Ana Ularu, în Index Zero, SF-ul care a avut premiera la Roma
https://www.ziarulmetropolis.ro/ana-ularu-in-index-zero-sf-ul-care-a-avut-premiera-la-roma/

Românca Ana Ularu are rolul principal în SF-ul Index Zero (2014), alături de Simon Merrells, în regia italianului Lorenzo Sportiello. “Premiera de la Roma a fost un succes uriaş”, a mărturisit actriţa, la întoarcerea din Italia.

Un articol de Petre Ivan|3 noiembrie 2014

Ana Ularu (Serena, Periferic, serialul HBO Familia Borgia, Italiencele, Hârtia va fi albastră, Sunt o babă comunistă, O vară foarte instabilă) a fost zilele trecute alături de echipa filmului la premiera mondială din cadrul Festivalului Internaţional de la Roma. Evenimentul a avut loc la o săptămână după ce Ana s-a întors de la premiera londoneză a lungmetrajului Serena, regizat de deținătoarea unui Oscarului, Susanne Bier, unde joacă alături de Bradley Cooper şi Jennifer Lawrence.

Trei proiecţii din patru ale filmului Index Zero la Festivalul Internaţional de Film de la Roma au fost sold out.

“La ultima vizionare, împreună cu regizorul Lorenzo şi partenerul meu din film, Simon Merrells, am rămas şi am fost felicitaţi de 300 de oameni care ieşeau lăcrimând, ne îmbraţişau, îşi făceau poze cu noi şi ne spuneau că Italia nu a mai văzut de mult asemenea film. Succes total! Experienţa Roma a fost una dintre cele mai fericite din viaţa mea! Răspunsul publicului a fost cel mai frumos cadou după toată munca noastră!” – Ana Ularu

Index Zero, care a rulat în secţiunea Perspective, reprezintă debutul în lungmetraj al tânărului regizor Lorenzo Sportiello şi a fost declarat proiect de interes cultural naţional de către Ministerul Culturii din Italia. Pe lângă regie, Sportiello cosemnează scenariul, coloana sonoră şi efectele vizuale ale producţiei.

La Roma, Ana Ularu a fost rock star pe covorul roșu într-o rochie semnată Maria Lucia Hohan, și a purtat pantofi creați de Mihaela Glăvan.

Printre vedetele ale căror filme noi au fost proiectate la Festivalului de la Roma (16-25 octombrie) s-au numărat Clive Owen (cu miniseria The Knick, în regia lui Steven Soderberg), Richard Gere (cu Time out of Mind), Kevin Costner (cu Black and White), Guillaume Canet (La prochaine fois, je viserai le coeur).

Între timp, pe Ana Ularu o puteţi vedea LIVE miercurea aceasta, 5 noiembrie, la Godot Cafe-Teatru (str. Blănari nr. 14), în spectacolul În parc, alături de Istvan Teglas. În parc este o piesă în două personaje în regia şi după un scenariu de Radu Iacoban.

Din 24 octombrie o puteți vedea pe Ana pe marile ecrane în Serena, în regia câștigătoarei de Oscar, Susanne Bier, unde Ana Ularu joacă alături de Bradley Cooper şi Jennifer Lawrence.

Foto: Ana Ularu  –  Gianluca Sportelli

28
/02
/17

Festivalul Internațional de Film DaKINO aduce la București, în proiecții speciale, în premieră în România, o serie de filme nominalizate la Premiile Oscar. Evenimentul va avea loc în perioada 1-5 martie la: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Cinema PRO, Cinema Muzeul Țăranului - Studioul Horia Bernea.

28
/02
/17

Între 1-5 martie 2017 la Cinemateca Union din Bucureşti va avea loc o retrospectivă In Memoriam, a filmelor regizate de Radu Gabrea, unde spectatorii vor putea vedea o selecţie de 10 filme regizate de regretatul cineast român. Filmele vor fi precedate de documentarul Interviuri cu Radu Gabrea. Intrarea va fi liberă.

