Alt Love Building, abia de Crăciun…
https://www.ziarulmetropolis.ro/alt-love-building-abia-de-craciun/

De la producătorii comediei de succes ,,Love Building”, vine din 26 decembrie pe marile ecrane Alt Love Building, un film cu Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă în rolurile principale, distribuit în cinematografe de Freeman Entertainment.

Un articol de Petre Ivan|22 octombrie 2014

În regia Iuliei Rugină, cea care semnează şi de această dată scenariul filmului alături de Ana Agopian şi Oana Răsuceanu, Alt Love Building reprezintă primul lungmetraj realizat de Actoriedefilm.ro în colaborare cu reputatul director de imagine Vivi Drăgan Vasile.

Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă interpretează alături de 23 de absolvenţi ai şcolii Actoriedefilm.ro, una dintre surprizele rezervate publicului de Alt Love Building fiind apariţia actorului britanic Ben Cross, care va putea fi admirat în noua comedie într-un personaj de zile mari.

Acţiunea filmului este amplasată la munte, în plină iarnă, cu câteva zile înainte de Revelion, la șase luni de la prima ediție a taberei de reparat relații, ,,Love Building”.

Acum întâlnim nouă cupluri cu probleme şi trei terapeuţi cu probleme şi mai mari, care atunci când nu se şicanează se luptă cu demonii interiori şi problemele trecutului. Nu mai e atât de simplu să alerge către mult râvnitul “și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”.

Chiar dacă au ajuns din nou într-un ,,Love Building”, de data acesta va fi altfel.

,,Atmosfera este altfel, senzaţia este alta. Deşi avem de-a face tot cu premisele din ,,Love Building”, acum filmul este unul mult mai apăsător. Alt Love Building nu se ia in serios, ca şi primul, nu schimbă stilistici şi nu schimbă modul de a face filme. Este pur şi simplu o altă latură mai întunecată a primului Love Building.”, argumentează Iulia Rugină, regizorul filmului.

Foto: Alt Love Building – cinemagia

30
/06
/20

Drama suedeză „Beartown/Scandalul” va avea premiera în toate teritoriile HBO Europe, în această toamnă. Serialul, bazat pe romanul bestseller al lui Fredrik Backman, este regizat de Peter Grönlund și îi are în rolurile principale pe Ulf Stenberg, Aliette Opheim, Tobias Zilliacus, Miriam Benthe și Oliver Dufaker.

29
/06
/20

Cele mai noi filme distribuite pe ecranele din România de către Independența Film se văd la TIFF (31 iulie - 9 august, Cluj), în timp ce contul de Vimeo al casei de distribuție primește titluri de referință, producții prezentate și premiate la Cannes.

25
/06
/20

”Grilele, genurile, toate categoriile fixate sunt inamicii criticului” şi ”Libertatea criticului este de a nu se supune ierarhiilor gata făcute”. Sunt doar două dintre numeroasele idei stimulante despre critica de film dintr-un dosar din revista franceză „Cahiers du cinéma” pe aprilie, în ultimul număr înainte de schimbarea echipei editoriale.

21
/06
/20

CRONICĂ DE FILM Realizat în Franţa şi cu o distribuţie formată din Catherine Deneuve, Juliete Binoche şi Ethan Hawke, „La vérité”/”The Truth” (2019) nu este printre cele mai reuşite titluri ale regizorului japonez Hirokazu Koreeda. Un film lejer, dar tonic.

19
/06
/20

Până pe 21 iunie, inclusiv, pot fi văzute gratuit scurtmetraje realizate de regizori români în timpul autoizolării impuse de pandemie, alături de o selecție de filme scurte din 21 de țăre europene, curatoriată de Andrei Tănăsescu, directorul artistic al acestei ediţii.

17
/06
/20

Fascinanta Italie, aflată în vizorul lumii, într-un an cu totul neobișnuit, este în centrul atenției și la Festivalul Internațional de Film Transilvania, de data aceasta, pentru cinema-ul ei seducător.

16
/06
/20

CRONICĂ DE CARTE Nu știu să existe vreo carte în limba română despre Alain Delon, nici măcar în traducere. Dar pentru că accesul la volume în limbi străine e mai ușor decât oricând, recomand două splendide albume în franceză – „L'encyclopédie Alain Delon” (2016) și „Alain Delon. Film par film” (2019).

12
/06
/20

CRONICĂ DE CARTE Cea mai nou apariţie în colecţia de cărţi de film a Editurii Noi Media Print, volumul „Noul cinema, două decenii şi ceva”, de Marian Sorin Rădulescu, adună o serie de texte ale criticului timişorean – de la eseuri mai elaborate, la simple note – despre câteva din filmele regizorilor reprezentativi ai cinematografiei române post-2000.

11
/06
/20

Cele mai bune documentare de mediu din ultimul an, alături de producții recente care s-au remarcat prin povești nebănuite, vor putea fi vizionate online, gratuit, în cadrul celei de-a 9-a ediții Pelicam - Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni, între 10-19 iulie.