Alb (white dress code) – special performance, în Control Club
https://www.ziarulmetropolis.ro/alb-white-dress-code-special-performance-in-control-club/

“Ce e dragostea şi de ce o facem? Cum poţi să te iubeşti pe tine însuţi dacă nu iubeşti lumea? Cine eşti tu? Cine? Ce? Când? Unde? De ce?” Club Control prezintă miercuri, 19 februarie, de la ora 20.00, Alb (white dress code), un spectacol de Eugen Jebeleanu, după un text american contemporan de Elizabeth Egloff.

Un articol de Petre Ivan|17 februarie 2014

“Ce e dragostea și de ce o facem? Cum poți să te iubești pe tine însuți dacă nu iubești lumea? Cine ești tu? Cine? Ce? Când? Unde? De ce?”. Club Control prezintă miercuri, 19 februarie, de la ora 20.00, Alb (white dress code), un spectacol de Eugen Jebeleanu, după un text american contemporan de Elizabeth Egloff.

Alb (white dress code) este o întâlnire cu publicul în cadrul unui experiment intim, senzorial și chiar terapeutic. Este o pledoarie pentru umanitate, pentru comunicare reală, într-o lume a ego-ului exacerbat. Povestea se centrează pe evoluția unui om de la stadiul de muritor până la cel de nemuritor.

Dora, Kevin și Bill se confruntă cu sentimente de îndoială, de angoasă, ce vor duce spre împlinire, spre dragoste pură, spre asumare, conștiință și adevăr. Acest proces de cunoaștere și autocunoaștere depășește limita realului, lărgindu-ți spațial vital spre noi lumi.

“Ce e dragostea și de ce o facem? Cum poți să te iubești pe tine însuți dacă nu iubești lumea? Cine ești tu? Cine? Ce? Când? Unde? De ce?”

Alb (white dress code)

Un spectacol de Eugen Jebeleanu, după un text american contemporan de Elizabeth Egloff. Cu: Alina Ilea, Yann Verburgh, Stefan Huluba, Costume : Claudiu Andras, Light design : Cristian Ilea

Foto cu Alb (white dress code) – Ruth Borgjford

16
/12
/16

„Ştim cu toţii că nu există familie perfectă şi nici soţul perfect sau soţia perfectă. Să nu mai vorbim despre soacra perfectă… Existăm noi, păcătoşii. […] O viaţă de familie sănătoasă cere folosirea frecventă a trei expresii: Te rog, adică pot?, Mulţumesc! şi Îmi pare rău. […] Să nu terminaţi niciodată ziua fără a face pace! Niciodată, niciodată, niciodată!” - Papa Francisc. Născut pe 17 decembrie 1936 la Buenos Aires, într-o familie modestă, Papa Francisc, pe numele său Jorge Mario Bergoglio, împlinește mâine (sâmbătă) 80 de ani.

16
/12
/16

Vă este dor de tradiționalele colinde româneşti şi internaţionale, precum Ziua ninge, Triptic coral, Sus la poarta raiului, Colindiţa, We Wish You a Merry Christmas, Jingle Bells sau Deck the Hall de Gordon Langford? Aveți ocazia să le reascultați, în variantă a cappella, marți, 20 decembrie 2016, de la ora 19.00, la Sala Radio, alături de Corul Academic Radio.

16
/12
/16

Una dintre cele mai reprezentative trupe din istoria rock-ului va susține un concert la București, pe 13 mai, anul viitor, în Parcarea A Romexpo, evenimentul fiind cuprins în turneul "The Long Goodbye". Biletele pentru concertul Deep Purple sunt în vânzare începând de astăzi (vineri) în rețeaua Eventim, la prețurile de 130 de lei (Gazon B), 190 de lei (Gazon A), 270 de lei (Golden Ring), 350 de lei (Tribună).

16
/12
/16

Relansat pe platforma Cinepub, "Senatorul melcilor", filmul cu care Mircea Daneliuc participa în 1995 în Competiţia oficială a Festivalului de la Cannes, este o satiră politică în care grotescul este îmblânzit prin comic.

15
/12
/16

Vineri, 16 decembrie, de la ora 19.00, spectacolul excepţional TEATRU 200 deschide marea sărbătoare a Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi, un omagiu adus celor 200 de ani de la prima reprezentaţie a unei piese de teatru in limba română, 175 de stagiuni naţionale, 120 de ani de la inaugurarea clădirii şi 140 de ani de la înfiinţarea primului teatru evreiesc în România, la Iaşi.

15
/12
/16

Vibrate!festival, cel mai tânăr festival de muzică clasică al Brașovului, care se desfășoară în fiecare vară, în luna iunie, organizează pentru a doua oară un concert de Crăciun dedicat partenerilor și prietenilor festivalului.

15
/12
/16

Ateneul Român găzduiește instalația documentară itinerantă dedicată pianistei Clara Haskil. Informațiile documentare sunt însoțite de fotografii și documente inedite, din Arhiva Muzicală a Bibliotecii Cantonale Universitare din Lausanne și a Fundației Clara Haskil din Elveția.

15
/12
/16

Actorul Emil Boroghină va susţine duminică, 18 decembrie, ora 19:00, recitalul „Lumea-ntreagă e o scenă” dedicat închiderii oficiale a anului „Shakespeare -400 în România”. Evenimentul va avea loc la Sala Horia Lovinescu a Teatrului Nottara, sub Patronajul Ambasadei Marii Britanii şi al British Council România.

14
/12
/16

„Fără armă în linia întâi”, „Florence” şi „La La Land”, titluri distribuite de Freeman Entertainment în cinematografele din toată ţara sunt printre filmele cu cele mai multe nominalizări în cadrul celei de-a 74-a ediţii a Globurilor de Aur care va avea loc pe 8 ianuarie 2017.