Alfonso Cuaron, preşedintele juriului Festivalului de Film de la Veneţia 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/alfonso-cuaron-presedintele-juriului-festivalului-de-film-de-la-venetia-2015/

Cineastul mexican Alfonso Cuarón, care a deschis Festivalul de Film de la Veneţia 2013 cu lungmetrajul său „Gravity” şi a câştigat trei trofee în acest eveniment, în 2001, 2006 şi 2013, va prezida juriul internaţional al celei de-a 72-a ediţii a Mostrei

Un articol de Petre Ivan|12 mai 2015

Alfonso Cuaron a câştigat două premii Oscar, pentru regie şi montaj, cu „Gravity 3D: Misiune în spaţiu”, care a fost proiectat în deschiderea Mostrei 2013.

Cineastul mexican a fost recompensat cu patru nominalizări la Oscar, tot pentru filme care au avut premierele mondiale şi au câştigat premii la Veneţia: în 2001, „Şi mama ta la fel/ Y tu mamá también” a câştigat premiul Osella pentru cel mai bun scenariu (Carlos şi Alfonso Cuarón) şi premiul Marcello Mastroiani (Gael Garcia Bernal şi Diego Luna); în 2006, „Copiii tatălui/ Children of Men” a câştigat premiul Osella pentru cea mai bună imagine (Emmanuel Lubezki); în 2013, „Gravity” a fost recompensat cu Future Film Festival Digital Award.Alfonso Cuaron

Printre alte filme celebre regizate de Cuaron se află producţii precum „Marile speranţe/ Great Expectations” (1998), „Harry Potter şi Prizonierul din Azkaban” (2004) şi „Paris, je t’aime – Oraşul iubirii” (2006).

Alfonso Cuarón îi urmează în rolul de preşedinte al juriului de la Veneţia compozitorului francez Alexandre Desplat.

Cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia va avea loc în perioada 2 – 12 septembrie.

Foto: Alfonso Cuaron – cinemagia

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.