Angela Gheorghiu si-a întrerupt un concert pe scena Operei din San Francisco
https://www.ziarulmetropolis.ro/angela-gheorghiu-si-a-intrerupt-un-concert-pe-scena-operei-din-san-francisco/

Angela Gheorghiu a fost nevoită să îşi întrerupă brusc o reprezentaţie pe care o susţinea la San Francisco Opera, vineri seară, după ce i s-a făcut rău, ea fiind transportată la spital pentru investigaţii, iar în prezent starea ei de sănătate este bună. Potrivit unui anunţ postat pe pagina de Facebook a San Francisco Opera, […]

Un articol de Andrada Văsii|20 noiembrie 2012

Angela Gheorghiu a fost nevoită să îşi întrerupă brusc o reprezentaţie pe care o susţinea la San Francisco Opera, vineri seară, după ce i s-a făcut rău, ea fiind transportată la spital pentru investigaţii, iar în prezent starea ei de sănătate este bună.

Potrivit unui anunţ postat pe pagina de Facebook a San Francisco Opera, Angelei Gheorghiu i s-a făcut rău brusc, vineri seară, în timpul reprezentaţiei cu opera „Tosca” de Giacomo Puccini.

Angela Gheorghiu a reuşit să finalizeze primul act din spectacolul „Tosca”, însă apoi a început să aibă stări de greaţă şi o gastroenterită a forţat-o să îşi anuleze restul reprezentaţiei. La recomandarea medicului Operei din San Francisco, Angela Gheorghiu a fost transportată la un spital din apropierea instituţiei de spectacole pentru investigaţii suplimentare, care au dovedit că soprana era foarte deshidratată.

 Artista română a fost înlocuită în spectacolul de vineri seară de la Opera din San Francisco de soprana americană Melody Moore, care a fost nevoită să se costumeze rapid şi să intre pe scenă pentru continuarea reprezentaţiei „Tosca”.

„Doamna Gheorghiu a transmis scuzele sale profunde publicului Operei din San Francisco şi i-a rugat pe spectatori să o înţeleagă”, se mai spune în anunţul instituţiei.

În prezent, Angela Gheorghiu se simte bine, a declarat pentru MEDIAFAX biroul de presă al artistei. De altfel, soprana română a revenit pe scena Operei din San Francisco duminică seară, într-o nouă reprezentaţie cu „Tosca”.

Angela Gheorghiu a mai apărut pe scena Operei din San Francisco în „La Rondine” şi „La Bohème”, prestaţia sa fiind extrem de apreciată de public şi critica de specialitate.

Recent, Angela Gheorghiu a cântat pentru regina Elizabeth a II-a, la Opera Regală din Londra, la gala umanitară concepută de directorul celebrei instituţii de spectacole.

Angela Gheorghiu, născută pe 7 septembrie 1965, la Adjud, este un superstar al operei internaţionale, fiind, totodată, unul dintre cel mai bine vânduţi artişti români de muzică clasică. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu „Boema” de Puccini. În acelaşi an, a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York şi Opera de Stat din Viena. De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii. În 2010, Angela Gheorghiu a primit titlul de artista anului la cea de-a 11-a ediţie a Classical Brit Awards, la Londra, trofeu pe care l-a câştigat şi în 2001. Totodată, în 2010, soprana a fost decorată cu Ordinul „Steaua României” în grad de Comandor.

În octombrie, Angela Gheorghiu a fost decorată de Regele Mihai I al României cu Medalia „Nihil Sine Deo”, „pentru că reprezintă un simbol al valorilor culturale perene ale operei mondiale, al devenirii prin educaţie şi cultură şi al României peste hotare”, „pentru cariera sa bogată, pentru talentul său exemplar şi pentru măreţia reprezentaţiilor sale scenice”, „pentru bogăţia rolurilor interpretate”, dar şi „pentru că prin activitatea sa publică promovează profesionalismul şi demnitatea omului de cultură”. Totodată, soprana a primit medalia „Nihil Sine Deo” pentru susţinerea publică a Familiei Regale a României şi „pentru întărirea legăturii dintre România şi familiile regale ale lumii, prin reprezentaţiile sale internaţionale”.

