Anim’est organizează workshop-uri de animație
https://www.ziarulmetropolis.ro/animest-organizeaza-workshop-uri-de-animatie/

Anim’est păstrează un loc important pentru workshop-urile de animaţie. Toţi iubitorii de animaţie (adulţi sau copii), interesaţi să afle mai multe detalii despre paşii şi tehnicile ce stau la baza realizării unui film de animaţie au la dispoziţie 2 ateliere.

Un articol de Andrada Văsii|16 septembrie 2013

Anim’est păstrează un loc important pentru workshop-urile de animație. Toți iubitorii de animație (adulți sau copii), interesați să afle mai multe detalii despre pașii și tehnicile ce stau la baza realizării unui film de animație au la dispoziție 2 ateliere.

Dacă în 2012, în prim plan a fost animația prin decupare (cut-out animation), anul acesta, Pixilation va fi tehnica folosită în realizarea unui scurtmetraj animat.

Animation Worksheep, platforma educațională a festivalului, a pregătit copiilor un atelier de film ce are la bază tehnica de stop motion cu plastilină.

În curând, Animation Worksheep va anunța și un program cu totul special pentru tineri animatori.

Anim’est Workshop- Pixilation

Workshop-ul Pixilation din cadrul Anim’est îi va avea ca traineri pe Frédéric Guillaume, Samuel Guillaume (foto sus) și se va desfășura duminică 6 octombrie – luni 7 octombrie, între orele 10:00-15:00.

10 cursanți împărțiți în 2 grupe vor avea ocazia să realizeze filme de animație folosind tehnica de pixilation. Creativitatea participanților va fi pusă la încercare de cei mai în vogă animatori elvețieni, Frédéric Guillaume și Samuel Guillaume.

Cariera lor include titluri importante precum Max&Co, prezentat la Annecy sau La nuit de l’ours, documentar animat despre animalele fără stăpân, selectat la Clermont-Ferrand 2013 și prezent în competiția Anim’est de scurtmetraj.

Doritorii se pot înscrie până pe data de 30 septembrie.

Modalitate de înscriere: Cei interesați să participe la workshop sunt rugați să trimită la adresa de e-mail [email protected] o scurtă prezentare personală și motivele pentru care vor să participle la acest workshop. Vă rugăm sa precizați în subiectul mailului: Înscriere Workshop Pixilation.

Anim’est Workshop Copii – Mini Worksheep

Workshop-ul va avea loc de luni 7 octombrie, până vineri 11 octombrie, între orele 17:00-19:30. Trainerul va fi Vasile Alboiu. Evenimentul este dedicat Descriere: 9 copii cu vârste între 8 și 12 ani vor avea ocazia să creeze un scurtmetraj de animație, folosind plastilina.

Anim'est

Vasile Alboiu este un artist complex, care a dezvoltat, de-a lungul timpului, o serie de proiecte din domeniul digital.

Personaje, lumi fantastice, cei mici sunt invitați să-și dea frâu liber imaginației și să se lase purtați pe tărâmul minunat al animației.

Cel care îi va iniţia pe cei mici în tainele animaţiei este Vasile Alboiu, un artist complex, care a dezvoltat, de-a lungul timpului, o serie de proiecte din domeniul digital. Membru în juriul secţiunii Videoclip & Advertising la Anim’est 2008, deţinând şi un important portofoliu în publicitate, Vasile Alboiu este artist grafic, vizual, producător, scenograf şi regizor.

În cadrul Anim’est 2011, Vasi a susținut un workshop de animație pentru copii, stop-motion cu piese Lego.

Perioada de înscrieri: 12 septembrie- 30 septembrie

Cei mici trebuie să trimită fotografia unui personaj din plastilină modelat de ei pe adresa de e-mail [email protected] sau prin poștă pe adresa Asociația Estenest, Bd. Drumul Taberei, nr. 92, Bl. C7, Ap. 235, Sector 6, Bucureşti. Vă rugăm sa precizați în subiectul mailului: Înscriere Mini Worksheep.

Info:

Atelierul de film se va desfășura la Centrul Cultural al Republicii Ungare (Str. Gina Patrichi (fostă Orlando nr. 8). Pentru mai multe detalii despre cele două ateliere de film vă rugăm contactați: Adi Marineci, tel: 0729 91 91 29.

Cea de-a opta ediție Anim’est va avea loc în perioada 4-13 octombrie, la cinematografele Patria, Studio și Elvira Popescu și în Club Control.

Foto credit: Anim’est

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook!

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]