Anim’est organizează workshop-uri de animație
https://www.ziarulmetropolis.ro/animest-organizeaza-workshop-uri-de-animatie/

Anim’est păstrează un loc important pentru workshop-urile de animaţie. Toţi iubitorii de animaţie (adulţi sau copii), interesaţi să afle mai multe detalii despre paşii şi tehnicile ce stau la baza realizării unui film de animaţie au la dispoziţie 2 ateliere.

Un articol de Andrada Văsii|16 septembrie 2013

Anim’est păstrează un loc important pentru workshop-urile de animație. Toți iubitorii de animație (adulți sau copii), interesați să afle mai multe detalii despre pașii și tehnicile ce stau la baza realizării unui film de animație au la dispoziție 2 ateliere.

Dacă în 2012, în prim plan a fost animația prin decupare (cut-out animation), anul acesta, Pixilation va fi tehnica folosită în realizarea unui scurtmetraj animat.

Animation Worksheep, platforma educațională a festivalului, a pregătit copiilor un atelier de film ce are la bază tehnica de stop motion cu plastilină.

În curând, Animation Worksheep va anunța și un program cu totul special pentru tineri animatori.

Anim’est Workshop- Pixilation

Workshop-ul Pixilation din cadrul Anim’est îi va avea ca traineri pe Frédéric Guillaume, Samuel Guillaume (foto sus) și se va desfășura duminică 6 octombrie – luni 7 octombrie, între orele 10:00-15:00.

10 cursanți împărțiți în 2 grupe vor avea ocazia să realizeze filme de animație folosind tehnica de pixilation. Creativitatea participanților va fi pusă la încercare de cei mai în vogă animatori elvețieni, Frédéric Guillaume și Samuel Guillaume.

Cariera lor include titluri importante precum Max&Co, prezentat la Annecy sau La nuit de l’ours, documentar animat despre animalele fără stăpân, selectat la Clermont-Ferrand 2013 și prezent în competiția Anim’est de scurtmetraj.

Doritorii se pot înscrie până pe data de 30 septembrie.

Modalitate de înscriere: Cei interesați să participe la workshop sunt rugați să trimită la adresa de e-mail [email protected] o scurtă prezentare personală și motivele pentru care vor să participle la acest workshop. Vă rugăm sa precizați în subiectul mailului: Înscriere Workshop Pixilation.

Anim’est Workshop Copii – Mini Worksheep

Workshop-ul va avea loc de luni 7 octombrie, până vineri 11 octombrie, între orele 17:00-19:30. Trainerul va fi Vasile Alboiu. Evenimentul este dedicat Descriere: 9 copii cu vârste între 8 și 12 ani vor avea ocazia să creeze un scurtmetraj de animație, folosind plastilina.

Anim'est

Vasile Alboiu este un artist complex, care a dezvoltat, de-a lungul timpului, o serie de proiecte din domeniul digital.

Personaje, lumi fantastice, cei mici sunt invitați să-și dea frâu liber imaginației și să se lase purtați pe tărâmul minunat al animației.

Cel care îi va iniţia pe cei mici în tainele animaţiei este Vasile Alboiu, un artist complex, care a dezvoltat, de-a lungul timpului, o serie de proiecte din domeniul digital. Membru în juriul secţiunii Videoclip & Advertising la Anim’est 2008, deţinând şi un important portofoliu în publicitate, Vasile Alboiu este artist grafic, vizual, producător, scenograf şi regizor.

În cadrul Anim’est 2011, Vasi a susținut un workshop de animație pentru copii, stop-motion cu piese Lego.

Perioada de înscrieri: 12 septembrie- 30 septembrie

Cei mici trebuie să trimită fotografia unui personaj din plastilină modelat de ei pe adresa de e-mail [email protected] sau prin poștă pe adresa Asociația Estenest, Bd. Drumul Taberei, nr. 92, Bl. C7, Ap. 235, Sector 6, Bucureşti. Vă rugăm sa precizați în subiectul mailului: Înscriere Mini Worksheep.

Info:

Atelierul de film se va desfășura la Centrul Cultural al Republicii Ungare (Str. Gina Patrichi (fostă Orlando nr. 8). Pentru mai multe detalii despre cele două ateliere de film vă rugăm contactați: Adi Marineci, tel: 0729 91 91 29.

