Aniversare la Google
https://www.ziarulmetropolis.ro/aniversare-la-google/

Google şi-a modificat, miercuri, logoul, pentru a sărbători 112 ani de la naşterea lui Frank Joseph Zamboni, Jr., inventatorul maşinii de curăţat şi netezit gheaţa, folosită în special în patinoare. Noul logo interactiv, dedicat lui Frank Zamboni, este gândit sub forma unei animaţii. În prima etapă, un personaj animat care conduce o maşină Zamboni curăţă […]

Un articol de Andrada Văsii|16 ianuarie 2013

Google şi-a modificat, miercuri, logoul, pentru a sărbători 112 ani de la naşterea lui Frank Joseph Zamboni, Jr., inventatorul maşinii de curăţat şi netezit gheaţa, folosită în special în patinoare.

Noul logo interactiv, dedicat lui Frank Zamboni, este gândit sub forma unei animaţii. În prima etapă, un personaj animat care conduce o maşină Zamboni curăţă şi netezeşte gheaţa, pregătind-o pentru câţiva patinatori şi jucători de hochei pe gheaţă. După ce jocul se încheie, cel care conduce maşina Zamboni se întoarce pentru a reface stratul de gheaţă.

De asemenea, în noul logo, cei care dau click pe cea de-a doua literă „o” din cuvântul „Google” pot observa că li se deschide un joc. Astfel, utilizatorii pot curăţa şi netezi gheaţa, folosindu-se de o maşină Zamboni animată.

Potrivit presei internaţionale, Frank Zamboni s-a născut pe 16 ianuarie 1901, în Eureka, Utah. Fiu al unor imigranţi italieni, Frank Zamboni s-a mutat împreună cu părinţii săi la Los Angeles în 1920.

Frank Zamboni a urmat o şcoală profesională în Chicago. În 1922, Frank şi fratele său mai mic, Lawrence, au deschis o mică firmă de alimentare cu energie electrică, la Los Angeles.

În 1927, Frank şi Lawrence au intrat în domeniul afacerilor cu instalaţii de făcut gheaţă, iar în 1939 şi-au dat seama de potenţialul acestui business, odată cu inventarea unui aparat de făcut gheaţă acţionat electric. Ulterior, cei doi au decis să folosească aceste echipamente pentru a deschide un patinoar.

În 1949, Frank Zamboni a inventat prima maşină care poate să cureţe şi să netezească gheaţa în doar zece minute. Zamboni a obţinut brevetul pentru invenţia sa în 1953.

În prezent, Zamboni este o marcă înregistrată la nivel internaţional, termenul fiind adesea folosit ca o expresie generică pentru orice aparat de curăţat gheaţa.

Frank Zamboni a decedat în 1988, la vârsta de 87 de ani, din cauza unui cancer pulmonar.

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

 

 

Sursa: Mediafax

19
/07
/14

Oare ce-ar face Hitler dacă s-ar trezi, viu și nevătămat, în Berlinul anului 2011? Poate că ar deveni... vedetă de televiziune. Acest scenariu este imaginat de Timur Vermes, în romanul „Ia uite cine s-a întors”.

18
/07
/14

Miercuri, 23 iulie, de la ora 19.00, editura Humanitas vă aşteaptă la Librăria sa din Cişmigiu alături de Sandra Ecobescu, Alexandra Rusu, Andreea Răsuceanu şi Radu Paraschivescu pentru a afla povestea vieţii lui Constance, soţia celebrului scriitor englez Oscar Wilde.

17
/07
/14

Am fost la avanpremiera spectacolului „Viză de clown”, la Odeon, montat dintr-un text de un umor brutal, semnat de Saviana Stănescu. Saviana Stănescu a plecat și ea la New York, New York, să-și întâlnească destinul.

17
/07
/14

Cineastul Ron Howard a anunţat că va produce şi va regiza un lungmetraj documentar despre trupa The Beatles, care se va concentra pe perioada cuprinsă între anii 1960 şi 1966 din cariera grupului britanic.

17
/07
/14

Pe 18 iulie, la ora 17:00, melomanii și iubitorii de frumos sunt aşteptaţi la Sinaia pentru un concert de muzică clasică desfășurat în sala de concerte a reședinței regale, un eveniment inedit pentru această locație atât de apreciată de români, dar și de turiștii străini.

17
/07
/14

Luni, 21 iulie, ora 19.00, pe terasa librăriei Humanitas Kretzulescu, va avea loc lansarea cărţii Marea cea Mare. O istorie umană a Mediteranei, un impresionant volum, reunind acribia academică şi savoarea poveştilor cu corsari, pelerini, comercianţi sau comandanţi de flote, scris de unul dintre specialiştii în istoria Mediteranei, David Abulafia, profesor la Universitea Cambridge.

17
/07
/14

Festivalul Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, care se va desfăşura între 11 şi 18 octombrie, la Teatrul Nottara din Capitală, prezintă spectacole ale unor trupe din ţară şi din străinătate, în cele două secţiuni ale evenimentului: "Mici crize... şi electorale" şi "Bulevardul Comediei".

17
/07
/14

Povestea fostului preot Daniel Corogeanu, care a inspirat filmul "Dupa dealuri", regizat de Cristian Mungiu şi premiat la Cannes în 2012, este prezentată în publicaţia britanică Daily Mail, în contextul în care Vaticanul şi-a dat binecuvântarea privind exorcizările ca practică a Bisericii Catolice.

16
/07
/14

MEMORIA CULTURALĂ Pentru actorul Gheorghe Cozorici, teatrul însemna arta cuvântului rostit cu inflexiuni poematice. După interpretarea lui Becket din spectacolul ,,Becket sau onoarea zeilor” de Jean Anouilh, a fost comparat cu marele actor de film Richard Burton.