Alegerile unui om la locul lui: “cealaltă femeie”
https://www.ziarulmetropolis.ro/alegerile-unui-om-la-locul-lui-cealalta-femeie/

Sonia (Mădălina Constantin) este inginer geolog într-o companie multinaţională. O femeie matură, căsătorită. În filmul “Un om la locul lui” / “A Decent Man”, lungmetrajul de debut al regizorului Hadrian Marcu, Sonia se află într-o poziţie ingrată: este “cealaltă femeie” din relaţia colegului ei de muncă Petru (Bogdan Dumitrache) cu Laura (Ada Galeş). Află ce se întâmplă cu Sonia din 23 noiembrie, în cinema. Filmul are la bază romanul “Firesc” al lui Petru Cimpoeşu.  

Un articol de Petre Ivan|15 noiembrie 2018

Sonia (Mădălina Constantin) este o femeie puternică a cărei meserie interesantă și plină de provocări o definește: este inginer geolog și lucrează într-un mediu predominant masculin.

Este un om sincer și cald, care se trezește într-o situație complicată: un accident înfiorător o lasă fără un picior, în timp ce Petru (Bogdan Dumitrache), fostul ei iubit de care este încă îndrăgostită și care așteaptă un copil de la viitoare sa soție – Laura (Ada Galeș) – , o vizitează din ce în ce mai des.

Viața Soniei, chiar dacă are un punct de sprijin într-o altă relație, pare a se fi sfârșit. Iar Petru caută un echilibru imposibil lângă două femei cu care împarte feluri diferite de iubire.

“Un om la locul lui”, filmul de debut al lui Hadrian Marcu, va rula în cinematografele din România din 23 noiembrie.

“Pentru mine, Sonia este o luptătoare, o femeie puternică, independentă și fără prejudecăți. Își iubește mult meseria și cred că relația ei cu Petru e legată de acest lucru. Soniei trăiește în prezent, nu-i pasă de norme și de ce vor alții. Dar accidentul o aduce într-o relație de dependență față de ceilalți, mai ales față de soțul ei, de care se simte atașată, dar pe care nu îl mai iubește. Mai mult de atât, accidentul o face să nu se mai simtă un om întreg, un om la locul lui și, mai ales, femeie. Amputarea este suferința cea mai mare a Soniei. Viața ei nu mai poate fi la fel și cu siguranță îi va lua mult timp să-și asume total asta. Dar cred că o va face!”, spune Mădălina Constantin despre personajul pe care îl interpretează în filmul “Un om la locul lui”.

Mădălina Constantin s-a născut în București și a urmat studiile în cadrul UNATC. În 2003 a fost admisă la Academia Națională de Arte Dramatice din Paris. De atunci și-a împărțit cariera între teatru și film, între București și Paris.

Mădălina Constantin

Printre rolurile sale se numără și cel din filmul “Praf de pușcă, trădare și complot” regizat de Gillies Mackinnon pentru BBC. În 2008, a jucat în primul lungmetraj al lui Fanny Ardant, “Cenușă și sânge”, prezentat în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Cannes 2009.

A primit premiul pentru cea mai bună actriță în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Clermont-Ferrand în 2013 pentru rolul din filmul “Singurătăți” de Liova Jedlicki.

“Un om la locul lui” este produs de 4 Proof Film, în co-producție cu Oblique Media Film, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Dafora, Mindshare Media, Romaqua Group, Star Foods, OMD, în colaborare cu Societatea Română de Televiziune. Distribuit de Domestic Film.

Scenariul și regia sunt semnate de Hadrian Marcu. Imaginea îi aparține lui Adrian Silișteanu.

