Animest 2013 continuă regalul de animaţii
https://www.ziarulmetropolis.ro/animest-2013-continua-regalul-de-animatii/

După un week-end plin, în care Ernest et Célestine a încălzit toate inimile din sală iar selecţia lui Michael Helmerhorst a pus la încercare limitele spectatorilor la The Night of the Trashbin Treasures, Animest 2013 continuă.

Un articol de Andrada Văsii|7 octombrie 2013

După un week-end plin, în care filmul „Ernest et Célestine“ a încălzit  toate inimile din sală  iar  selecţia lui Michael Helmerhorst a pus la încercare limitele spectatorilor la „The Night of the Trashbin Treasures“, Animest 2013 continuă.

Urmează un număr impresionant de animaţii delicioase, workshop-uri pentru cei mici şi cei mari,  întâlniri cu invitaţi speciali ca Ron Diamond, frații Frédéric și Samuel Guillaume sau Michel Ocelot.

De luni până vineri, între 9.00-15.00, la Control N, Animest dă startul la Animation Worksheep Session. Nouă  dintre cei treizeci şi şase de worksheeperi care au participat la cele trei sesiuni de până acum vor lucra timp de cinci zile la un nou produs animat, împreună cu trainerii Dan Panaitescu, Sergiu Negulici și Dragoș Ștefan.

Astăzi, ziua Animest începe la Cinema Patria cu două porții de scurt-metraje din Animash, de la ora 14.30 și de la ora 16.30. Competiţia Animest continuă la Patria: de la ora 18.30 puteţi vedea Rio 2096, povestea unei iubiri de 600 de ani în regia brazilianului Luiz Bolognesi, urmat de partea a doua a competiţiei pentru cel mai bun scurt-metraj de la ora 20.30 și de la ora 22.30, de Wolf Children, fantasy-ul lui Mamoru Hosoda în care o tânără se îndrăgostește de omul-lup și apoi luptă să își apere copiii hibrizi.

Filmele de Oscar vin la Animest

La Cinema Studio continuă de la ora 16.00 programul Think Oscar! din grila Animest, cu proiecția de filme neselectate, iar la ora 18.00 urmează Anja /vs/ Joni, o colecţie de scurtmetraje de Anja Struck (Germania) şi Joni Männistö (Finlanda), din programul Meet the Jury. Competiţia studenţească începe de la ora 20.00, cu primul calup de scurtmetraje.

Citiți și: Anim’est organizează workshop-uri de animație

Miercuri, 9 octombrie, competiţia internaţională din cadrul Animest pune din nou stăpânire pe ecran la Cinema Patria, cu partea a doua de la 14.30 şi partea a treia de la 18.30. De la ora 16.30, la acelaşi Cinema Patria publicul îl poate cunoaște pe Theodore Ushev, animator bulgar stabilit la Montreal, premiat cu premiul Fipresci la Annecy 2013 și membru al juriului, care va prezenta o parte din animaţiile sale şi apoi va sta de vorbă cu spectatorii.

La ora 20,30 este programată și Competiţia românească.

Animest 2013

Spectatorii Animest sunt plini de viață

Şi la Cinema Studio se anunţă o zi plină cu Animest, cu ultima parte din Think Oscar!, cea dedicată filmelor nevizionate de selecţioneri, de la ora 16.00, urmată de programul şcolii invitate, HSLU Lucerne, de la ora 18.30. Animaţia spaniolă Apostolul / The Apostle, premiată la Annecy 2013 și nominalizată la Premiile Goya, acum în competiţia de lungmetraj a Anim’est, poate fi văzută de la ora 20.00, iar seara se încheie cu proiecţia de la ora 22.00 a scurtmetrajelor nominalizate la Oscar în 2013, program oferit de ShortsTV.

Joi, 10 octombrie, la Cinema Patria au loc proiecțiile din cadrul competiţiei de Balkanimation de la ora 16.30, urmate de două calupuri de scurtmetraje din selecţia competiţiei studenţeşti, de la ora 18.30 şi ora 20.30. De la ora 20.00, la Cinema Studio este proiectat un alt titlu din competiția de lungmetraj, Ziua ciorilor / Le jour des corneilles, în regia lui Jean-Christophe Dessaint, în care un copil trăieşte izolat alături de tatăl său, dar viaţa lui se schimbă când o cunoaşte pe Manon.

Info:

Competiţia de videoclip & advertising se dezlănţuie în Club Control începând cu ora 21.00, la Animusic Night, iar distracţia continuă după proiecţie cu un concert Toulouse Lautrec.

Cea de-a opta ediție Animest va avea loc în perioada 4-13 octombrie, la cinematografele Patria, Studio și Elvira Popescu și în Club Control.

Foto credit: Animest

18
/01
/23

Din 20 ianuarie spectatorii din București, Bacău, Bistrița, Botoșani, Buzău, Cluj, Oradea, Pitești, Satu Mare, Sibiu, Sinaia și Târgu Mureș vor putea vedea pe marile ecrane controversata poveste a trupei Phoenix, spusă chiar de membrii ei în documentarul „Phoenix. Har/Jar”.

13
/01
/23

Două filme din competiţia Festivalului de la Cannes, foarte diferite, pot fi găsite în ianuarie în cinematografe: "Frate şi soră", de Arnaud Desplechin, şi "Păianjenul sfânt", de Ali Abbasi.

05
/01
/23

Anul 2023 se anunţă bun pentru cinematografia română de festival. Vor avea premiera mondială filme provocatoare ale unor cineaşti consacraţi, precum şi o serie de debuturi promiţătoare în ficţiune sau documentar. Ziarul Metropolis a adunat într-o anchetă cele mai aşteptate titluri, cu declaraţii în exclusivitate de la regizorii lor.

04
/01
/23

„Taximetriști”, comedia regizată de Bogdan Theodor Olteanu, care invită spectatorii în viața de noapte a Bucureștiului prin intermediul a doi prieteni taximetriști și a clienților lor, îi aduce împreună pe același generic pe Monica Bîrlădeanu și Andi Vasluianu. Filmul are premiera în cinematografe pe 20 ianuarie, iar informațiile despre biletele puse deja în vânzare sunt disponibile pe site-ul taximetristi.film.

30
/12
/22

Am tot scris în ultimii ani, încă de dinainte de pandemie, despre diversificarea tot mai mare a cinematografiei române. Însă cred că 2022 a depăşit orice previziuni, cu un număr record de filme.

22
/12
/22

Pentru topul cu cele zece filme favorite din 2022, am ales doar titluri care au avut premiera mondială în acest an. La ele am adăugat alte zece menţiuni - cinci tot din 2022, plus alte cinci din 2021, dar recuperate abia în anul care tocmai se încheie.

21
/12
/22

În Ajun de Crăciun, de la ora 10:00, Daniela Zeca Buzura ne propune o întâlnire de colecție. Invitaţii, Cătălin Ştefănescu („Garantat 100%"), Marina Constantinescu („Nocturne") şi Irina Păcurariu („Reţeaua de idoli") ne invită să fim martorii unei profunde discuții jurnalistice, născută din 30 de ani experiență în media din România.

21
/12
/22

TVR Cultural întâmpină Sărbătoarea Crăciunului cu programe speciale, gândite să satisfacă exigențele telespectatorilor săi. Colinde, documentare de excepție, spectacole de balet, interviuri cu artiști de marcă, dar și piese de teatru care au intrat în istorie se regăsesc în grila de sărbătoare. Nu lipsesc filmele de sezon și nici edițiile speciale ale emisiunilor consacrate.