Andrei Serban, spectacol la Teatrul Naţional din Coreea
https://www.ziarulmetropolis.ro/andrei-serban-spectacol-la-teatrul-national-din-coreea/

Andrei Şerban pregăteşte un spectacol la Teatrul Naţional din Coreea, intitulat „Chunhyangga” şi realizat după cel mai celebru „pansori” (gen muzical coreean), care va avea premiera în luna noiembrie

Un articol de Petre Ivan|30 august 2014

Andrei Şerban pregăteşte un spectacol la Teatrul Naţional din Coreea, intitulat „Chunhyangga” şi realizat după cel mai celebru „pansori” (gen muzical coreean), care va avea premiera în luna noiembrie, potrivit unui anunţ făcut de artist pe contul său de Facebook.

Astfel, Andrei Serban a adaptat recent faimoasa poveste de dragoste „Chunhyangga” – o operă tradiţională coreeană, care, de peste un secol, continuă să fie foarte populară în Coreea de Sud.

Spectacolul va avea premiera în noiembrie, la Teatrul Naţional din Coreea, din Seul.

Kim Seong-nyeo, directorul artistic al Companiei Naţionale de Teatru „Changgeuk” din Coreea, spune că spectacolul regizat de Andrei Şerban va fi „fără pereche”, conform koreajoongangdaily.joins.com.

Kim Seong-nyeo povesteşte că i-a propus lui Andrei Şerban în urmă cu doi ani să realizeze acest spectacol.

„Am fost la Columbia University pentru a-l întâlni pe profesorul Şerban şi a-l ruga să regizeze «Chunhyangga», pentru că auzisem de reputaţia sa în ceea ce priveşte ingeniozitatea. Însă lucrurile nu au mers la momentul respectiv şi a trebuit să renunţ”, Kim Seong-nyeo.

Mai târziu, Andrei Şerban l-a contactat pe Kim Seong-nyeo şi i-a spus că şi-ar dori să încerce să regizeze „Chunhyangga”. Potrivit lui Kim Seong-nyeo, Andrei Serban se află în prezent în Coreea de Sud pentru preproducţia spectacolului.

Andrei Şerban

Andrei Şerban

Andrei Serban a mai avut două colaborări cu Teatrul Naţional din Coreea.

În 2013, Andrei Serban a montat pe scena acestui teatru din Coreea de Sud spectacolul „Strigăte şi şoapte”, o producţie a Teatrului Maghiar din Cluj-Napoca. Totodată, în 1997, Andrei Serban a dus spectacolul „Troienele”, după Euripide, în Coreea de Sud.

Regizorul român a lucrat cu Peter Brook, la Brook’s International Theatre Institute. A regizat la Teatrul Public din New York, piesele Yale Repertory, Guthrie, Circle in the Square, Delacorte, San Francisco’s A.C.T., la American Repertory Theatre din Cambridge, la Royal National Theatre din Londra, Schauspielhaus Bochum, precum şi la Comedie Francaise din Paris, printre altele.

Foto cu Andrei Serban – facebooK

06
/01
/16

Daniel Craig, protagonistul filmelor din seria "James Bond", are o apariţie episodică în noul film din franciza "Războiul stelelor", intitulat "Star Wars: Trezirea Forţei", în care starul britanic interpretează rolul unui soldat din Infanteria stelară care rosteşte patru replici în acestă peliculă.

05
/01
/16

Sâmbătă, 9 ianuarie, de la ora 17:30, maestrul Andrei Șerban va susține la Opera Națională Română Iași o conferință de presă la care va avea are acces și publicul. Împreună cu Mihaela Marin, Andrei Şerban va lansa albumul bilingv „Regia de operă. Gânduri și imagini”, urmând ca de la ora 18.30 să aibă loc spectacolul ”Lucia di Lammermoor” de Gaetano Donizetti, în regia maestrului.

05
/01
/16

Ediţia din acest an a evenimentului Noaptea Muzeelor va avea loc pe 21 mai şi va fi marcată de o premieră - publicul va avea acces la un ghidaj audio-video, disponibil pe telefoanele mobile, pentru instituţiile muzeale din Bucureşti şi din alte oraşe mari din ţară.

05
/01
/16

În weekend-ul dinaintea anunțării nominalizărilor la cea de-a 88-a ediție a premiilor Oscar, șase dintre producțiile propuse anul acesta la Oscarul pentru Cel mai bun film străin vor fi proiectate la Cinema Union din București.

05
/01
/16

Ştiaţi că într-o zi de 5 ianuarie se inaugura Teatrul de Comedie din București, la iniţiativa lui Radu Beligan? Ajuns astăzi la venerabila vârstă de 97 de ani, maestrul Beligan a fost directorul instituţiei timp de opt ani, în perioada 1961 — 1969.

05
/01
/16

Într-o zi de 5 ianuarie (1932) se năştea Umberto Eco, unul dintre cei mai de seamă gânditori contemporani. Eseurile sale sunt adevărate modele ale genului. Strălucitoarea sa operă romanescă, începută în 1980 cu Numele trandafirului, este renumită pentru subtilele ei jocuri de limbaj şi pentru abundenţa simbolurilor şi aluziilor culturale.

04
/01
/16

Pe  5, 6 și 7 ianuarie, la Sala Mică de la Teatrul Excelsior, are loc ÎnScenarii, un festival de spectacole și filme făcute de adolescenţi. Pentru că "sfârşitul încununează opera", ultima seară se va încheia cu spectacolul ”O femeie singură”, ce o va avea ca protagonistă pe actriţa Maia Morgenstern.

04
/01
/16

În România, anul 1989 s-a încheiat cu o revoluţie, nimeni nu a uitat, iar revoluţia aceasta a devenit o graniţă între viaţa de dinainte şi cea de după. Spectacolul „Anul dispărut. 1989”, care tocmai a avut premiera la Teatrul Mic, este despre viaţa de dinainte.

02
/01
/16

Mel Gibson, unul dintre cei mai fermecători actori din lume, împlinește 60 de ani. Când era doar un puști, tatăl său, un catolic înflăcărat, l-a învăţat cele zece porunci. Apoi i-a spus-o pe a unsprezecea: „Să nu te minţi singur“. A trăit Mel Gibson după această ultimă poruncă?

02
/01
/16

George Alexandru s-a stins din viață vineri, 1 ianuarie, la ora 23.30 la Spitalul Fundeni, la vârsta de 58 de ani, din cauza unor complicații severe ale unei infecții abdominale grave, nu în timpul unei operaţii, a precizat Institutul Clinic Fundeni într-un comunicat. Trupul actorului va fi depus luni, la ora 11.00, la Teatrul Nottara. El va fi înmormântat tot luni, la cimitirul Ghencea.