Aggressive mediocrity: un debate-performance
https://www.ziarulmetropolis.ro/aggressive-mediocrity-un-debate-performance/

,,Aggressive mediocrity”, un joc poliţist în trei runde şi un debate în regia Catincăi Drăgănescu, se joacă miercuri, 29 ianuarie, de la ora 20.00, la Green Hours.

Un articol de Elena Simion|28 ianuarie 2014

,,Aggressive mediocrity”, un joc poliţist în trei runde şi un debate în regia Catincăi Drăgănescu, se joacă miercuri, 29 ianuarie, de la ora 20.00, la Green Hours.

Se caută un vinovat pentru moartea unui adolescent supradotat. Se oferă dovezi, pledoarii, acuzaţii, mărturii incendiare. Publicul, asemenea unui juriu din serialele americane cu avocaţi, decide. Apoi se dezbate.

Spectacolul Aggressive mediocrity este o satiră amară. Patru personaje colorate (un ziarist, o profesoară și doi părinți) se dau de ceasul morții pentru a convinge spectatorul-judecător că e vina celuilalt. Este un spectacol despre românism, despre societatea noastră privită sub lupă atât de atent încât se dezintegrează, despre felul în care noi suntem ceea ne înconjoară deși ne place să ne poziționăm în afară. Suntem noi, cei cărora ne place să privim în jurul nostru ca la televizor sperând ca mizeria să nu ne atingă, neconsiderându-se niciodată parte din ea.

Un tânăr deosebit, dintr-o familie înstărită se sinucide. Cine poartă vina? Profesoara de fizică, ziaristul însetat de senzațional care-i devine prieten sau părinții? Publicul va alege pe cine vrea să audă mai întâi sau pe cine condamnă.

Aggressive Mediocrity 1

INFO

Aggressive Mediocrity

un debate – performance de Catinca Drăgănescu

Cu: George Albert Costea, Cristina Drăghici, Ionuţ Oprea, Sorina Ştefănescu, Vlad Udrescu

Intrare: 20 lei

Rezervări: [email protected]; 0788 452 485 (L-V: 11-18)

Foto Aggressive Mediocrity (imagini din spectacolul susținut în cadrul festivalului de teatru Undercloud 2013): Elena Simion

20
/11
/23

Vineri, 24 noiembrie 2023 (de la 19.00) veți asculta la Sala Radio una dintre creațiile muzicale religioase care s-au bucurat de un mare succes în sec. XIX: Stabat mater, lucrare semnată de ROSSINI, marele compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale, printre care celebrele Il barbiere di Siviglia (Bărbierul din Sevilla) sau La Cenerentola (Cenușăreasa).

20
/11
/23

Vineri, 1 decembrie, de la ora 18:30, vă propunem Concertul Extraordinar de Ziua României, o punte între generații, eveniment în cadrul căruia soliști ai Operei Naționale București vor interpreta arii, lied-uri și duete din creația românească alături de tinerii membri ai Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess”, acompaniați la pian de către Luminița Berariu și Bogdana Grecova.

17
/11
/23

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, se joacă în premieră pe scena Sălii Palatului din București, cu participarea extraordinară a Baletului Operei Naționale București, avându-i ca invitați pe prim balerinii de talie mondială Iana Salenko și Marian Walter.

17
/11
/23

Editura Litera invită cititorii să se bucure de noi apariții editoriale, reduceri și întâlniri cu autorii favoriți, între 22 și 26 noiembrie, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus 2023, desfășurat la Pavilionul Central Romexpo.

17
/11
/23

Înaintea concertului de pe 18 noiembrie de la Arenele Romane, byron lansează un videoclip pentru cea mai complexă piesă din repertoriul trupei - În infern. Scrisă într-o singură zi, orchestrată în 6 luni și filmată în două zile, piesa de zece minute încheie noul album Efemeride.

17
/11
/23

„Un film care ne-a impresionat prin mizanscena sa, o relatare istorică lipsită de manierism care ne-a surprins, un film care ne-a făcut să plonjăm în haosul evenimentelor din 1989, odată cu fuga lui Ceaușescu. Un film în care agitația Revoluției nu e surprinsă doar în varii locuri din Sibiu, dar și în reacțiile și limbajul personajelor.”

17
/11
/23

Teatrul Excelsior anunță premiera spectacolului-manifest (R)Evoluție. Ghid de supraviețuire în secolul XXI de Yael Ronen și Dimitrij Schaad, traducerea Mircea Sorin Rusu, în regia lui Radu Nica, unul dintre numele de referință ale scenei românești, multiplu nominalizat la Premiile UNITER și câștigător în 2005 al Premiului de debut pentru spectacolul „Nora“, realizat la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.