarea relaţiilor dintre oameni, de modificarea punctelor de vedere, a principiilor şi valorilor. Pentru că fiecare lucru are timpul său”.

În privinţa lansării peliculei, Sitaru a spus că nu există o dată clară, adăugând că speră ca lungmetrajul să fie gata de proiecţii în vara anului viitor. Adrian Sitaru a precizat că festivalurile de film de la Locarno şi Veneţia sunt cele vizate pentru a înscrie lungmetrajul.

Imagine din filmul Domestic, de Adrian Sitaru

Imagine din filmul Domestic, de Adrian Sitaru

Despre Adrian Sitaru

Adrian Sitaru este regizor, producător, scenarist şi actor. Scurtmetrajul său „Valuri” a câştigat premiul Leopardul de Aur în secţiunea Pardi di domani la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, în 2007.

Lungmetrajul său de debut, „Pescuit sportiv”, a primit două distincţii la Festivalul de Film de la Salonic 2008, premiul juriului la cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film Estoril, în 2008, dar şi marele premiu al secţiunii New Voices la Festivalul Internaţional de Film de la Palm Springs.

Cel de-al doilea lungmetraj al său, „Din dragoste cu cele mai bune intenţii”, a primit în 2011 premiul pentru cel mai bun regizor şi premiul pentru cel mai bun actor (Bogdan Dumitrache) la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno.

Printre scurtmetrajele regizate de Sitaru se numără „Fun Fan” (2004), „Despre Biju” (2004), „A Very Bad Day” (2004), „Theodora’s Life” (2004), „Biju” (2002), „O zi de Paşti” (2000), „Gândacul de bucătărie” (2000), „Tom Waits – Live in My Room” (1999), „Săpunul” (1999), „Colivia” (2010) şi „Lord” (2009).

Foto: Adrian Sitaru – cinemagia

10
/02
/15

CineȘoc este noul eveniment marca ARCUB, care va transforma lunar sala de spectacole din Batiște 14 într-o sală de proiecție cinematografică. Astfel, programul urmărește să devină o alternativă la filmul de mall și, în același timp, o completare a ofertei existente deja în sălile independente din Centrul Bucureștiului.

10
/02
/15

Prima dintre cele trei statuete Oscar primite de Charlie Chaplin, evaluată la peste un milion de dolari, a fost furată luna trecută, în cadrul unei spargeri organizate la Paris. Trofeul câştigat de legendarul actor din perioada filmelor mute a fost furat din sediul Asociaţiei Chaplin, compania care protejează numele şi imaginea artistului.

08
/02
/15

O maşină Ferrari 250 SWB California, parte a colecţiei Baillon şi care i-a aparţinut pentru scurt timp actorului francez Alain Delon, a fost vândută pentru 14,2 milioane de euro, fiind vedeta unei licitaţii organizate de casa Artcurial în cadrul evenimentului Salon Rétromobile de la Paris.

08
/02
/15

Ovidiu-Iuliu Moldovan, Şerban Ionescu, Victor Rebengiuc. Mari actori ce recomandă filmele din Seria „Duminica filmului românesc”. Puteţi urmări „Dreptate în lanţuri” „Ion: blestemul pământului şi „Tandreţea lăcustelor”, duminică, 8 februarie, la TVR2.

07
/02
/15

Actriţa americană Natalie Portman, care locuieşte de curând la Paris, după căsătoria ei cu coregraful francez Benjamin Millepied, a declarat, într-un interviu acordat publicaţiei Madame Figaro, că este pregătită să joace într-un film turnat în limba lui Molière

07
/02
/15

Lungmetrajul "Aferim", de Radu Jude, care va avea premiera mondială la Festivalul Internaţional de la Berlin, se numără printre cele nouă filme pe care prestigioasa revistă americană IndieWire le recomandă la evenimentul cinematografic din capitala Germaniei.

07
/02
/15

CRONICĂ DE FILM „Whiplash”, scris și regizat de americanul Damien Chazelle, este un film încrâncenat care susține ideea de act artistic ca simplă mecanicitate, folosind ca pretext narativ o relație maladivă între un toboșar de jazz ambițios și un profesor despotic.

06
/02
/15

Channing Tatum şi Mila Kunis formează pentru prima dată un cuplu pe marile ecrane în „Ascensiunea lui Jupiter”, o aventură SF de proporţii epice, realizată de Lana şi Andy Wachowski şi produsă de Warner Bros. Pictures. Filmul care are premiera în 3D şi IMAX 3D pe 6 februarie.

06
/02
/15

Capitala Germaniei a devenit centrul mondial al cinematografiei o dată cu Gala de Deschidere a celei de-a 65-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin (5-15 februarie). Evenimentul a avut loc aseară la Berlinale Palast în prezența a peste 1500 de invitați. Gazdele serii au fost Dieter Kosslick, directorul Berlinalei, și Anke Engelke.

05
/02
/15

CRONICĂ DE FILM Câştigător în 2014 al Premiului Gopo pentru cel mai bun documentar, „Experimentul Bucureşti” este un experiment cinematografic despre un posibil experiment social imaginat pentru a atrage atenţia asupra unui experiment istoric dureros, Fenomenul Piteşti.

05
/02
/15

Șase proiecții pentru public și presa internațională vor aduce povestea procurorului Cristian Panait, cea care a inspirat scenariul filmului De ce eu?, în regia lui Tudor Giurgiu, peste hotare, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin. Evenimentul începe astăzi, 5 februarie, și se va încheia pe 15 februarie, cel de-al treilea lungmetraj al lui Tudor Giurgiu fiind inclus în secțiunea Panorama Special.