Aplicaţia educativă „Cele 7 medalii ale succesului. Povestiri pentru părinţi şi copii“ este disponibilă pentru Android şi iOS
https://www.ziarulmetropolis.ro/aplicatia-educativa-cele-7-medalii-ale-succesului-povestiri-pentru-parinti-si-copii-este-disponibila-pentru-android-si-ios/

Începând cu această lună, cartea „Cele 7 medalii ale succesului. Povestiri pentru părinţi şi copii“ de Georgeta şi Ion-Ovidiu Pânişoară, apărută la Editura Polirom, disponibilă şi în format digital, a devenit animaţie.

Un articol de Andrada Văsii|4 iulie 2013

Începând cu această lună, cartea ,,Cele 7 medalii ale succesului. Povestiri pentru părinţi şi copii“ de Georgeta şi Ion-Ovidiu Pânişoară, apărută la Editura Polirom, disponibilă şi în format digital, a devenit animaţie şi poate fi descărcată de pe Google Play şi Apple Store.

Recent, InfomediaPro – producător de software educaţional – a realizat seria educaţională interactivă „PitiClic şi medaliile succesului“ în care a dezvoltat toate cele şapte poveşti cuprinse în volumul apărut la Editura Polirom, şi care pot fi descărcate pe telefon sau tabletă.

Poveste din trei părţi

Astfel, fiecare poveste este compusă din trei părţi: un film introductiv ce conţine un mic moment hazliu interactiv, povestea propriu-zisă, cu elemente interactive ce pot fi descoperite pe fiecare cadru şi o poezie muzicală cu tâlc, pe ritm de hip-hop, pentru fixarea cunoştinţelor.

Autorii, Georgeta şi Ion-Ovidiu Pânişoară – profesori ai Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea Bucureşti, au fost consultanţi în realizarea noii serii „PitiClic şi medaliile succesului”.

Ajutor pentru dezvoltare

Astăzi, din ce în ce mai mulţi părinţi sunt interesaţi de dezvoltarea emoţională a copiilor lor. Tuturor acestora, autorii le propun sfaturi şi idei de activităţi ce pot fi desfăşurate împreună cu copiii, concepute pentru a-i ajuta pe părinţi să dezvolte şapte calităţi ale celor mici, corespunzătoare celor şapte medalii: curajul de a vorbi în public, cooperarea, curiozitatea, răbdarea, creativitatea, perseverenţa şi empatia.

Pentru părinţii moderni, din ce în ce mai interesaţi de dezvoltarea copiilor lor pentru succes, ,,Cele 7 medalii ale succesului. Povestiri pentru părinţi şi copii’’ devine astăzi un instrument complex de dezvoltare personală.

Info :

Pentru a descărca gratuit „Povestea răbdării“, click aici.

23
/10
/15

Săptămâna viitoare, în capitală debutează o nouă ediţie a celui mai important târg de carte cu discount din România: KILIPIRIM. Evenimentul va avea loc din nou la Unirea Shopping Center, etajul 2, Aripa Călăraşi, în perioada 28 octombrie – 1 noiembrie, zilnic între 10.00 şi 21.30, intrarea fiind liberă.

22
/10
/15

Şi în această a 25-a ediţie FNT, un accent deosebit va fi îndreptat spre cartea tipărită, cartea – văzută ca valoare, fie că e vorba de literatură sau carte de teatru ori studiu ştiinţific. Astfel, Festivalul Naţional de Teatru continuă, pe parcursul celor zece zile de desfăşurare, să transforme semnalul editorial în eveniment public, propunând un număr de 16 lansări de carte.

20
/10
/15

Săptămâna acesta debutează cea de a IV-a ediție a Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara (FILTM), un proiect internațional dedicat literaturii, cu focus pe zona Europei Centrale și de Sud-Est. Sub sloganul „La Vest de Est / La Est de Vest”, peste 20 de evenimente vor avea loc în orașul de pe Bega în perioada 21-23 octombrie: lecturi publice, dezbateri, întâlniri ale scriitorilor invitați cu elevii de la cele mai importante licee din Timișoara, conferințe la Universitatea de Vest.

18
/10
/15

Luni, 19 octombrie, de la ora 18.00, la Cinema Studio (Bd. Magheru 29) din Bucureşti, în cadrul celei de-a X-a ediţii a Zilelor Filmului German, va avea loc premiera filmului documentar Le beau danger, regizat de René Frölke, şi dedicat prozatorului şi eseistului român Norman Manea cu ocazia împlinirii vîrstei de 75 de ani.

14
/10
/15

„4 A.M. Cantosuri domestice” este o plachetă de versuri de Radu Vancu. 4 A.M. este cea mai grea oră dintr-o noapte. Puțini reușesc să o depășească. Încă și mai puțini dintre supraviețuitori sunt poeți.

14
/10
/15

Lucian Dan Teodorovici a obţinut Premiul special al cititorilor „Natalia Gorbaniewska”, în cadrul prestigiosului Premiul Literar al Europei Centrale ANGELUS, Polonia, ediţia 2015, pentru romanul Matei Brunul (Polirom, 2011, 2014, disponibil şi în ediţie digitală).

13
/10
/15

În luna noiembrie a acestui an, la București va avea loc o manifestare de amploare, respectiv ”Zilele Culturii Ruse”, aflată deja la a V-a ediție. Sub moto-ul ”Haideți să (re)descoperim Rusia împreună”, Centrul Rus, care, totodată, îşi serbează 90 de ani de existenţă, îi invită pe bucureşteni la o călătorie-circuit prin cultura Rusiei.

09
/10
/15

Volumul "Timp second hand. Sfârşitul omului roşu", scris de Svetlana Aleksievici, laureată a premiului Nobel pentru literatură pe 2015, este în curs de publicare la editura Humanitas, în traducerea din limba rusă a Luanei Schidu.

08
/10
/15

Scriitoarea şi jurnalista belarusă Svetlana Alexievich a primit premiul Nobel pentru literatură pe 2015, "pentru scrierile sale polifonice, un monument dedicat suferinţei şi curajului în zilele noastre", potrivit motivaţiei Comitetului Nobel.

04
/10
/15

Vă era dor de glumele lui Jerry Seinfeld? Acum le puteți găsi și în varianta scrisă, în volumul „Seinfeld. Pe limba mea”, apărut la Editura Allfa.

02
/10
/15

Marți, 6 octombrie, de la 19:00, Revista de Povestiri organizează la Cărturești Verona a patra întâlnire a clubului de lectură Pop-up Stories, care are în centru romanul „Deadline”, de Adina Rosetti. Invitații care vor discuta despre experiențele lor legate de temele cărții sunt Cristina Ion și Bülent Duagi.