Animest 2013 continuă regalul de animaţii
https://www.ziarulmetropolis.ro/animest-2013-continua-regalul-de-animatii/

După un week-end plin, în care Ernest et Célestine a încălzit toate inimile din sală iar selecţia lui Michael Helmerhorst a pus la încercare limitele spectatorilor la The Night of the Trashbin Treasures, Animest 2013 continuă.

Un articol de Andrada Văsii|7 octombrie 2013

După un week-end plin, în care filmul „Ernest et Célestine“ a încălzit  toate inimile din sală  iar  selecţia lui Michael Helmerhorst a pus la încercare limitele spectatorilor la „The Night of the Trashbin Treasures“, Animest 2013 continuă.

Urmează un număr impresionant de animaţii delicioase, workshop-uri pentru cei mici şi cei mari,  întâlniri cu invitaţi speciali ca Ron Diamond, frații Frédéric și Samuel Guillaume sau Michel Ocelot.

De luni până vineri, între 9.00-15.00, la Control N, Animest dă startul la Animation Worksheep Session. Nouă  dintre cei treizeci şi şase de worksheeperi care au participat la cele trei sesiuni de până acum vor lucra timp de cinci zile la un nou produs animat, împreună cu trainerii Dan Panaitescu, Sergiu Negulici și Dragoș Ștefan.

Astăzi, ziua Animest începe la Cinema Patria cu două porții de scurt-metraje din Animash, de la ora 14.30 și de la ora 16.30. Competiţia Animest continuă la Patria: de la ora 18.30 puteţi vedea Rio 2096, povestea unei iubiri de 600 de ani în regia brazilianului Luiz Bolognesi, urmat de partea a doua a competiţiei pentru cel mai bun scurt-metraj de la ora 20.30 și de la ora 22.30, de Wolf Children, fantasy-ul lui Mamoru Hosoda în care o tânără se îndrăgostește de omul-lup și apoi luptă să își apere copiii hibrizi.

Filmele de Oscar vin la Animest

La Cinema Studio continuă de la ora 16.00 programul Think Oscar! din grila Animest, cu proiecția de filme neselectate, iar la ora 18.00 urmează Anja /vs/ Joni, o colecţie de scurtmetraje de Anja Struck (Germania) şi Joni Männistö (Finlanda), din programul Meet the Jury. Competiţia studenţească începe de la ora 20.00, cu primul calup de scurtmetraje.

Citiți și: Anim’est organizează workshop-uri de animație

Miercuri, 9 octombrie, competiţia internaţională din cadrul Animest pune din nou stăpânire pe ecran la Cinema Patria, cu partea a doua de la 14.30 şi partea a treia de la 18.30. De la ora 16.30, la acelaşi Cinema Patria publicul îl poate cunoaște pe Theodore Ushev, animator bulgar stabilit la Montreal, premiat cu premiul Fipresci la Annecy 2013 și membru al juriului, care va prezenta o parte din animaţiile sale şi apoi va sta de vorbă cu spectatorii.

La ora 20,30 este programată și Competiţia românească.

Animest 2013

Spectatorii Animest sunt plini de viață

Şi la Cinema Studio se anunţă o zi plină cu Animest, cu ultima parte din Think Oscar!, cea dedicată filmelor nevizionate de selecţioneri, de la ora 16.00, urmată de programul şcolii invitate, HSLU Lucerne, de la ora 18.30. Animaţia spaniolă Apostolul / The Apostle, premiată la Annecy 2013 și nominalizată la Premiile Goya, acum în competiţia de lungmetraj a Anim’est, poate fi văzută de la ora 20.00, iar seara se încheie cu proiecţia de la ora 22.00 a scurtmetrajelor nominalizate la Oscar în 2013, program oferit de ShortsTV.

Joi, 10 octombrie, la Cinema Patria au loc proiecțiile din cadrul competiţiei de Balkanimation de la ora 16.30, urmate de două calupuri de scurtmetraje din selecţia competiţiei studenţeşti, de la ora 18.30 şi ora 20.30. De la ora 20.00, la Cinema Studio este proiectat un alt titlu din competiția de lungmetraj, Ziua ciorilor / Le jour des corneilles, în regia lui Jean-Christophe Dessaint, în care un copil trăieşte izolat alături de tatăl său, dar viaţa lui se schimbă când o cunoaşte pe Manon.

Info:

Competiţia de videoclip & advertising se dezlănţuie în Club Control începând cu ora 21.00, la Animusic Night, iar distracţia continuă după proiecţie cu un concert Toulouse Lautrec.

