Alexandru Dabija, după o lună de lucru la „Salba Dracului”: „Va fi un spectacol popular, de distracție”
https://www.ziarulmetropolis.ro/alexandru-dabija-dupa-o-luna-de-lucru-la-salba-dracului-va-fi-un-spectacol-popular-de-distractie/

La o lună de la începerea repetiţiilor la spectacolul „Salba Dracului”, pe care îl montează pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, regizorul Alexandru Dabija vorbeşte despre proiect şi despre trupa de actori de la Galaţi.

Un articol de Petre Ivan|28 martie 2019

„O trupă capabilă, cu foarte mult entuziasm, proaspătă, extrem de proaspătă. Nu e o trupă uzată, plictisită… În două cuvinte, e foarte pregătită pentru performanță. Abia acum, din punctul meu de vedere, ne-am mai cunoscut, ne-am mai apropiat și, eu lucrând mult pe baza improvizațiilor făcute de actori, pot să zic că abia acum începem să ne dăm seama despre ce e vorba cu adevărat și că repetițiile capătă contur și conținut”, declară Alexandru Dabija.

Regizorul, care a spus încă de la începerea proiectului că face o „comedie moldovenească”, subliniază că spectacolul va fi unul „de distracție”.

„Să vină lumea și să se bucure. Nu e un spectacol de mare relevanță, de premii, să spună lucruri extrem de importante – nici nu e gândit așa. E ce se cheamă un spectacol popular, de distracție”, afirmă Alexandru Dabija.

Spectacolul „Salba Dracului”, după texte de Vasile Alecsandri, în regia lui Alexandru Dabija, va avea premiera în luna aprilie.

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.