Cea de-a opta ediție Anim’est va avea loc în perioada 4-13 octombrie, la cinematografele Patria, Studio și Elvira Popescu și în Club Control.

Foto credit: Anim’est

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook!

02
/11
/21

Joi, 4 noiembrie, are loc la MNȚRplusC, în cadrul Muzeului Național al Țăranului Român (Str. Monetăriei nr. 3), deschiderea expoziției „Nu vorbim despre sclavie modernă”, cea de-a doua din seria „Politici ale non-acțiunii”, semnată de artista Nona Șerbănescu în colaborare cu curatorul Eugen Rădescu.

26
/10
/21

Școala de Valori a dat startul înscrierilor pentru cea de-a șaptea ediție a Burselor stART și pune la bătaie 30 de burse, cu o valoare individuală de 6.000 de lei. Acestea pot fi accesate de elevii care sunt la liceu, talentați la pictură, desen, muzică și artele viitorului (v-logging, blogging, scriere creativă, fotografie), care se pot înscrie pe baza unui portofoliu.

26
/10
/21

De astăzi, platforma www.muzeulabandonului.ro este activă. Se deschide, astfel, aleea către Muzeul Abandonului. Muzeu-forum digital și participativ. În această etapă a proiectului veți putea explora exteriorul clădirii muzeului și câteva dintre facilitățile proiectului. Interiorul și expozițiile muzeului vor fi disponibile în curând, alături de zeci de povești despre abandon, speranță, contorsionări și reveniri spectaculoase ale sufletului.

16
/10
/21

Răzbunare, dragoste și disperare, toate topite într-o singură flacără mistuitoare. Arii celebre, coruri tulburătoare, conflicte dramatice de neuitat, toate vă așteaptă în premiera spectacolului Norma de Bellini ce le va aduce pe scena Operei Naţionale Bucureşti între 21 şi 24 octombrie pe celebrele Elena Moşuc – Norma şi Ruxandra Donose – Adalgisa, alături de care va evolua tenorul Daniel Magdal – Pollione.

13
/10
/21

În luna octombrie, galeria neconvențională Celula de artă propune două exerciții de introspecție, la fel de necesare dar fiecare propunându-și scopuri și rezultate diferite. Artistul plastic contemporan Beaver expune lucrarea “exe cute”, o juxtapunere a grotescului cu gingășia până pe 14 octombrie iar între 15 – 30 octombrie în galerie se va putea vedea instalația imersivă “Cenușa memorie” a Ancăi Coller, ce încapsulează emoțiile artistei în urma unui incendiu care i-a distrus atelierul..

11
/10
/21

Despre școlile din mediul rural, mai ales cele din mici sate care par uitate de lume și autorități, se știe că se confruntă cu mari probleme, începând de la cele legate de infrastructură, până la absența tehnologiei necesare procesului de educație. Însă aceasta nu mai este și situația Școlii Gimnaziale nr. 2 din satul Progresu, comuna Sohatu, județul Călărași. După ce ani de zile profesorii și elevii „s-au descurcat”, după cum ei înșiși spun, cu condițiile grele în care au învățat – toalete în curte, frig în clase, acoperișul deteriorat prin care se strecura ploaia – școala este acum complet renovată și, mai mult, folosește o platformă de management educațional de ultimă oră. Totul a fost posibil prin implicarea directorului școlii, Daniela Niculescu, care „și-a strigat” nevoile pe platforma HartaEdu lansată de Narada.

08
/10
/21

În epoca rețelelor de socializare, a selfie-urilor și filtrelor de tot felul, când o imagine se face și se desface în câteva secunde și toți visăm la gloria efemeră, conform butadei enunțate de Andy Warhol, dilemele și sensurile autoreprezentării încă sunt discutate. Căci a te reprezenta, indiferent de epocă, nu este un gest lipsit de semnificații estetice și sociale. Un articol de Monica Neațu.

08
/10
/21

Proiectul Vitrine Imposibile, o instalație performativă produsă de Vanner Collective, în regia Iuliei Grigoriu, aduce în văzul lumii Supra Fețele, creaturi care prind contur în spațiile a trei galerii din centrul capitalei, aflate pe Calea Victoriei, în datele de 9, 10, 23 și 24 octombrie.