Promenada Operei revine anul acesta pe esplanada Operei Naționale București
https://www.ziarulmetropolis.ro/promenada-operei-revine-anul-acesta-pe-esplanada-operei-nationale-bucuresti/

Opera Naţională Bucureşti, instituţie publică de cultură aflată în subordinea Ministerului Culturii, în parteneriat cu Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural şi de Tineret „Ștefan Iordache” prezintă pe esplanadă cea de-a zece ediţie a evenimentului „Promenada Operei”.

Un articol de Petre Ivan|14 august 2020

Stagiunea Estivală a Operei Naționale București, intitulată „Seri de Operă Estivale”, face parte din SAMER 2020 – Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României 2020, proiect intițiat de Ministerul Culturii. Pentru mai multe detalii puteți consulta link-ul următor: http://www.cultura.ro/ministerul-culturii-lanseza-samer-2020

Muzica, limbajul universal pe care toate popoarele lumii îl vorbesc, indiferent de cultură, religie, etnie; muzica, mereu misterioasă și unică se va lăsa mângâiată de aplauzele publicului bucureștean.

Promenada Operei va etala o pleiadă de solişti ai Operei Naționale București – unii dintre ei deţinătorii unor impresionante palmarese profesionale – precum: Iulia Isaev, Daniel Magdal, Simona Neagu, Mihaela Ișpan, Alin Stoica, Irina Iordăchescu, Dan Indricău, Cătălin Toropoc, Veronica Anușca, Sidonia Nica, Lucian Petrean, Sorana Negrea, Oana Andra, Iordache Basalic, Lucian Corchiș, Adrian Mărcan, Liviu Indricău, Marius Boloș, Ion Dimieru, Cristina Fieraru, Monica Luca. Îşi dau concursul corul, pregătit de maestrul Daniel Jinga şi orchestra teatrului liric. Regia poartă semnătura Cristinei Cotescu, asistent de regie va fi Alexandru Nagy, iar prezentator va fi Bogdan Chenciu. 

Acestora li se va alătura ansamblul de balet și prim balerinii Mihaela Soare și Bogdan Cănilă, Greta Niță și Robert Enache, Monica Petrică, Andra Ionete. Întregul eveniment se va desfăşura sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

Acest veritabil regal liric va cuprinde o suită de capodopere muzicale, dintre care amintim aici  numai câteva dintre ariile şi duetele ce urmează a fi interpretate: Non piu andrai din opera Nunta lui Figaro de W.A. Mozart, Le veau d’or din opera Faust de Charles Gounod, La donna e mobile din opera Rigoletto de Giuseppe Verdi, Habanera din opera Carmen de Georges Bizet, Largo al factotum din opera Bărbierul din Sevilla de Gioachino Rossini, Quando m’en vo din opera Boema de Giacomo Puccini, Ebben, Ne andro lontana din opera La Wally de Alfredo Catalani, Nessun dorma din opera Turandot de Giacomo Puccini. 

Parfumul poveștilor de dragoste, a emoțiilor și pasiunilor ascunse printre partituri, se va lăsa simțit pe esplanada din fața Operei Naționale București.

Evenimentul se înscrie în categoria de proiecte menite a asigura accesul publicului la cultura de înaltă ţinută, mai precis la genul liric de calitate, care este opera.

Biletele se pot achiziționa doar online, de pe http://tickets.operanb.ro/. 

Accesul la eveniment se va realiza cu minim o oră înaintea evenimentului, în condiții de siguranță și respectând normele în vigoare în contextul actual al pandemiei cu virusul COVID-19.

23
/09
/21

Cunoscutul actor Vlad Ivanov, în calitate de povestitor; premiera românească a operei „Strigoii” de George Enescu, sub bagheta apreciatului dirijor Gabriel Bebeșelea; Orchestra Academiei Naționale Santa Cecilia din Roma, condusă de faimosul dirijor Daniele Gatti și cu pianistul Jean Yves Tibaudet ca solist sunt câteva din principalele oferte ale zilei la Festivalul Internațional George Enescu.

17
/09
/21

Astăzi începe de-a 7-a ediție a Danube Rock Sounds, festivalul de rock din Galați, ce are loc între 17 și 19 septembrie pe Plaja Dunărea. Este primul eveniment important organizat pe plaja recent inaugurată și promite o atmosferă de neuitat și multă distracție.

17
/09
/21

Tiberiu Soare se va afla la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio în concertul de sâmbătă, 18 septembrie, din cadrul seriei Concerte și Recitaluri de la Ateneul Român. Solista acestui concert este Alisa Weilerstein, una dintre cele mai apreciate violonceliste ale zilelor noastre. În program vor fi lucrări de Ceaikovski (Serenada pentru orchestră și coarde și Variațiunile rococo pentru violoncel și orchestră) și Haydn (Concertul nr. 1 în do major pentru violoncel și orchestră).

17
/09
/21

La 100 de ani de la instituționalizare, Opera Națională București deschide Stagiunea Centenară, intitulată simbolic „Opera 100”, cu spectacolul „Tosca” de G. Puccini, invitat special fiind celebrul bas-bariton Sir Bryn Terfel. Cele două reprezentații vor fi programate în zilele de 1 și 3 octombrie, începând cu ora 18:30. Alături de cel mai mare bas-bariton din lume, în distribuțiile celor două spectacole se vor regăsi nume sonore ale primei scene lirice a țării.

08
/09
/21

PREVIEW Între 8 şi 12 septembrie, la Cinema Elvire Popesco, Institutul Cervantes și Verde Stop Arena din Bucureşti, se desfăşoară cea de-a 6-a ediție a Película, singurul festival de film și cultură ibero-americană din România. Ulterior, o selecţie de filme vor fi văzute şi la Cluj-Napoca, dar şi online.

26
/08
/21

Timp de 4 weekenduri, Weekend Sessions la Grădina Botanică prezintă artiști independenți și reunește antreprenori locali din platforma roditorfoodmarket.ro în cadrul unui program de sesiuni acustice de muzică clasică, jazz, alternative&indie, dar și sesiuni de poezie și proiecții de film într-unul dintre cele mai frumoase spații verzi din București.