Artificii, la Teatrul de Comedie
https://www.ziarulmetropolis.ro/artificii-la-teatrul-de-comedie/

Teatrul de Comedie prezintă sâmbătă 18 iunie, ora 19.00 la Sala Nouă, premiera oficială a spectacolului ARTIFICII de Irina Dobriţă, regia Elena Morar.

Un articol de Petre Ivan|16 iunie 2016

ARTIFICII este unul dintre cele trei proiecte câștigătoare la concursul  COMEDIA ȚINE LA TINEri, ediția a VI-a, 2015, proiect inițiat de Teatrul de Comedie în parteneriat cu Primăria Municipiului București și Clubul UNESCO Adolescenți

ARTIFICII propune o călătorie în timp, prin momentele cheie în care istoria comună a doi oameni se desface în două povești paralele. Cum timpul dragostei nu e liniar, nici cele două povești nu se lasă în pace una pe cealaltă.

Un roadtrip de Revelion între un publicitar și o ONG-istă care fug din oraș ca să poată juca ultima carte a relației: sinceritatea.

Spectacolul fixează geografia, chimia și temperatura unei relații între doi oameni — nici eroi, nici marginali — care trăiesc și se luptă în Bucureștiul Artificiireclamelor și-al protestelor ecologiste.

Un restart cu artificii în toate sensurile. O tragi-comedie la care râzi pentru că după o vreme se poate râde despre orice.

Distributia:

Ema — Cristina Drăghici

Dan — Silviu Debu

Luca, Chelnerul, Client Ikea, Colindător — Alexandru Iordache

Ingrid, Clientă / Cântăreață bar, Clientă Ikea, Colindător — Călina Epuran

Ingrid/Wedding planner, Cântăreață bar, Clientă Ikea, Colindător — Cosmina Soare

Wedding planner, Clientă bar, Angajat Ikea, Colindător — Doina Teodoru

Regia:

Elena Morar

Foto: ARTIFICII – Teatrul de Comedie – comedie.ro

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.