Foto: Un om la locul lui – facebook

19
/02
/24

Peste 100 de producții românești sunt înscrise pentru nominalizările la Premiile Gopo. În total, 107 de filme românești - lungmetraje de ficțiune, documentare și scurtmetraje, lansate în cinematografe, la festivaluri naționale și internaționale sau pe platformele de streaming în 2023, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, care va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

18
/02
/24

CRONICĂ DE FILM Cu premiera mondială în secţiunea Forum, necompetiţională, a Festivalului de la Berlin, "Săptămâna Mare", scris şi regizat de Andrei Cohn şi inspirat din nuvela "O făclie de Paşte" a lui I. L. Caragiale, este un film care gravitează în jurul unei întrebări fundamentale: Cum se ajunge ca un om să-i ia viaţa celui de lângă el?

16
/02
/24

După 5 nominalizări la Oscar (Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun film internațional, Cel mai bun scenariu adaptat și Cel mai bun sunet), Grand Prix și Premiul FIPRESCI la Cannes, după sute de articole în presa internațională care îl identifică drept cel mai răvășitor film al anului, The Zone of Interest / Zona de interes se vede acum în România, în 40 de cinematografe din 20 de orașe.

16
/02
/24

Happy Cinema a pregătit filme de top pentru luna februarie, potrivite pentru toate gusturile și vârstele. Cinematografele din lanțul Happy Cinema îți oferă o experiență de calitate la cele mai prietenoase prețuri. Blockbustere de la Hollywood, filme animate, filme dedicate melomanilor sau filme pentru copii – toate te așteaptă în cele 10 cinematografe din țară.

15
/02
/24

Cu ocazia Zilei Naționale Constantin Brâncuși, reprezentanțele Institutului Cultural Român de la Lisabona, Beijing, Istanbul, Londra, Stockholm, Bruxelles, Veneția, Madrid, Tel Aviv și Varșovia vor organiza o serie de evenimente pentru a celebra și a aduce în prim-plan contribuția inestimabilă a celui mai mare sculptor român la patrimoniul cultural mondial.

15
/02
/24

Warner TV transformă weekend-ul de dinaintea galei de decernare a premiilor Academiei americane de film într-un maraton de filme de Oscar®, cu șapte producții reprezentative, nominalizate sau recompensate cu mult-râvnita statuetă. În serile de 8, 9 și 10 martie vor putea fi urmărite drame și filme de acțiune lansate pe parcursul a șapte decenii.

12
/02
/24

Acolo unde nu mai e trafic, doar o plajă pustie și posibilitatea unui nou început, iubirea poate completa peisajul unei eternități liniștite. „Băieții buni ajung în Rai”, al treilea lungmetraj al regizorului Radu Potcoavă, propune publicului la cinema, din 22 martie, o întâlnire cu o poveste inedită și o scurtă pauză pentru a uita de grijile vieții cotidiene.

09
/02
/24

CARTEA DE CINEMA Într-o scurtă carte apărută în 2022 şi bazată pe câteva dialoguri inedite iniţiate de Ioan-Pavel Azap şi derulate între 2009 şi 2011, Tudor Caranfil vorbeşte despre parcursul său şi critica de film. Un moment esenţial au fost "Serile prietenilor filmului", un eveniment pe care l-a creat în 1962 şi al cărui succes avea să ducă la formarea Cinematecii - o poveste demnă însăşi de un scenariu.

09
/02
/24

Cu încasări de 952 de milioane de dolari la box-office-ul mondial, onorat cu cele mai mari premii ale industriei din acest an, dominând cu câte 13 nominalizări la Oscar® și la Premiile Academiei Britanice de Film și Televiziune (BAFTA), blockbusterul Oppenheimer în care joacă Cillian Murphy, nominalizat la Oscar pentru rolul lui J. Robert Oppenheimer și Emily Blunt în rolul soției sale, biologul și botanistul Katherine „Kitty” Oppenheimer, va fi disponibil pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 21 martie.

09
/02
/24

Seria CultClassics aduce în atenția publicului filme semnificative sau realizatori de film importanți din istoria cinematografiei. “Am vrut să creăm un program independent, care să ne conducă într-o călătorie prin lumea filmului, să explorăm împreună diferite curente cinematografice, stiluri regizorale, culturi și spații geografice” Anca Caramelea, curator ARTA.