Andrei Serban, spectacol la Teatrul Naţional din Coreea
https://www.ziarulmetropolis.ro/andrei-serban-spectacol-la-teatrul-national-din-coreea/

Andrei Şerban pregăteşte un spectacol la Teatrul Naţional din Coreea, intitulat „Chunhyangga” şi realizat după cel mai celebru „pansori” (gen muzical coreean), care va avea premiera în luna noiembrie

Un articol de Petre Ivan|30 august 2014

Andrei Şerban pregăteşte un spectacol la Teatrul Naţional din Coreea, intitulat „Chunhyangga” şi realizat după cel mai celebru „pansori” (gen muzical coreean), care va avea premiera în luna noiembrie, potrivit unui anunţ făcut de artist pe contul său de Facebook.

Astfel, Andrei Serban a adaptat recent faimoasa poveste de dragoste „Chunhyangga” – o operă tradiţională coreeană, care, de peste un secol, continuă să fie foarte populară în Coreea de Sud.

Spectacolul va avea premiera în noiembrie, la Teatrul Naţional din Coreea, din Seul.

Kim Seong-nyeo, directorul artistic al Companiei Naţionale de Teatru „Changgeuk” din Coreea, spune că spectacolul regizat de Andrei Şerban va fi „fără pereche”, conform koreajoongangdaily.joins.com.

Kim Seong-nyeo povesteşte că i-a propus lui Andrei Şerban în urmă cu doi ani să realizeze acest spectacol.

„Am fost la Columbia University pentru a-l întâlni pe profesorul Şerban şi a-l ruga să regizeze «Chunhyangga», pentru că auzisem de reputaţia sa în ceea ce priveşte ingeniozitatea. Însă lucrurile nu au mers la momentul respectiv şi a trebuit să renunţ”, Kim Seong-nyeo.

Mai târziu, Andrei Şerban l-a contactat pe Kim Seong-nyeo şi i-a spus că şi-ar dori să încerce să regizeze „Chunhyangga”. Potrivit lui Kim Seong-nyeo, Andrei Serban se află în prezent în Coreea de Sud pentru preproducţia spectacolului.

Andrei Şerban

Andrei Şerban

Andrei Serban a mai avut două colaborări cu Teatrul Naţional din Coreea.

În 2013, Andrei Serban a montat pe scena acestui teatru din Coreea de Sud spectacolul „Strigăte şi şoapte”, o producţie a Teatrului Maghiar din Cluj-Napoca. Totodată, în 1997, Andrei Serban a dus spectacolul „Troienele”, după Euripide, în Coreea de Sud.

Regizorul român a lucrat cu Peter Brook, la Brook’s International Theatre Institute. A regizat la Teatrul Public din New York, piesele Yale Repertory, Guthrie, Circle in the Square, Delacorte, San Francisco’s A.C.T., la American Repertory Theatre din Cambridge, la Royal National Theatre din Londra, Schauspielhaus Bochum, precum şi la Comedie Francaise din Paris, printre altele.

Foto cu Andrei Serban – facebooK

08
/01
/16

Spectacolul "Recviem", regizat de Alexandru Dabija, după un text scris de Matei Vişniec, cu o distribuţie formată din 20 de actori, va avea premiera pe 15 ianuarie, de la ora 20.00, la Sala Studio a Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti (TNB). De asemenea, Matei Vişniec va deschide şi seria de conferinţe ale anului 2016 la TNB, pe 17 ianuarie, de la ora 11.00, la Sala Atelier, cu tema "Teatru şi jurnalism".

08
/01
/16

Lansarea Programului „140 de ani de la naşterea marelui sculptor Constantin Brâncuşi“ va avea loc marți, 12 ianuarie 2016, de la ora 12, la sediul ICR (Aleea Alexandru 38, București). În cadrul evenimentului, vor fi proiectate fragmente din documentarul Brâncuși realizat de regizorul Cornel Mihalache în 1996, film consacrat ansamblului de la Târgu Jiu.

07
/01
/16

Unul dintre cele mai bune filme ale lui Mircea Daneliuc şi ale cinematografiei române a anilor `80, „Iacob” îşi păstrează nealterată forţa de a reda fără menajamente viaţa dură a unei comunităţi de oameni simpli, printr-un realism care capătă, în final, şi valenţe alegorice. 

07
/01
/16

Pentru primul eveniment al anului 2016, Stagiunea de marţi seara de la Ateneul Român a programat un recital inedit în care duo-ul alcătuit din Fernanda Romila şi Dan Racoveanu propune lucrari interpretate la spinetă și orgă.

07
/01
/16

CRONICĂ DE FILM Nu e mai nimic revelator în povestea americană de succes a unei femei care, pornind de jos, răzbate într-o lume a afacerilor dominată de bărbaţi. David O. Russell scapă totuşi „Joy” de capcanele melodramei de manual, învelind-o într-un ambalaj colorat şi relativ atrăgător.

07
/01
/16

Sâmbăta, de la ora 21.00, TVR 1 şi TVR HD difuzează câte două episoade din cea de-a patra serie a premiatului serial ce reconstituie atmosfera din lumea publicitarilor newyorkezi de mare influenţă din anii ’60. Primele două episoade – pe 9 ianuarie

07
/01
/16

Scriitorul Mircea Cărtărescu va fi invitatul Institutului Cultural Român și al Teatrului Dramatic Regal din Stockholm la un eveniment organizat pe 24 ianuarie, în parteneriat cu editura Albert Bonnier. Întâlnirea are ca punct de plecare publicarea în limba suedeză a volumului ''Levantul'', în 2015, în traducerea lui Inger Johansson.

07
/01
/16

Actrița de teatru și film Ioana Bulcă împlineşte astăzi 80 de ani! Prima sa apariție pe marele ecran a fost cea din filmul ''La Moara cu noroc'' (regia Victor Iliu, 1956), în rolul Anei, iar ultima în filmul lui Nae Caranfil ''Restul e tăcere'' (2007), cu rolul Aristizza Romanescu.

06
/01
/16

Maestrul de pe podium este una dintre figurile emblematice ale muzicii clasice. Dă din mâini și muzica se naște parcă din mișcările lui... Dar cum se poate ca un singur om, fără să scoată vreun sunet, înarmat cu doar o bucățică de lemn, să fie responsabil de rezultatul sonor a sute de persoane?

06
/01
/16

Primul concert al anului 2016 la Sala Radio va avea loc miercuri, 13 ianuarie, ora 19.00 şi stă sub semnul recunoştinței. Orchestra de Cameră Radio dedică acest eveniment memoriei dirijorului LUDOVIC BÁCS. Pentru mai bine de cinci decenii, cariera artistică a muzicianului a fost strâns legată de ansamblurile muzicale Radio România şi mai ales de Orchestra de Cameră Radio.

06
/01
/16

Ziua Culturii Naționale va fi celebrată vineri, 15 ianuarie 2016, de la ora 19.00, la Ateneul Român, prin spectacolul de muzică tradițională și poezie „La porțile ceriului". Evenimentul, organizat de Institutul Cultural Român în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu" şi TVR, îi are ca protagoniști pe Grigore Leșe împreună cu invitații săi.

06
/01
/16

Teatrul În Culise deschide anul 2016 cu aniversarea a patru ani de existență prin 9 days of home theatre, un minifestival în care vor defila cele mai noi producții ale teatrului. Între 9 și 17 ianuarie iubitorii teatrului sunt invitați „acasă”, în mansarda La Scena (Calea Călărașilor nr. 55), pentru a se bucura de spectacol