Amour de Michael Haneke a obtinut principalele premii ale Academiei Europene de Film
https://www.ziarulmetropolis.ro/amour-de-michael-haneke-a-obtinut-principalele-premii-ale-academiei-europene-de-film/

Lungmetrajul ‘Amour’, semnat de austriacul Michael Haneke, a fost marele învingător al celei de-a 25-a ceremonii de decernare a premiilor Academiei Europene de Film (EFA), organizată sâmbătă seară în capitala Maltei, La Valetta, relatează AFP. El a fost desemnat cel mai bun film european al anului, iar Michael Haneke a primit trofeul pentru cel mai […]

Un articol de Andrada Văsii|3 decembrie 2012

Lungmetrajul ‘Amour’, semnat de austriacul Michael Haneke, a fost marele învingător al celei de-a 25-a ceremonii de decernare a premiilor Academiei Europene de Film (EFA), organizată sâmbătă seară în capitala Maltei, La Valetta, relatează AFP.

El a fost desemnat cel mai bun film european al anului, iar Michael Haneke a primit trofeul pentru cel mai bun regizor european la anului. De asemenea, cei doi protagonişti ai peliculei, Jean-Louis Trintignan şi Emmanuelle Riva (Franţa), au fost recompensaţi la categoriile cel mai bun actor, respectiv cea mai bună actriţă.

Regizorul austriac de origine germană a mai fost încununat de Academia Europeană de Film în 2005 pentru ‘Caché’ (Hidden) şi în 2009 pentru ‘The White Ribbon’.

‘Amour’, coproducţie franco-austriacă în care este povestită dezintegrarea unui cuplu de bătrâni confruntat cu boala, a primit în acest an trofeul Palme d’Or la Festivalul Internaţional al Filmului de la Cannes.

Filmul danez ‘Jagten’ (The Hunt) a fost recompensat pentru scenariul semnat de Tobias Lindholm şi Thomas Vinterberg.

Regizorul italian Bernardo Bertolucci a primit Premiul Academiei Europene de Film pentru întreaga activitate, iar actriţa britanică Helen Mirren Premiul pentru contribuţii deosebite la dezvoltarea cinematografiei mondiale.

Sursa: Agerpres

02
/10
/23

Artă, experiențe multisenzoriale marca Madrigal, povești de noapte ale Bucureștiului și primul design show în colaborare cu V&A din Londra, în perioada 29 septembrie - 14 ianuarie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani, în cadrul Art Safari Stars Edition.

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.