Anim’est organizează workshop-uri de animație
https://www.ziarulmetropolis.ro/animest-organizeaza-workshop-uri-de-animatie/

Anim’est păstrează un loc important pentru workshop-urile de animaţie. Toţi iubitorii de animaţie (adulţi sau copii), interesaţi să afle mai multe detalii despre paşii şi tehnicile ce stau la baza realizării unui film de animaţie au la dispoziţie 2 ateliere.

Un articol de Andrada Văsii|16 septembrie 2013

Anim’est păstrează un loc important pentru workshop-urile de animație. Toți iubitorii de animație (adulți sau copii), interesați să afle mai multe detalii despre pașii și tehnicile ce stau la baza realizării unui film de animație au la dispoziție 2 ateliere.

Dacă în 2012, în prim plan a fost animația prin decupare (cut-out animation), anul acesta, Pixilation va fi tehnica folosită în realizarea unui scurtmetraj animat.

Animation Worksheep, platforma educațională a festivalului, a pregătit copiilor un atelier de film ce are la bază tehnica de stop motion cu plastilină.

În curând, Animation Worksheep va anunța și un program cu totul special pentru tineri animatori.

Anim’est Workshop- Pixilation

Workshop-ul Pixilation din cadrul Anim’est îi va avea ca traineri pe Frédéric Guillaume, Samuel Guillaume (foto sus) și se va desfășura duminică 6 octombrie – luni 7 octombrie, între orele 10:00-15:00.

10 cursanți împărțiți în 2 grupe vor avea ocazia să realizeze filme de animație folosind tehnica de pixilation. Creativitatea participanților va fi pusă la încercare de cei mai în vogă animatori elvețieni, Frédéric Guillaume și Samuel Guillaume.

Cariera lor include titluri importante precum Max&Co, prezentat la Annecy sau La nuit de l’ours, documentar animat despre animalele fără stăpân, selectat la Clermont-Ferrand 2013 și prezent în competiția Anim’est de scurtmetraj.

Doritorii se pot înscrie până pe data de 30 septembrie.

Modalitate de înscriere: Cei interesați să participe la workshop sunt rugați să trimită la adresa de e-mail [email protected] o scurtă prezentare personală și motivele pentru care vor să participle la acest workshop. Vă rugăm sa precizați în subiectul mailului: Înscriere Workshop Pixilation.

Anim’est Workshop Copii – Mini Worksheep

Workshop-ul va avea loc de luni 7 octombrie, până vineri 11 octombrie, între orele 17:00-19:30. Trainerul va fi Vasile Alboiu. Evenimentul este dedicat Descriere: 9 copii cu vârste între 8 și 12 ani vor avea ocazia să creeze un scurtmetraj de animație, folosind plastilina.

Anim'est

Vasile Alboiu este un artist complex, care a dezvoltat, de-a lungul timpului, o serie de proiecte din domeniul digital.

Personaje, lumi fantastice, cei mici sunt invitați să-și dea frâu liber imaginației și să se lase purtați pe tărâmul minunat al animației.

Cel care îi va iniţia pe cei mici în tainele animaţiei este Vasile Alboiu, un artist complex, care a dezvoltat, de-a lungul timpului, o serie de proiecte din domeniul digital. Membru în juriul secţiunii Videoclip & Advertising la Anim’est 2008, deţinând şi un important portofoliu în publicitate, Vasile Alboiu este artist grafic, vizual, producător, scenograf şi regizor.

În cadrul Anim’est 2011, Vasi a susținut un workshop de animație pentru copii, stop-motion cu piese Lego.

Perioada de înscrieri: 12 septembrie- 30 septembrie

Cei mici trebuie să trimită fotografia unui personaj din plastilină modelat de ei pe adresa de e-mail [email protected] sau prin poștă pe adresa Asociația Estenest, Bd. Drumul Taberei, nr. 92, Bl. C7, Ap. 235, Sector 6, Bucureşti. Vă rugăm sa precizați în subiectul mailului: Înscriere Mini Worksheep.

