Alb (white dress code) – special performance, în Control Club
https://www.ziarulmetropolis.ro/alb-white-dress-code-special-performance-in-control-club/

“Ce e dragostea şi de ce o facem? Cum poţi să te iubeşti pe tine însuţi dacă nu iubeşti lumea? Cine eşti tu? Cine? Ce? Când? Unde? De ce?” Club Control prezintă miercuri, 19 februarie, de la ora 20.00, Alb (white dress code), un spectacol de Eugen Jebeleanu, după un text american contemporan de Elizabeth Egloff.

Un articol de Petre Ivan|17 februarie 2014

“Ce e dragostea și de ce o facem? Cum poți să te iubești pe tine însuți dacă nu iubești lumea? Cine ești tu? Cine? Ce? Când? Unde? De ce?”. Club Control prezintă miercuri, 19 februarie, de la ora 20.00, Alb (white dress code), un spectacol de Eugen Jebeleanu, după un text american contemporan de Elizabeth Egloff.

Alb (white dress code) este o întâlnire cu publicul în cadrul unui experiment intim, senzorial și chiar terapeutic. Este o pledoarie pentru umanitate, pentru comunicare reală, într-o lume a ego-ului exacerbat. Povestea se centrează pe evoluția unui om de la stadiul de muritor până la cel de nemuritor.

Dora, Kevin și Bill se confruntă cu sentimente de îndoială, de angoasă, ce vor duce spre împlinire, spre dragoste pură, spre asumare, conștiință și adevăr. Acest proces de cunoaștere și autocunoaștere depășește limita realului, lărgindu-ți spațial vital spre noi lumi.

“Ce e dragostea și de ce o facem? Cum poți să te iubești pe tine însuți dacă nu iubești lumea? Cine ești tu? Cine? Ce? Când? Unde? De ce?”

Alb (white dress code)

Un spectacol de Eugen Jebeleanu, după un text american contemporan de Elizabeth Egloff. Cu: Alina Ilea, Yann Verburgh, Stefan Huluba, Costume : Claudiu Andras, Light design : Cristian Ilea

Foto cu Alb (white dress code) – Ruth Borgjford

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.