Promenada Operei revine anul acesta pe esplanada Operei Naționale București
https://www.ziarulmetropolis.ro/promenada-operei-revine-anul-acesta-pe-esplanada-operei-nationale-bucuresti/

Opera Naţională Bucureşti, instituţie publică de cultură aflată în subordinea Ministerului Culturii, în parteneriat cu Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural şi de Tineret „Ștefan Iordache” prezintă pe esplanadă cea de-a zece ediţie a evenimentului „Promenada Operei”.

Un articol de Petre Ivan|14 august 2020

Stagiunea Estivală a Operei Naționale București, intitulată „Seri de Operă Estivale”, face parte din SAMER 2020 – Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României 2020, proiect intițiat de Ministerul Culturii. Pentru mai multe detalii puteți consulta link-ul următor: http://www.cultura.ro/ministerul-culturii-lanseza-samer-2020

Muzica, limbajul universal pe care toate popoarele lumii îl vorbesc, indiferent de cultură, religie, etnie; muzica, mereu misterioasă și unică se va lăsa mângâiată de aplauzele publicului bucureștean.

Promenada Operei va etala o pleiadă de solişti ai Operei Naționale București – unii dintre ei deţinătorii unor impresionante palmarese profesionale – precum: Iulia Isaev, Daniel Magdal, Simona Neagu, Mihaela Ișpan, Alin Stoica, Irina Iordăchescu, Dan Indricău, Cătălin Toropoc, Veronica Anușca, Sidonia Nica, Lucian Petrean, Sorana Negrea, Oana Andra, Iordache Basalic, Lucian Corchiș, Adrian Mărcan, Liviu Indricău, Marius Boloș, Ion Dimieru, Cristina Fieraru, Monica Luca. Îşi dau concursul corul, pregătit de maestrul Daniel Jinga şi orchestra teatrului liric. Regia poartă semnătura Cristinei Cotescu, asistent de regie va fi Alexandru Nagy, iar prezentator va fi Bogdan Chenciu. 

Acestora li se va alătura ansamblul de balet și prim balerinii Mihaela Soare și Bogdan Cănilă, Greta Niță și Robert Enache, Monica Petrică, Andra Ionete. Întregul eveniment se va desfăşura sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

Acest veritabil regal liric va cuprinde o suită de capodopere muzicale, dintre care amintim aici  numai câteva dintre ariile şi duetele ce urmează a fi interpretate: Non piu andrai din opera Nunta lui Figaro de W.A. Mozart, Le veau d’or din opera Faust de Charles Gounod, La donna e mobile din opera Rigoletto de Giuseppe Verdi, Habanera din opera Carmen de Georges Bizet, Largo al factotum din opera Bărbierul din Sevilla de Gioachino Rossini, Quando m’en vo din opera Boema de Giacomo Puccini, Ebben, Ne andro lontana din opera La Wally de Alfredo Catalani, Nessun dorma din opera Turandot de Giacomo Puccini. 

Parfumul poveștilor de dragoste, a emoțiilor și pasiunilor ascunse printre partituri, se va lăsa simțit pe esplanada din fața Operei Naționale București.

Evenimentul se înscrie în categoria de proiecte menite a asigura accesul publicului la cultura de înaltă ţinută, mai precis la genul liric de calitate, care este opera.

Biletele se pot achiziționa doar online, de pe http://tickets.operanb.ro/. 

Accesul la eveniment se va realiza cu minim o oră înaintea evenimentului, în condiții de siguranță și respectând normele în vigoare în contextul actual al pandemiei cu virusul COVID-19.

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.

19
/09
/22

Filarmonica „George Enescu” anunţă deschiderea noii stagiuni camerale 2022-2023 cu o serie de concerte de excepţie strânse sub egida S#arp Festival, ce va avea loc între 29 septembrie - 2 octombrie 2022, în Sala mare a Ateneului Român.