AREST în regia lui Andrei Cohn va avea premiera internațională la Karlovy Vary
https://www.ziarulmetropolis.ro/arest-in-regia-lui-andrei-cohn-va-avea-premiera-internationala-la-karlovy-vary/

Filmul AREST semnat de Andrei Cohn va avea premiera internaţională în cadrul celei de-a 54-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary – East of the West Competition. Festivalul de film care are loc în Cehia se desfăşoară anul acesta între 28 iunie – 6 iulie şi este unul dintre cele mai importante festivaluri de cinema din Europa.

Un articol de Petre Ivan|31 mai 2019

Prima editie a Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary a avut loc în 1946 în Mariánské Lázně apoi mutându-se în anul următor la Karlovy Vary. Din 1956 este un festival de clasă A, având una dintre cele mai vizibile secțiuni competiționale din regiune.

“Ma bucur mult să film selectați la Karlovy Vary și sunt emotionat să văd cum va fi primit filmul de publicul local care a trecut și el prin comunism” a declarat Andrei Cohn.

Prima proiecție de la Karlovy Vary este programată pe 2 iulie, însă, până atunci, AREST va putea fi văzut în premieră națională la TIFF pe 7 și 8 iunie în cadrul Zilelor Filmului Românesc, lansarea în cinematografele din România fiind programată pentru toamna acestui an.

AREST este cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Andrei Cohn, cunoscut deja publicului pentru Acasă la tata, lansat în 2015, și relatează întâmplările prin care trece arhitectul Dinu Neagu în august 1983 când, aflându-se împreună cu soția și cei doi copii pe o plajă de nudiști din apropierea unei zone industriale, este luat de către doi securiști la București pentru o declarație despre care nu i se oferă prea multe detalii.

Filmul continuă în arestul miliției, unde Neagu este închis în aceeași cameră cu Vali, deținut de drept comun, folosit ca torționar de către securitate în schimbulunor favoruri. Lucrurile capătă o întorsătură din ce în ce mai absurdă de la o zi la alta.

Din distribuția filmului fac parte binecunoscuții actori Alexandru Papadopol (Dinu Neagu) și Iulian Postelnicu (Vali), alături de András Hatházi, Liviu Pintilieasa, Sorin Cociș și Marian Alexoaia.

Scenariul este semnat de Andrei Cohn și Alexandru Negoescu, imaginea de Andrei Butică iar producătorul filmului este Anca Puiu. Realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Societății Române de Televiziune, filmul este produs de Mandragora și distribuit în România de Iadasarecasa.

Mai multe informații găsiți și pe https://www.facebook.com/ArestFilmul

Foto: AREST – facebook

20
/12
/22

Echipa care a creat „România Sălbatică”, cel mai mare proiect de film documentar dedicat naturii din țara noastră, face un cadou tuturor iubitorilor de natură înainte de sărbătorile de iarnă: acces gratuit la povestea din spatele realizării documentarului laureat anul acesta cu 3 premii Gopo (Cel mai bun documentar, Cea mai bună muzică originală, Cel mai bun sunet).

19
/12
/22

Colinde, documentare şi concerte extraordinare, transmisiuni în direct de la Vatican și Catedrala Sfântul Iosif, filme și ediții speciale ale emisiunilor consacrate se regăsesc în grila de Crăciun a TVR2 pentru întreaga familie.

19
/12
/22

Filmul de acțiune „Vulturul de Fier II/ Iron Eagle II”, regizat de Sidney J. Furie, va fi difuzat de Warner TV în prima lună a anului viitor. Lungmetrajul va putea fi urmărit la Warner TV pe 27 ianuarie, de la ora 21:00.

19
/12
/22

Bucurie, linişte în suflet, pace, colinde, daruri şi oameni dragi. Mai presus de toate, oameni dragi. Astfel ne dorim cu toţii să întâmpinăm Naşterea Domnului. Cel mai frumos Crăciun e întotdeauna petrecut împreună, în atmosfera caldă de acasă. De acest Crăciun, TVR 1 ne arată că şi cei mai Izolaţi în România au Oameni alături în zi de sărbătoare; că putem fi „diferiţi şi totuşi asumaţi întru Hristos" – ortodocşi şi catolici, în Bucuria credinţei; că generaţii diferite de artişti trăiesc, O dată-n viaţă, emoţia unor întâlniri inedite.

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

29
/11
/22

Cinematografia română se pregăteşte să celebreze în 2023 o sută de ani de la naşterea lui Ion Popescu Gopo, printr-o serie de retrospective cu filmele celebrului cineast, prin expoziţii cu desenele şi afişele operelor sale şi prin lansări de carte.

28
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Sunt mari cineaşti la ale căror filme te uiţi pentru a vedea cu ce vin nou şi cum se reinventează (sau dacă reuşesc asta). Şi sunt mari cineaşti care nu mai au nimic de demonstrat şi pe ale căror noi filme le cauţi pentru a regăsi un stil şi un univers artistic care îţi sunt familiare şi în care ştii că te vei simţi confortabil.

15
/11
/22

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează „Zilele culturii cubaneze la București”, în perioada 21-25 noiembrie.