Angela Gheorghiu debutează în ”Werther”, la Opera din Viena
https://www.ziarulmetropolis.ro/angela-gheorghiu-debuteaza-in-werther-la-opera-din-viena/

Angela Gheorghiu, cea mai strălucitoare şi mai recunoscută soprană la nivel mondial, debutează mâine pe scena Operei din Viena în rolul Charlotte, din opera ”Werther”, de Jules Massenet. Spectacolul va avea numai trei reprezentaţii – toate vândute deja integral.

Un articol de Petre Ivan|4 martie 2015

”Am înregistrat în trecut în studio rolul Charlottei, însă este pentru prima dată când îl interpretez pe scenă, într-un spectacol de operă. Mă bucur că debutul meu are loc chiar în orașul în care opera lui Massenet s-a auzit pentru prima dată” a spus Angela Gheorghiu.

Producția din Viena are, pentru prima dată, în fruntea distribuției o soprană de un asemenea calibru, rolul Charlottei fiind de obicei rezervat mezzo-sopranelor.

Orchestra Operei de Stat este dirijată de Frederic Chaslin, iar parternerul de scenă al celebrei soprane este tânărul tenor francez, Jean-Francois Borras.

În distribuția condusă de Angela Gheorghiu, cele trei spectacole sunt sold-out, așa cum s-a întâmplat, anii trecuți și în cazul reprezentațiilor pe care soprana le-a susținut în Viena cu ”Tosca” și ”Adriana Lecouvreur”.

Angela Gheorghiu este un superstar al operei internaţionale. Soprana şi-a făcut debutul internaţional în 1992, la Royal Opera House Covent Garden, în „La Bohème”, la Metropolitan Opera din New York şi la Opera de Stat din Viena. De atunci, Angela Gheorghiu a cântat în toate marile scene din lume.

Pentru cariera sa strălucită, Angela Gheorghiu a primit mai multe distincţii, printre care La Medaille Vermeille de la Ville de Paris şi titlurile de Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor și Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, acordate de Guvernul francez.

Foto: Angela Gheorghiu – facebook

11
/05
/22

Miercuri, 18 mai 2022 (de la 19.00), ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO prezintă un concert 100% MOZART, derulat sub bagheta dirijorului de origine libaneză TOUFIC MAATOUK. În 2015, acesta a debutat ca dirijor într-una dintre cele mai cunoscute săli de concerte din lume - Carnegie Hall, New York - cu Messa di Gloria de Puccini, moment urmat de debutul (în 2016) la Teatro San Carlo din Napoli cu Recviemul lui Mozart.

10
/05
/22

Joi, 12 mai și vineri, 13 mai 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Valentin Doni, prezintă publicului În lumina evocării-George Enescu de Ulpiu Vlad, Fantezia scoţiană, în mi bemol major, pentru vioară şi orchestră, op. 46 de Max Bruch, cu violonistul Gabriel Croitoru în ipostază solistică, și Variaţiunile Enigma, op. 36 de Edward Elgar.

05
/05
/22

Peste 100 de tineri muzicieni din 32 de țări s-au înscris la a XVIII-a ediție a Concursului Internațional George Enescu la cele patru secțiuni dedicate: violoncel, vioară, pian și compoziție. Concurenții declarați eligibili prin respectarea condițiilor impuse de regulament vor participa la etapa online. Pentru prima oară în istoria Concursului, concurenții înscriși la vioară, violoncel și pian care vor trece de etapa online vor ajunge direct în Semifinală.

03
/05
/22

Pe 12 și 13 mai, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Valentin Doni, prezintă publicului „În lumina evocării-George Enescu” de Ulpiu Vlad, „Fantezia scoţiană, în mi bemol major, pentru vioară şi orchestră, op. 46” de Max Bruch, cu violonistul Gabriel Croitoru în ipostază solistică, și „Variaţiunile Enigma, op. 36” de Edward Elgar.