 

 

Sursa: Mediafax

06
/09
/17

Bucharest International Dance Film Festival începe joi, 7 septembrie, cu proiecția lungmetrajului ”La Danseuse/ Dansatoarea”, în regia lui Stéphanie di Giusto, și se va încheia pe 10 septembrie, cu prezentarea documentarului ”WIM”, de Lut Vandekeybus.

05
/09
/17

Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu adaptat și Cel mai bun actor în rol secundar sunt cele trei Premii Oscar din opt nominalizări, din palmaresul filmului „Moonlight” („În lumina lunii”) în regia lui Barry Jenkins. Vineri, 15 septembrie, regizorul va deschide prima ediție a American Independent Film Festival la București, printr-o discuție cu publicul în direct prin Skype, la finalul proiecției celui de-al doilea lungmetraj al său.

05
/09
/17

Și a venit a doua zi de festival. Și a venit Joshua Bell la București. Fostul copil-minune al viorii, ajuns acum la 50 de ani, devenit între timp și dirijor, și director muzical al Academy of St. Martin in the Fields (din 2011), e cunoscut nu doar pentru calitatea intepretărilor sale, ci și pentru apetența pentru joacă și pentru explorare.

04
/09
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Așa trebuie caracterizat Constantin Virgil Gheorghiu (1916-1992), scriitor român lansat cu deosebit succes după război în Franța.

04
/09
/17

Toamna bate la poartă și odată cu ea, Maratonul „25 de ore de teatru non-stop”. Organizatorii așteaptă să culeagă roadele muncii din această vară: aplauzele publicului. Cea de-a VII-a ediție este una specială, pentru că maratonul propriu-zis (9-10 septembrie 2017) va fi urmat de încă cinci zile de recuperare (11-15 septembrie), perioadă în care va fi prezentat câte un spectacol pe seară.

02
/09
/17

Ediția 2017 a Festivalului Internațional George Enescu (2-24 septembrie, București, România) aduce lucruri inedite prin mai multe premiere: muzica clasică face pact cu tehnologia în trei opere cu proiecții multimedia live, muzica contemporană devine vedeta ediției și 30 dintre cei mai bine cotați compozitori contemporani ai momentului din lume vin la București pentru un dialog fără precedent între public, artiști români și artiști străini de anvergură, în timp ce un număr record de 37 de lucrări de George Enescu sunt interpretate în Festival, iar relația dintre matematică și muzică este prezentată într-o expoziție în premieră în România.

01
/09
/17

Festivalul documentarului românesc anunță selecția competițională oficială și pregătește 6 zile de proiecții, întâlniri cu regizori, dezbateri și sesiuni de master class, în perioada 26 septembrie – 1 octombrie la Cinema Muzeul Țăranului (str. Monetăriei nr. 3), Sala ARCUB Lipscani și Știrbei Center (str. Știrbei Vodă nr. 104 - 106).

31
/08
/17

Se împlinesc, iată, 20 de ani de când Diana, prințesa de Wales, murea în urma unui controversat accident de mașină petrecut în Tunelul Alma din Paris, la primele ore ale zilei de 31 august 1997. Rândurile care urmează surprind tragedia acelei zile, dar și fragmente emoționante din viața celei mai iubite prințese din câte au existat.

31
/08
/17

În urmă cu 20 ani, pe 31 august, Prinţesa Diana își pierdea viața. Cea mai iubită prințesă britanică a murit la 36 de ani, într-un accident de mașină produs în pasajul de sub podul Alma, din Paris. Se afla în mașină cu prietenul ei, Dodi Al-Fayed, și cu șoferul, care au decedat și ei. Echipajele de salvare au ajuns în câteva minute, dar a fost nevoie de mai bine de o oră să taie carcasa mașinii ca să o scoată dintre fiarele contorsionate și să o transporte la spital.