ArgEnTango tradițional la Sala Radio
https://www.ziarulmetropolis.ro/argentango-traditional-la-sala-radio/

Analia Selis, alături de ceilalţi membri ai grupului ArgEnTango, violoncelistul Răzvan Suma, pianistul Mariano Castro, bandoneonistul Omar Massa şi violonistul Rafael Butaru, propun publicului o întâlnire cu tangoul argentinian tradiţional, printr-un nou turneu –  ArgEnTango Tradiţional –, derulat în luna martie 2018, în 10 oraşe din România şi Germania, şi care ajunge marţi, 27 martie, de la ora 19.00, la Sala Radio, în concertul de închidere a turneului.

Un articol de Petre Ivan|26 martie 2018

 În continuarea turneelor naționale Piazzolla, o poveste autentică, ediția I și II, și proiectul Tango la Cetate, ArgEnTango duce mai departe dorința de a promova stilul TANGO, cântat în manieră tradițională, autentică și la cel mai înalt nivel artistic.

Mă bucur să mă întorc pe scenă și să continuu povestea frumoasă a tangoului, alături de ceilalți membri ArgEnTango. Cu turneul Tradițional ne-am propus să stabilim o punte între tangoul tradițional argentinian și cel românesc. Astfel, publicul va putea asculta tangouri tradiționale de Carlos Gardel, Alfredo Le Pera, Sebastian Piana, orchestrate unitar ca sonoritate pentru acest cvintet, alături de câteva piese celebre din repertoriul de tango românesc. (Analia Selis)

La finalul concertului, Editura Casa Radio îi readuce pe membrii ansamblului ArgEnTango alături de spectatori, în foaierul central al Sălii de concerte Radio. Artiştii vor acorda autografe pe CD-ul ArgEnTango. Piazzolla, o poveste autentică, apărut la Casa Radio. Albumul cuprinde piese interpretate de muzicieni în cadrul recitalului și reprezintă ecoul sonor al turneului național cu același nume susținut de membrii cvintetului în mai multe localități din țară în anul 2016, un ”ecou” ce poate reverbera oricând în casa fiecărui meloman.

În luna martie este celebrată pretutindeni feminitatea. Ne dorim să onorăm acest moment prin seducătorul tango, un gen muzical ce transmite multă emoție și ardoare, prin urmare cea mai frumoasă declarație de iubire pe care o puteam adresa publicului nostru. (Răzvan Suma)

Albumul ArgEnTango. Piazzolla, o poveste autentică este disponibil la librăria Editurii Casa Radio din str. Temişana nr. 31 sau prin comandă online pe site-ul editurii. De asemenea, poate fi achiziţionat de la partenerii de distribuţie, incluzând librăriile Humanitas şi Cărtureşti.

După numai un an de zile în care ansamblul a realizat trei turnee naționale, zeci de concerte și două CD-uri înregistrate în concert live, ArgEnTango s-a consolidat ca un ansamblu de tango original, stabilit în România.

Concertele turneului ArgEnTango au avut loc la: Dumbrăveni (3.03.2018, ora 19:00, Casa de Cultură), în Germania (14.03.2018, Kammermusiktage Barth Festival), Ploiești (16.03.2018, ora 19:00, Sala Filarmonicii Paul Constantinescu), Satu Mare (18.03.2018, ora 18:30, Sala Filarmonicii Dinu Lipatti), Baia Mare (19.03.2018, ora 19:00, Teatrul Municipal Baia Mare), Lugoj (20.03.2018, ora 19:00, Teatrul Municipal Lugoj), Timișoara (21.03.2018, ora 19:00, Sala Capitol), Zalău (22.03.2018, „Concert TenarisSilcotub”), Bistrița (23.03.2018, ora 19:00, Sinagoga), Cluj-Napoca (24.03.2018, ora 19:00, Auditorium Maximum), iar turneul se încheie la București, la Sala Radio, pe 27 martie, de la ora 19:00, avându-l ca invitat special pe Radu Almășan.