Cea de-a opta ediție Animest va avea loc în perioada 4-13 octombrie, la cinematografele Patria, Studio și Elvira Popescu și în Club Control.

Foto credit: Animest

27
/09
/17

„Bacalaureat”, filmul pentru care Cristian Mungiu a câștigat premiul de regie la Cannes, „Ana, mon amour”, de Călin Peter Netzer, laureat cu un Urs de Argint la Berlin, „Fixeur”, de Adrian Sitaru, propunerea României la Oscar, dar și „6,9 pe scara Richter”, noua comedie muzicală a lui Nae Caranfil, vor putea fi văzute la cea de-a treia ediție a Zilelor Filmului Românesc (ZFR) la Chișinău.

26
/09
/17

Filmul „Tulip Fever / Febra Lalelelor” urmăreşte povestea unui artist, Jan Van Loos (Dane DeHaan), care se îndrăgoseşte de o tânără măritată, Sophia Sandvoort (Alicia Vikander), când i se comandă pictarea portretului ei în timpul Tulip maniei din Amsterdamul secolului al XVII-lea. „Tulip Fever / Febra Lalelelor”, distribuit de Forum Film România, rulează în cinematografele din toată ţara.

25
/09
/17

Regizorul Martin Scorsese va preda un curs pe internet ce va fi dedicat artelor cinematografice. Inițiativa reprezintă prima incursiune a renumitului cineast american în domeniul cursurilor difuzate online. Cineastul american, câștigător al unui premiu Oscar, va debuta în calitate de profesor de arte cinematografice la începutul anului 2018 prin intermediul unui curs online difuzat de platforma educațională MasterClass.

25
/09
/17

Dakino Production anunță premiera în cinematografe a celui de-al 7-lea film de lungmetraj în regia lui Dan Chișu, ANIVERSAREA, ce va avea loc 10 noiembrie, la o zi distanță de data la care se sărbătorește căderea Zidului Berlinului, moment emblematic ce reprezintă sfârșitul regimului comunist în țările din Europa Centrală și de Est.

23
/09
/17

Cel mai nou film al regizorului Darren Aronofsky, „Mother!”, a cărui premieră a avut loc recent în cadrul Festivalului de Film de la Veneția, va deschide Dracula Film Festival, fiind proiectat în avanpremieră națională. Cea de-a cincea ediție a festivalului dedicat filmelor horror și fantasy, Dracula Film Festival, va avea loc în perioada 18 – 22 octombrie, la Brașov.

22
/09
/17

INTERVIU Născut în 1977, la Piatra Neamț, regizorul Daniel Sandu alegea să studieze în adolescență la Seminarul Teologic „Sfântu Gheorghe” din Roman, experiență care avea să inspire primul său lungmetraj – „Un pas în urma serafimilor”, care intră astăzi în cinematografe.

20
/09
/17

„Perfect sănătos”, noul lungmetraj al Ancăi Damian (scenariu – Lia Bugnar, actori în cele mai importante roluri: Anghel Damian, Olimpia Melinte, Vlad Ivanov și Cristina Florea), nu se înscrie în noul val. Ceea ce nu înseamnă că nu e important.

20
/09
/17

„Am avut norocul de a avea succes în anii ‘50, când frumuseţea avea o altă însemnătate decât are astăzi. În zilele noastre, orice actriţă tânără sau model devin celebre foarte repede şi nu au timp să-şi dezvolte personalitatea.” - Sophia Loren. Legendă a cinematografiei mondiale, divă inconfundabilă a marelui ecran și una dintre cele mai intens celebrate frumuseți din lume, Sophia Loren împlineşte, astăzi, 83 de ani.

19
/09
/17

CRONICA DE FILM „Un pas în urma serafimilor”, debutul extrem de aşteptat al lui Daniel Sandu, ficţionalizează, într-un stil apropiat de un anume cinema mainstream nu foarte ofertant, experienţa nefericită a regizorului ca elev într-un seminar teologic ortodox.

19
/09
/17

Filmările la "Moromeții 2", în regia lui Stere Gulea, cu Horațiu Mălăele în rolul principal, au debutat ieri (18 septembrie), în comuna Talpa, locație unde, în urmă cu mai bine de 30 de ani, s-a înregistrat prima parte a filmului. Filmările vor dura trei săptămâni și au loc în cinci imobile, una dintre case fiind aceeași în care s-a înregistrat prima peliculă.