Info:

Atelierul de film se va desfășura la Centrul Cultural al Republicii Ungare (Str. Gina Patrichi (fostă Orlando nr. 8). Pentru mai multe detalii despre cele două ateliere de film vă rugăm contactați: Adi Marineci, tel: 0729 91 91 29.

Cea de-a opta ediție Anim’est va avea loc în perioada 4-13 octombrie, la cinematografele Patria, Studio și Elvira Popescu și în Club Control.

Foto credit: Anim’est

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook!

26
/08
/22

Asociația pentru cultură și arte Arbor vă invită la expoziția „Rememorarea copilăriei, mărturiile deportaților basarabeni”, care reînvie emoția unor destine tragice, mărturiile deportaților și ale victimelor regimului totalitar din stânga Prutului, în perioada sovietică. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Centrul de Excelență Institutul Pro Memoria al Universității de Stat din Moldova și Ambasada Republicii Moldova în România.

25
/08
/22

În perioada 26 - 31 august 2022, în continuarea proiectului (burn)OUT, artistele Irina Marinescu, Andreea Novac, Eza (Alina Ușurelu), psihoterapeuta Mihaela Vechiu, sociologa Fidelie Kalambayi și artista portugheză Gabriela Conçalves invită publicul la prezentarea cercetării artistice pe tema recuperării pe care au inițiat-o în cadrul proiectului Recovery (Recuperare) și la o serie de trei ateliere de creaţie rezultate în urma acestei cercetări.

24
/08
/22

Cea de-a treia ediție Romanian Jewelry Week, organizată de Assamblage, va avea loc în perioada 5 - 9 octombrie 2022 la Biblioteca Națională a României și în alte cinci locații conexe din București. Evenimentul propune timp de cinci zile un format efervescent de târguri, expoziții, conferințe, tururi ghidate și multe alte evenimente surpriză dedicate iubitorilor de bijuterie.

24
/08
/22

Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare invită bucătari din România să se alăture ediției din 2022 a proiectului „Gustul ca patrimoniu”, parte a programului LA PAS Timișoara, desfășurat sub egida Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023. Provocarea constă în reinterpretarea în cheie locală a borșului ucrainean, recent intrat pe lista patrimoniului cultural imaterial UNESCO aflat în pericol.

23
/08
/22

Cel mai nou proiect inițiat de compania de teatru independent Vanner Collective, „Cele care nu se văd” prezintă 10 personaje feminine din literatura română, întâmplător create de bărbați, care, reimaginate prin perspectiva a 10 fotografe, sparg stereotipurile în care au fost integrate inițial. Instalația fotografică mai poate fi văzută până pe 2 septembrie, de marți până duminică, între orele 10:00 – 18:00 la Sala Acvariu a Muzeului Național al Țăranului Român.

23
/08
/22

Sala Omnia așa cum nu a fost văzută niciodată! Concepută de colectivul artistic austriac mutual loop special pentru acest spațiu cu un trecut deloc liniștit, instalația imersivă și interactivă „Omission Possible” deschide în mod cu totul excepțional această clădire aproape uitată, într-un demers care chestionează percepția omului contemporan asupra efectelor trecerii timpului peste construcții și simboluri istorice.

19
/08
/22

Ai Weiwei, unul dintre cei mai mari artiști ai secolului XXI, rememorează istoria vieții sale și a tatălui său în volumul autobiografic „1000 de ani de bucurii și dureri” (Editura Trei, 2022), oferind în același timp o captivantă incursiune în istoria recentă a Chinei.

09
/08
/22

La împlinirea a 150 de ani de la nașterea primului academician provenit din rândul artiștilor plastici, Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” din Tecuci și Asociatia Pro Valores, organizează prima ediție a Concursului Internațional de arte plastice „Gheorghe Petrașcu”.