Invitați speciali în fiecare concert au fost dansatori renumiți de tango din toată țara: Laura Iaru și Csongor Kicsi, în Dumbrăveni, Ploiești și București; Ioana Lascu și Horia Calin Pop, la Satu Mare, Zalău, Bistrița și Cluj-Napoca; Oana-Maria Horotan și Adrian Moș, la Baia Mare, Cristina Daju și Alex Apetrei, la Lugoj și Timișoara.

ArgEnTango continuă și anul acesta parteneriatul de susținere a HOSPICE Casa Speranței, singura fundație care oferă servicii gratuite de îngrijire paliativă bolnavilor incurabili din România. Concertele din cadrul turneului Tradițional vor contribui la sprijinirea acestei cauze.

Foto: ArgEnTango – facebook

28
/06
/20

Vești bune pentru industria muzicală și nu numai: cea de-a cincea ediție a Mastering The Music Business, primul și cel mai mare eveniment organizat în România pe teme de industrie muzicală, va avea loc în perioada 29 - 31 iulie într-un nou format.

24
/06
/20

Săptămânal, miercurea, începând din 1 iulie, seria de concerte open air cu artiști locali din zona alternative – Backyard Acoustic Season – se reinstalează pe terasa de la Expirat, la inițiativa Overground Music, într-un format reconsiderat și adaptat situației și locului, renunțând la tiparele unui concert clasic, pentru un public restrâns de aproximativ 100 de persoane per reprezentație.

24
/06
/20

După trei luni în care Qreator – Home Together Edition a fost platforma de exprimare online pentru cei mai importanți artiști din România, seria de evenimente ajunge la final. Ultima reprezentație va fi una memorabilă, un recital cu Angela Gheorghiu. Joi, 25 iunie, de la ora 18:30, marea soprană va susține un recital live transmis online pe pagina de Facebook a Qreator.

23
/06
/20

Proiectul Poveştile instrumentelor a fost conceput într-un fel şi se naşte în alt fel, în Noaptea de Sânziene a anului 2020, în vremuri în care a vrea să faci artă, oriunde în lume, a devenit neînchipuit de dificil, în vremuri în care artiştii cu şi modul lor de expresie sunt reduşi, aproape, la tăcere, în vremuri în care artiştii par, celor mulţi, neesenţiali.

22
/06
/20

Pe 21 iunie 1982, Parisul cânta și dansa pentru prima oară marcând Sărbătoarea Muzicii în ziua solstițiului de vară. Inițiativă a ministrului culturii francez de la acea dată – Jack Lang – și a compozitorului și muzicologului Maurice Fleuret, Fête de la Musique a devenit treptat o sărbătoare internațională a muzicii, marcată în peste 120 de țări din lume în fiecare an, pe 21 iunie, prin evenimente dedicate muzicii, derulate cel mai adesea în aer liber.

08
/06
/20

OAMENII MUZICII Pe 8 iunie 1810 la Zwickau, în Regatul Saxoniei, se năștea Robert Schumann, fiul unui librar care avea să devină un pianist ratat dar și unul dintre marii compozitori ai Romantismului. Un destin marcat de instabilitate psihică dar și de inspirații muzicale impresionante.

06
/06
/20

Tinerilor artişti lirici care-şi dedică viaţa Artei Sacre a Cântului, tuturor brăilenilor, ca şi publicului de pretutindeni, care împreună cu noi trăieşte de un sfert de secol bucuria imensă a marii muzici, cinstind memoria legendarei soprane Hariclea Darclée, sutelor de mii de telespectatori care îndrăgesc emisiunile consacrate Festivalului, Concursului Internaţional de Canto şi Cursurilor mele de Măiestrie Artistică le trimit acest mesaj de iubire în speranţa că ne vom reîntâlni cât mai curând.

06
/06
/20

Deschiderea teatrelor din România spre publicul lor este deja posibilă de câteva zile. Aflat printre primii care şi-au asumat curajul propunerii unor evenimente în aer liber, Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski”, îşi invită publicul deja în acest week-end în parcul din faţa teatrului, pentru a participa la două concerte, dând semnalul reînsuflețirii vieții culturale constănțene, după o perioadă dificilă și neobișnuită în care lumea a încetat să mai funcționeze după regulile obișnuite.