Apel de proiecte FILM + pentru tinerii cineaști
https://www.ziarulmetropolis.ro/apel-de-proiecte-film-pentru-tinerii-cineasti/

Film +, programul alternativ de susţinere a producţiilor cinematografice independente cu buget redus, lansează apelul de proiecte pentru cea de-a 4-a ediţie. Programul Film + se adresează tinerilor realizatori de film din România, Serbia, Bulgaria şi Republica Moldova cu un proiect de scurtmetraj sau lungmetraj în derulare, care au nevoie de consultanţă şi sprijin, indiferent de stadiul în care se află proiectul.

Un articol de Petre Ivan|24 iunie 2019

Film +, laboratorul de lucru, consultanță și sprijin, invită tinerii realizatori de film de scurtmetraj și lungmetraj din România și din regiune să aplice la cea de-a patra ediție a programului.

Aceștia își pot înscrie proiectele prin completarea formularelor online de pe http://film-plus.ro/despre-film-plus/cum-aplic/,  indiferent de genul acestora (ficțiune, animație, documentar, experimental) și stadiul în care se află la momentul aplicației (dezvoltare de scenariu, producție, post-producție).

Film + pune la dispoziția aplicanților resurse fizice, precum și expertiza îndrumătorilor și a partenerilor pentru susținerea proiectelor selectate, după cum urmează:

  • Film + Dezvoltare – proiectele selectate pentru acest modul vor beneficia de îndrumare și consultanță pentru dezvoltarea scenariului și pregătire pentru etapa de producție. Proiectele care necesită sprijin pentru această etapă pot fi înscrise până la data de 12 iulie 2019.
  • Film + Producție – pentru proiectele ce au nevoie de sprijin și consultanță pentru filmare și producție (regie, imagine, sunet, în funcție de nevoile specifice ale proiectului), precum și acces la resurse fizice precum echipamente locații de filmare, completarea echipei și altele, data limită de înscriere este 1 august 2019.
  • Film + Work -in-Progress – realizatorii de film selectați în această etapă vor primi sprijin pentru finalizarea proiectelor, beneficiind de consultanță specifică etapei de post-producție artistică sau tehnică, în funcție de nevoile fiecărui proiect (montaj, post-procesare, imagine, sunet, efecte speciale, grafică etc), precum și acces la resurse fizice (studio de sunet, de procesare imagine, grafică etc). Data limită pentru înscrierea proiectelor pentru această etapă este 23 august 2019.

Programul FILM+ a fost inițiat în anul 2016 de o echipă de tineri cineaști, formată din regizorul Paul Negoescu, producătoarea Anamaria Antoci, directorul de imagine Ana Drăghici și Alex Trăilă, consultant în cinematografie și audiovizual, cu scopul de a reuni resurse și expertiză în cadrul unei platforme de colaborare ce vine în sprijinul realizatorilor de film.

„FILM+ a apărut ca să suplinească veriga lipsă dintre școala de film, fie ea instituționalizată sau autodidactă, și industria de film din România. Apoi am observat că această verigă lipsește nu doar României ci și țărilor din jur așa c-am decis să ne extindem și-n Moldova, Bulgaria și Serbia.”, declară regizorul Paul Negoescu.

Prin edițiile anterioare, Film + a susținut dezvoltarea a peste 30 de scurtmetraje și a oferit tinerilor realizatori de film ocazia de a participa, în cadrul secțiunii Film + Pop-Up, la workshop-uri și masterclass-uri susținute de cineaști consacrați precum Corneliu Porumboiu și Radu Jude.

Programul este inițiat de Asociația Graphis 122 și implementat alături parteneri și specialiști implicați în programul de mentorat.
Cea de-a patra ediție este co-finanțată de către programul Europa Creativă – MEDIA al Comisiei Europene,  Administrația Fondului Cultural Național* și Centrul Național al Cinematografiei

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Foto: Apel de proiecte FILM + – facebook

 

 

 

 

 

 

 

02
/06
/22

Pe 8 și 9 iunie, bibliotecarii din județul Gorj vor participa la un nou atelier de educație media organizat de Asociația One World Romania și Mediawise Society – centrul de resurse și formare în domeniul educației pentru competențe media și digitale din România. Am deschis seria de cursuri în Dâmbovița și Tulcea, unde au participat peste 45 de bibliotecari din cele două județe.

02
/06
/22

Lungmetrajele „Light Sleeper”, cu Willem Dafoe și Susan Sarandon în distribuție, și „Dom Hemingway”, cu Jude Law și Mădălina Ghenea, vor avea premiera la Warner TV în primul weekend din luna iunie. „Viața de noapte/ Light Sleeper”, scris și regizat de Paul Schrader, scenarist al unor filme ca „Taxi Driver” și „American Gigolo”, a avut premiera în competiția Berlinalei din 1992.

02
/06
/22

Filmul documentar Delta Bucureștiului, în regia Evei Pervolovici, va fi prezentat, începând cu 6 iunie, în cadrul programului FilMARe a Muzeului de Artă Recentă din București (MARe). Delta Bucureștiului este al doilea documentar de lungmetraj al regizoarei, cunoscută deja publicului pentru Marussia (2013). Povestea este spusă prin vocea actrițelor Sandrine Bonnaire și Ada Condeescu, filmul urmând să aibă premiera în cinematografe în toamna acestui an.

31
/05
/22

Vara începe cu o veste bună – sau, mai degrabă, două! Centrul Ceh vă invită din nou la proiecții de film pe strada Ion Ghica 11. Documentary Mondays și Fiction Tuesdays reîncep pe 6 și 7 iunie, după ce timp de 2 ani s-au desfășurat în format online. Iubitorii de filme cehe și de documentare pot vizita din nou unul dintre cele mai îndrăgite institute culturale din București, unde sunt așteptați cu bere cehă și o atmosferă prietenoasă.

25
/05
/22

La doar un an de la redeschiderea cinematografelor din țară (post pandemie), lanțul de cinematografe Cineplexx face anunțul primei investiții importante: First Class Cinema – serviciul premium de la Cineplexx Băneasa. Deschisă publicului cinefil din 25 mai, locația VIP reprezintă o reconfirmare a angajamentului pe care compania și l-a luat pentru dezvoltarea industriei naționale și menținerea experienței de cinema în topul preferințelor românilor.