Ana Ularu şi Bogdan Dumitrache, în juriul Comedy Short Film Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/ana-ularu-si-bogdan-dumitrache-in-juriul-comedy-short-film-festival/

Actorii Ana Ularu şi Bogdan Dumitrache şi regizorii Hanno Höfer şi Anca Damian se numără printre membrii juriului Comedy Short Film Festival @ Plaza România, un eveniment cinematografic care se va desfăşura între 2 şi 8 martie, în Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|1 martie 2015

Trei jurii, fiecare compus din trei membri, vor acorda cele trei trofee principale ale festivalului de scurtmetraje de comedie Comedy Short Film Festival @ Plaza România.

La Comedy Short Film Festival @ Plaza România, organizat de Plaza România şi găzduit de Movieplex, juriul competiţiei oficiale va fi compus din actriţa Ana Ularu, regizorul Hanno Hoeffer şi Antoine Bagnaninchi, directorul Independenţa Film.

Având o lungă carieră în film şi teatru (a debutat la vârsta de 9 ani), Ana Ularu a putut fi văzută de curând în lungmetrajul „Serena”, regizat de cineasta laureată cu Oscar Susanne Bier. Dacă Hanno Höfer este cunoscut publicului în dublă ipostază – regizor şi muzician -, Antoine Bagnaninchi este numele asociat cu multe filme de artă proiectate în cinematografele din România, acestea fiind distribuite de Independenţa Film.

Juriul competiţiei filmelor de animaţie va fi alcătuit din regizoarea Anca Damian, regizorul Anton Groves şi actorul Adrian Văncică.

Cea dintâi a câştigat numeroase premii pentru lungmetrajul de animaţie „Crulic – drumul spre dincolo” (Annecy, Cottbus şi Gopo), în timp ce actorul din juriu este cunoscut deopotrivă pentru rolurile din filme de artă şi pentru interpretarea lui din serialul „Las Fierbinţi”.

WEDDING CAKE, Comedy Short Film Festival

WEDDING CAKE, Comedy Short Film Festival

Cât despre Anton Groves, regizorul britanic a devenit cunoscut realizând scurtmetraje – frecvent premiate în circuitul festivalier – şi videoclipuri.

În ceea ce îi priveşte pe cei care vor decide câştigătorul trofeului consacrat filmelor studenţeşti, aceştia sunt actorul Bogdan Dumitrache, cineastul şi profesorul Laurenţiu Damian şi regizorul şi muzicianul Tom Wilson.

Scurtmetrajul în care a debutat primul membru al juriului a obţinut Palme d’Or („Trafic”, de Cătălin Mitulescu, 2004) şi acesta a fost doar începutul palmaresului său.

Laurenţiu Damian a regizat zeci de filme şi i-a avut drept studenţi pe numeroşi regizori din noul val românesc, iar Tom Wilson este cunoscut cinefililor pentru scurtmetrajul „Before the Fall” şi lungmetrajul „Experimentul Bucureşti/ The Bucharest Experiment”.

Programul complet al festivalului, aici.

Foto: Ana Ularu, Comedy Short Film Festival – cinemagia

30
/06
/20

Drama suedeză „Beartown/Scandalul” va avea premiera în toate teritoriile HBO Europe, în această toamnă. Serialul, bazat pe romanul bestseller al lui Fredrik Backman, este regizat de Peter Grönlund și îi are în rolurile principale pe Ulf Stenberg, Aliette Opheim, Tobias Zilliacus, Miriam Benthe și Oliver Dufaker.

29
/06
/20

Cele mai noi filme distribuite pe ecranele din România de către Independența Film se văd la TIFF (31 iulie - 9 august, Cluj), în timp ce contul de Vimeo al casei de distribuție primește titluri de referință, producții prezentate și premiate la Cannes.

25
/06
/20

”Grilele, genurile, toate categoriile fixate sunt inamicii criticului” şi ”Libertatea criticului este de a nu se supune ierarhiilor gata făcute”. Sunt doar două dintre numeroasele idei stimulante despre critica de film dintr-un dosar din revista franceză „Cahiers du cinéma” pe aprilie, în ultimul număr înainte de schimbarea echipei editoriale.

21
/06
/20

CRONICĂ DE FILM Realizat în Franţa şi cu o distribuţie formată din Catherine Deneuve, Juliete Binoche şi Ethan Hawke, „La vérité”/”The Truth” (2019) nu este printre cele mai reuşite titluri ale regizorului japonez Hirokazu Koreeda. Un film lejer, dar tonic.

19
/06
/20

Până pe 21 iunie, inclusiv, pot fi văzute gratuit scurtmetraje realizate de regizori români în timpul autoizolării impuse de pandemie, alături de o selecție de filme scurte din 21 de țăre europene, curatoriată de Andrei Tănăsescu, directorul artistic al acestei ediţii.

17
/06
/20

Fascinanta Italie, aflată în vizorul lumii, într-un an cu totul neobișnuit, este în centrul atenției și la Festivalul Internațional de Film Transilvania, de data aceasta, pentru cinema-ul ei seducător.

16
/06
/20

CRONICĂ DE CARTE Nu știu să existe vreo carte în limba română despre Alain Delon, nici măcar în traducere. Dar pentru că accesul la volume în limbi străine e mai ușor decât oricând, recomand două splendide albume în franceză – „L'encyclopédie Alain Delon” (2016) și „Alain Delon. Film par film” (2019).

12
/06
/20

CRONICĂ DE CARTE Cea mai nou apariţie în colecţia de cărţi de film a Editurii Noi Media Print, volumul „Noul cinema, două decenii şi ceva”, de Marian Sorin Rădulescu, adună o serie de texte ale criticului timişorean – de la eseuri mai elaborate, la simple note – despre câteva din filmele regizorilor reprezentativi ai cinematografiei române post-2000.

11
/06
/20

Cele mai bune documentare de mediu din ultimul an, alături de producții recente care s-au remarcat prin povești nebănuite, vor putea fi vizionate online, gratuit, în cadrul celei de-a 9-a ediții Pelicam - Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni, între 10-19 iulie.