Aproape Maine, de John Cariani, în premieră la Teatrul de Artă
https://www.ziarulmetropolis.ro/aproape-maine-de-john-cariani-in-premiera-la-teatrul-de-arta/

În miezul unei nopţi de iarnă îngheţate, fără lună, dintr-o aşezare aproape polară şi aproape mitică, care „aproape că” aparţine de statul american Maine, nimic nu e aşa cum pare.

Un articol de Petre Ivan|13 noiembrie 2014

Aproape Maine, de John Cariani / Când aurora boreală apare pe cerul spuzit de stele, locuitorii din Maine se trezesc că dragostea le intră sau le iese din casă pe nepusă masă. „Călcâiele se aprind” încetează să mai fie o metafora, iar „inimile sunt zdrobite” la propriu.

Unii aproape că-şi găsesc dragostea, alţii aproape că o pierd, iar alţii îşi „prind urechile” în ea. Dar rănile se vindecă şi inimile se repară – aproape că! – în această horă comică a dragostei, pe care The Dallas Observer o numeşte „Visul îmblănit al unei nopţi de iarnă”.

Fiecare poveste atinge, ca punct culminat, un moment magic. Scenele se petrec în același moment al zilei, atunci când ceasul bate ora nouă seara, atunci când din lumina nordului, la început de noapte, se naște o atmosferă magică. (…) Despre asta vreau să vorbesc în piesă, despre această clipă și despre ceea ce li se poate întâmpla oamenilor în fracțiunea de secundă dintre două bătăi ale inimii. – John Cariani

John Cariani

John Cariani

Joi, 20 noiembrie | ora 20.15 | PREMIERĂ

„ APROAPE MAINE” de John Cariani

cu Cristina Juncu, Sabrina Iașchevici, Alice Nicolae, Vladimir Albu, Ionut Vișan, Corneliu Ulici / Mihai Cojocaru

regia Andreea Vulpe

scenografia Dan Titza

Durata 1h20’ | Preţ bilet: 30 lei/ 20 lei elevi/studenţi/pensionari

Rezervari: 0737.904.932 | [email protected]

Foto: Aproape Maine, John Cariani – teatruldearta.ro

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.

26
/09
/23

Cea mai nouă premieră de la Teatrul Act, „Acasă la Zoo”, este un spectacol care poartă guler alb și mocasini, și care, după ce a asimilat toate tacâmurile și manierismele, și lentoarea de intelectual, și tactul folosit ca paravan pentru pudoare și pentru un comportament evitant, pune sub semnul întrebării noblețea civilizației, dusă la rang de dresaj.

26
/09
/23

Cea de-a IX-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc zilele trecute, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel care a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i angaja în destinul comunității.

26
/09
/23

Alejandro Durán este născut în Columbia, unde a terminat actoria. Se îndreaptă apoi spre regie, lucrând câteva spectacole în țara natală. Vine la București pentru un master la U.N.A.T.C. A pus în scenă la Teatrul Național din București și se pregătește să monteze la Teatrul Municipal din Miercurea Ciuc. La Teatrul Metropolis a avut premiera "Sunt un criminal și un tată de familie" de Fabio Rubiano.