Alina Azario, interpreta discului de muzică clasică al anului 2014, în recital la Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/alina-azario-interpreta-discului-de-muzica-clasica-al-anului-2014-in-recital-la-bucuresti/

Luni, 18 mai 2015, de la ora 19.00, pianista română Alina Azario, cea care semnează discul de muzică clasică al anului 2014, aşa cum a fost desemnat de ascultătorii Radio România Muzical, susţine un recital la Bucureşti, în Sala Cerchez a Muzeului Naţional Cotroceni, marcând astfel şi “Ziua internaţională a muzeelor”.

Un articol de Petre Ivan|13 mai 2015

Programul recitalului cuprinde lucrări înregistrate pe discul de muzică clasică al anului 2014 – 7 preludii de Claude Debussy, alături de Fantezia în re minor de Wolfgang Amadeus Mozart și Sonata op.31 nr.2 în re minor “Furtuna” de Ludwig van Beethoven.

Recitalul va fi urmat de o sesiune de autografe oferită de Alina Azario. Înregistrarea recitalului poate fi ascultată la Radio România Muzical marţi, 2 iunie, de la ora 19.30.

Alina Azario, născută la Piatra-Neamţ, și-a finalizat doctoratul la Hochschule für Musik und Theater din Hamburg, unde predă în prezent. A început să cânte la pian la vârsta de 6 ani; la 10 ani susţinea primele sale recitaluri, iar la 15 ani se bucura de oportunitatea de a-şi continua studiile la Paris. Au urmat premii la importante concursuri internaţionale, concerte şi recitaluri la festivaluri de renume.

În 2011, Alina Azario apărea alături de violonistul Renaud Capuçon pe coloana sonoră a filmului «Poulet aux prunes» realizat de Marjane Satrapi («Persepolis») și Vincent Paronnaud.  În 2014, Alina Azario a inițiat și organizat prima ediție a Festivalului “Clara Haskil” de la Sibiu, eveniment care va continua și în acest an.

Biletele pentru recitalul din 18 mai sunt disponibile în reţeaua www.bilete.ro, oficiile Poştei Române, magazinele Inmedio şi Germanos şi la Sala Radio.

Foto: Alina Azario – facebook

20
/08
/20

OAMENII MUZICII Recitalurile de pian ale unor VIP-uri precum Elton John, Tori Amos, Keith Jarrett și alții, ce fac publicul să vibreze în extaz? Se datorează în bună parte pianistului și compozitorului de geniu Franz Liszt. A fost o personalitate cosmopolită, scriitor, profesor de pian și dirijor, dar mai ales „creatorul” pianistul-vedetă și al recitalurilor pianistice de tip show.

20
/08
/20

Zoltán András, solistul formației Sarmalele Reci, povestește cum a luat naștere un proiect muzical curajos, puțin neobișnuit pentru publicul din România, intitulat Jazzappella, cu care va participa la Sibiu Jazz Festival vineri, pe 21 august.

11
/08
/20

Daniel Dorobanțu pregătește un concert cinematic ce prezintă în avanpremieră următorul album. Artistul va cânta în Munții Parâng, iar concertul va fi transmis LIVE, duminică, 16 august, de la ora 21:00.

11
/08
/20

Duminică, 16 august 2020, de la ora 21:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” invită publicul la al cincilea concert al Stagiunii Estivale, eveniment care îi are ca invitați pe actorul Marius Manole și ansamblul Young Beats, coordonat de Zoli Toth. Concertul este intitulat „Ave Maria” și va fi dirijat de Anna Ungureanu – dirijor principal al renumitului ansamblu coral.

06
/08
/20

Festivalul SoNoRo Musikland continua în Brașov până pe 9 august. Mari nume ale scenei internaționale concertează la Bastionul Țesătorilor și la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov, la Măgura și la Râșnov.

29
/07
/20

Filarmonica „George Enescu“ îi dedică memoriei lui Camil Marinescu (1964-2020) înregistrarea concertului de joi, 30 iulie, de la ora 19.00, care va avea în program Simfonia nr. 7 în mi major de Anton Bruckner. Lucrarea este interpretată de Orchestra Filarmonicii „George Enescu“, condusă de Camil Marinescu, dirijor permanent al instituției în perioada 2012-2019.