28
/02
/17

Între 28 martie și 2 aprilie, în parteneriat cu Arsenal - Institute for Film and Video Art și cu sprijinul generos al Goethe-Institut, Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF oferă publicului românesc rara oportunitate de a viziona câteva dintre cele mai provocatoare titluri din selecția prestigiosului Festival Internațional de Film de la Berlin, din secțiunea sa de avangardă: Berlinale Forum Expanded.

28
/02
/17

„Moonlight” / „În lumina lunii” a câștigat, ieri dimineață, premiul pentru Cel mai bun film la cea de-a 89-a ediție a galei Premiilor Oscar. Drama scrisă și regizată de Barry Jenkins a mai obținut statuetele pentru Cel mai bun actor în rol secundar (Mahershala Ali) și Cel mai bun scenariu adaptat (Barry Jenkins). Din 10 martie, Moonlight poate fi văzut în cinematografele din țară, distribuit de Transilvania Film.

28
/02
/17

CORESPONDENŢĂ DE LA BERLIN Despre filmul maghiar câştigător al Ursului de Aur, „A Teströl és Lélekröl”/„On Body and Soul”, regizat de Ildikó Enyedi. Şi despre „The Dinner”, în regia Oren Moverman şi cu Richard Gere şi Steve Coogan - o dramă americană desfășurată în jurul unei cine dintr-un restaurant simandicos.

27
/02
/17

Într-o zi de 27 februarie se năștea Elizabeth Taylor, ”actriţa cu ochi violet”, considerată cea mai frumoasă femeie din lume în anii ’50. Elizabeth Taylor, „ultimul star al Hollywoodului de altădată”, a fost distinsă cu Premiul Oscar de două ori, una dintre cele mai răsfăţate actriţe din toate timpurile, dar şi, cea mai “scumpă”, pentru rolul din “Cleopatra” primind în anul 1962, peste un milion de dolari...

27
/02
/17

CORESPONDENȚĂ DE LA BERLIN Despre cât de greu se obţin biletele la proiecţiile din cadrul Festivalului de Film de la Berlin. Despre filmul care a deschis ediţia din acest an - "Django", povestea celebrului chitarist de jazz Django Reihardt. Şi despre o dramă japoneză plină de sensibilitate şi candoare.

26
/02
/17

Filmul „Lion/Saroo: Drumul spre acasă” care se bucură de un succes răsunător în toate colţurile lumii, se bazează pe o poveste reală, emoţionantă şi plină de candoarea şi speranţa regăsirii familiei.

25
/02
/17

În perioada 14-17 septembrie 2017, va avea loc a doua ediție a DokStation Music Documentary Film Festival, singurul festival de documentare muzicale din București. Proiecțiile, concertele, evenimentele și atelierele pentru copii și tineri se vor desfășura în mai multe cartiere ale capitalei.

24
/02
/17

CRONICĂ DE FILM Danny Boyle ţinteşte resursele de nostalgie după tinereţe ale spectatorilor, cu „T2 Trainspotting”, reîntâlnirea a patru personaje celebre după 20 de ani. În schimb, „Copacul cu poveşti”, de spaniolul J.A. Bayona, este o melodramă care evadează din când în când în fantastic, însă fără o mare îndrăzneală.

23
/02
/17

„Bacalaureat” (regia Cristian Mungiu)”, „Câini” (regia Bogdan Mirică), „Două lozuri” (regia Paul Negoescu), „Inimi cicatrizate” (regia Radu Jude) și „Sieranevada” (regia Cristi Puiu) intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo 2017 la categoria „Cel mai bun film”.

22
/02
/17

Cele mai bune filme de peste an vin în 2017 la Festivalul Internațional de Film Transilvania, a cărui ediție cu numărul 16 va avea loc între 2 și 11 iunie. Premiate în marile festivaluri sau incluse în topurile de sfârșit de an ale criticilor, primele titluri anunțate din programul festivalului prefigurează o selecție eclectică, din care nu vor lipsi filme ce abordează teme fierbinți ale momentului - politică, religie, societate - , dar și filme de gen cu cârlig la marele public.